Wiosna już niedługo... cz. 23
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
A ja podejrzewam, że mojej kurze dieta ślimakowa nie służyła i dlatego zeszła biedaczka. Młodsze jeszcze jadła, ale większe to i mnie lekko przerażały... Wyobraźcie sobie: ciemna noc, świeci tylko zewnętrzna lampka, wychodzę na taras, a tam na jasnych płytkach sunie potwór ok. 15-20 cm
horror! Scenariusz dla Hitchcocka mam prawie gotowy ,,Ślimore w ogrodzie Renaty" 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Marysiu,temat ślimakowy widzę nieskończony,ja w rabatach praktycznie to mam pojedyncze sztuki ,dużo wieczorem na trawniku,może dlatego,że ja dużo popiołu drzewnego sypię do rabat ,a one chyba nie lubią taplać się w popiele,buziaczki 
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliski temat się wywiązał
- renzal

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Wybaczcie moje Drogie, że nie odpowiadałam od wczoraj, ale rzeczywiście dzisiaj miałam trudny dzień i potrzebowałam wewnętrznego skupienia.
Misiu przed nami jeszcze chyba wiele zmagań z tymi oślizłymi osobnikami
Ewuniu były jeże, ale w tym roku jakoś ich nie spotkałam. Mam kilka stosów gałęzi więc mam nadzieję, że się skutecznie dekują
Małgosiu mam żaby, mnóstwo ptaków różnych ale też nie widziałam żeby ktoś polować na ślimaki oprócz mnie
Renatko Dziewczyna była starszą panią, a te wielkie paskudy pewnie są ciężkostrawne
Mnie też przerażają te pełzające większe egzemplarze ale na ogół odkrywam je pod kamieniami
Dziękuję za śliczne sasanki
już po wszystkim.
Martusiu i bądź zadowolona, że tak jest
A jest to temat rzeka
Życzę spokojnej nocy i miłych snów
Krysiu nie może ich zostawić w spokoju, bo zawsze zjadają co najlepsze i najładniejsze no i rozmnażają się w zastraszającym tempie
Misiu przed nami jeszcze chyba wiele zmagań z tymi oślizłymi osobnikami
Ewuniu były jeże, ale w tym roku jakoś ich nie spotkałam. Mam kilka stosów gałęzi więc mam nadzieję, że się skutecznie dekują
Małgosiu mam żaby, mnóstwo ptaków różnych ale też nie widziałam żeby ktoś polować na ślimaki oprócz mnie
Renatko Dziewczyna była starszą panią, a te wielkie paskudy pewnie są ciężkostrawne
Dziękuję za śliczne sasanki
Martusiu i bądź zadowolona, że tak jest
Krysiu nie może ich zostawić w spokoju, bo zawsze zjadają co najlepsze i najładniejsze no i rozmnażają się w zastraszającym tempie
- badzia

- Od: 1 lip 2011, o 19:41
- Kontakt:
Marysiu,już mam cieplarenkę w domu,taka jak Twoja.Już ją rozpakowałam, zmontowałam,nagapiłam się, rozmontowałam i zapakowałam.Wszystko jest w porządku, niczego nie brakuje.
- Maska

- Kontakt:
Wandziu bardzo się cieszę, że się udało niech Ci niej dorodne roślinki rosną 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Marysiu u mnie biało i sypie nadal. Przeoczyłam jedna donicę z begonią, okazało się że ma już długie, wyciągnięte przyrosty. Po prostu cebule zostały w ziemi w donicy i już ruszyły
Marysiu, co będziesz siać ? Ja nie planuję nic oprócz pomidorków i kapusty ozdobnej.
Pozdrawiam - Justyna
- Maska

- Kontakt:
Justynko zapytaj mnie raczej czego nie będę siać
Nasion mam dwa duże pudła, a pewnie jeszcze coś przybędzie, bo na wiosnę zawsze dostaję sporo nasion od koleżanki
Na pewno pomidory, paprykę, karczochy, liliowce, lobelie, dalie, cleome teraz, a potem w marcu selery, pory, kapustne, Za to w kwietniu w tunelu to sieję bardzo dużo kwiatów
Justynko w końcu to wiejski ogród 
-
Srebrnygaj
- 100p

- Od: 14 lut 2014, o 11:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu a gdzie trzymasz siewki? Ja mam koty i psy i w domu to odpada 
Pozdrawiam Iwona
- renzal

A ja dzielnie się trzymam...słowo nic jeszcze nie wysiałam...no tak ,,przypadkiem" resztki po papugu... Ciekawe jakie proso mi wykiełkowało... 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko pierwsze wysiewy mam w swojej sypialni, koty tu przebywają ale wolą wygrzewać się na łóżku przy kaloryferze. Na parapet wskakują jak jest pusty. Potem ustawiam regał w salonie przy oknie tarasowym, a teraz mam szklarenkę domową która też stanie w salonie
Renatko a co się stało papugowi? posiejesz, posiejesz
Witam Cię Elu ja też zacznę siewy lada dzień, bo już mi brakuje zastawionego parapetu
Bardzo mi miło, że podoba Cię się mój ogród i zapraszam Cię serdecznie, bo zmienia się o każdej porze roku

Na dzisiaj parę takich widoczków, Miłego wieczoru
Renatko a co się stało papugowi? posiejesz, posiejesz
Witam Cię Elu ja też zacznę siewy lada dzień, bo już mi brakuje zastawionego parapetu
Bardzo mi miło, że podoba Cię się mój ogród i zapraszam Cię serdecznie, bo zmienia się o każdej porze roku

Na dzisiaj parę takich widoczków, Miłego wieczoru
- Ewakora

- Od: 17 maja 2010, o 14:13
Marysiu widoczki jak zwykle interesujące.
możesz coś napisać o guzikowcu? Ciekawi mnie i właśnie się zastanawiam.
Sadziec jaki jest wysoki? Mam wrażenie, że mój troszkę inny i chyba większy. Poszukam zdjęcia.
Miłego i spokojnego wieczorku życzę.

możesz coś napisać o guzikowcu? Ciekawi mnie i właśnie się zastanawiam.
Sadziec jaki jest wysoki? Mam wrażenie, że mój troszkę inny i chyba większy. Poszukam zdjęcia.
Miłego i spokojnego wieczorku życzę.
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Czytam Marysiu, że już powoli zabierasz się za sianie?? Nie za szybko? Ja pora i selera wysieję po połowie lutego, bo w kwietniu do gruntu.Kapustę wczesną siałam parę dni temu
, już jest na wierzchu, ona też w kwietniu do gruntu. Pomidorki na św Józefa, a paprykę około 10 marca. Mam już takie sprawdzone terminy. I jestem w kropce, bo już każą siać ostre papryczki....ja będę je miała po raz pierwszy. Miałaś je u siebie już?