Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Ja też muszę pamiętać o wysiewie kobei. Bardzo ją lubię :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja nadal trzymam się tweardo i nic nie wysiewam
Natomiast uległam przez Was i zamówiłam roslinki
Będę sadziła piętrowo :roll:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Anuś :wit
Co ja czytam wysiewy i zakupy roślin już robicie,,a ja tylko lobelię i heliotrop - w tym roku po raz pierwszy wysiałam :roll:
a co takiego zamawiacie???
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Oj narobiłaś mi ochoty na tą koperkową , piękna jest , a przywracając temat heliotropu , co roku sieję , i mam ich zawsze mnóstwo , taki cudowny zapach jaki roztacza się , szczególnie pod wieczór , a jeszcze raz u mnie w zeszłym sezonie rosły między innymi przy floksach , każdy kto przechodził obok zawracał i pytał co tak pachnie ;:oj .
Także bardzo zachęcam .W tym roku nie widziałam jeszcze nasion , ale zbierałam kwiatostany , może coś się uda z własnych .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zima nastała,śniegu w nocy napadało,kołderka jest dla roślinek...a ja tymczasem dziś wysiałam moje pierwsze nasiona.
Zasiana kobea sztuk 6,szałwia trójbarwna,lobelia stroiczka oraz część werbeny patagońskiej od kochanej Soni :tan
Najbardziej trzęsę się i będę trzymać kciuki za ostatnią.To mój debiut ;:224

Madziu mi w piwonii koperkowej wszystko się podoba,nawet ten czerwony kolorek :uszy

Soniu ja uwielbiam buraki,ale ostatnimi laty nam nie rosły.Tym razem posiejemy polecane na forum odmiany,mam nadzieję,że do słoików będziemy zaprawiać.

Dorotko szałwię najpierw sieję do pojemnika,potem jak już sporo podrośnie uszczykuję za drugą parą liści,a w kwietniu wysadzam tam gdzie mi się podoba:) Nowe Harkneski skutecznie mnie skusiły,ach te falbaneczki są urocze ;:167

Grażynko trzymam kciuki by Ci zakwitła ;:333 Koperek tez dobry,ale wiadomo,że jak kły zobaczysz to będą buraczane pączki,a potem przecudne kwiaty:)

Maju ja posiałam dzisiaj,najwyżej będę uszczykiwała,czasem nasionka gniją albo nie wschodzą,wolę już teraz :)

Moniczko pamiętaj kochana:) Masz już nasiona?

Gosiu czytałam,że różyczki zamówiłaś,ja też 4 szt ;:303 Nie wiem gdzie je posadzę,chyba nową rabatę będzie trzeba wymyśleć ;:224

Aniu jak długo się nie odzywałaś,witaj) Wysiewy zaczęte,zobaczymy co pierwsze wzejdzie ;:224
Zamówiłam we F 4 nowe różyce ;:215

Reniu koperkowa warta uwagi,taki rarytas ;:167 Heliotropy pachną wanilią i są ładne.Raz mi nie wyszło z nimi i kupiłam gotowe dwie sadzonki ;:333

Jarzmianka

Obrazek

Błękitny Anioł z Ghislaine de Feligonde

Obrazek
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jarzmianka u innych bardzo mi się podoba , ale jakoś nie mogę się przemóc i posadzić ją u siebie .
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Anuś,
pisz natychmiast jakie różyczki w F. zamówiłaś, proszę ... ;:180 .

;:65 ;:65 ;:65
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu a to dlaczego? ;:224

Moni zamówiłam Guernsey,Glyndebourne, Soeur Emmanuelle, East Park :heja

Eyes For You jeszcze mi się marzy,ale coś Kamilka na meila nie odpowiada ;:145
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Aniu, kolejny raz zachwycam się połączeniem Błękitnego Anioła z GdF. Super. ;:333
Muszę coś podobnego zrobić u siebie. Nie mam GdF ale mam Penelope, może coś z tego wyjdzie.
Soeur Emmanuelle u mnie rośnie dość wysoko. Mam ją na brzegu a lepiej by wyglądała bardziej w głębi rabaty. No ale chciałam ją cały czas wąchać.
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - a nie dostałaś moich podziękowań na PW . Jasne że dostałam , więc teraz jeszcze raz bardzo Ci , ale to bardzo dziękuję , już wysiane , czekam na wschód ;:196 ;:196 ;:196 . Przyznam się że nigdy nawet nie słyszałam o piwonii koperkowej , zaintrygowałaś mnie muszę poszukać w okolicznych sklepach ;:65 , już ostrzę też pazurki na drzewiastą bo też są śliczne :tan , ale muszę się troszkę uzbroić w cierpliwość bo nazamawiałam już rożnych rzeczy i boję się o serducho Misia ;:131 ( czy wytrzyma ;:204 )
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Fajne różyczki zamówiłaś ;:333 .
Guernsey zamówiłam i ja. Trudno jej się oprzeć ;:173 , więc nie ma wyjścia -trzeba kupić :wink: !
Soeur Emmanuelle to przecież znany i podziwiany Dieterek M ;:215 . Już zazdroszczę Ci doznań głównie zapachowych ;:224 .
A Harknesski to już jak wisienka na torcie ... Cudne, falbaniaste i zwiewne obydwie ... ;:173 . Choć mnie bardziej ujęła East Park. Będę je z przyjemnością podziwiać u Ciebie Aniu :uszy .
Tylko, że do czerwca jeszcze całe 4 m-ce ... :roll: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Aniu cudna ta piwonia koperkowa muszę sobie taką sprawić ale u Ewci będzie dopiero jesienią muszę poczekać :cry:
ale na osłodę zamówiłam sobie Coral Charm i Coral Sunsed :heja
Jarzmianka i Aniołek ;:333
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, piękne "umilacze" pokazałaś, oczywiście tak jak i innym w oko wpadła mi piwonia koperkowa, tylko, że ja nie mam już miejsca ;:223, więc póki co muszę odpuścić, jejku Wy już siejecie, jak tak dalej poczytam, to nie wytrzymam, a obiecałam sobie, że w tym roku sieję później, gdyż w zeszłym pierwsze nasionka poszły na parapet około 15 lutego i stwierdziłam, że to nieco za szybko ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja też uwielbiam buraczki! Cudna ta koperkowa piwonia. ;:215 Na taką bym się pokusiła. Może spotkam ją w okolicy. To na ile jej kwiatów stawiasz w tym roku? Ja na 5. Teraz Ty typuj. :wink:
Kobea! własnie kobea! Idę ją namoczyć!

EDIT:
Już.
Moczy się w wodzie siedem nasionek. ;:215
;:65
Stresuję się, bo ludzie narzekają, że ciężko wschodzą. :oops:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zimno ,no w końcu mamy luty,więc nie powinnam narzekać,a odliczać dni do jego końca.Potem marzec i już coraz bliżej działeczki ;:333
Wczoraj zajechałam do Brico,hiacyntów mi się zachciało,były fajne,podłużne donice,w sam raz na kompozycję wiosenną ;:333
Dopiero przyjechały,więc tylko sobie powzdychałam i koniec...

Ewazawady Emmanuelle posadzę z tyłu rabaty,uwielbiam wąchać kwiaty nie kładąc się na trawie,a lekko schylając :uszy
Zdrowa jest u Ciebie? Spojrzałam w Hmfie na Penelope,kolorystycznie podobna do GdF:)

Moni kochana to drobiazg z mojej strony,cieszę się,jeśli mogę sprawić komuś radość ;:108
Ja wysiałam swoją wczoraj...zobaczymy co z tego wyjdzie? Mamy te same nasionka z tego samego sklepu i rzutu ;:108
Piwonii koperkowej nigdy nie spotkałam ani na giełdzie ani w sklepach,u Ewci gloriadei ją kupiłam i już w pierwszym roku zakwitła.
Mi się marzy piwonia drzewiasta różowa lub kolor pod fiolecik ;:170

Monis rozetkowa bardzo jestem ciekawa Guernsey jaka u mnie urośnie,wypowiem się swego czasu ;:108
Nie opłaca się zamawiać wysyłkowo 2 różyczek,więc Dieterka dołożyłam ,teraz mi pasuje zamówienie,już opłacone,na marzec czekamy ;:333

Ula piwonię kupiłam na jesieni 2013,to było moje marzenie roślinne.Teraz rozglądam się wciąż za piwonią drzewiastą ;:333
Śliczny kolor nowych piwonii zamówiłaś,one są nie do zdarcia prawda?

Ilonko koperkówka nie zajmuje dużo miejsca,gdzieś wciśniesz,nie pożałujesz ;:215
Doczekałam się lutego i posiałam,od razu mam lepszy humorek ;:303
Wiem,że to troszkę za wcześnie,ale najwyżej będę uszczykiwać:)

Aneczko piwonia koperkowa to rarytas,a Ty lubisz rarytaski ;:oj Liczę na 6 kwiatów,w tamtym były 3,to może teraz się pomnoży?
Aniu nie zalej tych nasionek,ja lekko spryskuję ziemię jak podeschnie i tyle,one czasem długo wschodzą,ale moje w poprzednim roku szybko wylazły z ziemi :D Trzymam kciuki,aby tobie się udało ;:215 Z jakiej firmy miałaś nasiona?

Jesienne cebulki,co z nich wyrośnie? Żółte posadziłam wraz z fioletowymi,kolorystycznie do Wielkanocy mi podpasowało :uszy

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”