Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
Aniu motyl na jeżówce cudny, wiedziałaś, że potrzebuję energii.
U mnie latarenek nie było dziś, szkoda, bo ładne.
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu, widzę, że kółeczko dbających o linię się nam powiększa
Jak przyjdzie wiosna i prace ogrodowe to fakt, że łatwiej będzie co nieco zgubić. A przy tym wszystkim trzeba pamiętać, że
najwięcej energii zużywa MÓZG (fakt naukowy). Tak więc warto popracować nie tylko nogami, ale przede wszystkim głową
Aniu, róża Maria Teresa to nie jest ta sama róża, o której pisała Ci Annes77 i inne rosomanes
Pisałyśmy o róży Mariatheresia hodowcy Tantau z 2003 roku, kliknij tutaj:
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/mariatheresia/
Róża Maria Teresa z Rozarium, z tego co zauważyłam, to róża hodowcy Lensa z 1984 roku, kliknij tutaj:
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 19.1&tab=1
Jak widzisz, nie jest łatwo połapać się, szczególnie, że niektóre róże mają takie same lub podobne nazwy
Pomocne w rozpoznaniu
jest zawsze nazwisko hodowcy
buziaki
Jak przyjdzie wiosna i prace ogrodowe to fakt, że łatwiej będzie co nieco zgubić. A przy tym wszystkim trzeba pamiętać, że
najwięcej energii zużywa MÓZG (fakt naukowy). Tak więc warto popracować nie tylko nogami, ale przede wszystkim głową
Aniu, róża Maria Teresa to nie jest ta sama róża, o której pisała Ci Annes77 i inne rosomanes
Pisałyśmy o róży Mariatheresia hodowcy Tantau z 2003 roku, kliknij tutaj:
http://www.rosebook.ru/roses/gallery/mariatheresia/
Róża Maria Teresa z Rozarium, z tego co zauważyłam, to róża hodowcy Lensa z 1984 roku, kliknij tutaj:
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 19.1&tab=1
Jak widzisz, nie jest łatwo połapać się, szczególnie, że niektóre róże mają takie same lub podobne nazwy
jest zawsze nazwisko hodowcy
buziaki
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Elwi bardzo Ci dziękuję za wytłumaczenie o co chodzi z tą Maryśką.
Dla Ciebie różyca, której tak ostatnio oberwało się od wielu:

Soniu cieszę się, że zdjęcie "poszło nie na marne".
Sabinko nie sądzę, by życie było aż tak różowe.
Paulii dziękuję za odwiedzinki. Powiedz co tam u Ciebie się dzieje?
Zuziu i Aniu ja tam chętnie mogę trawnik rugować.
Dorfi niestety za późno...
Kochane dziękuję za odwiedziny,to dla Was:

Dla Ciebie różyca, której tak ostatnio oberwało się od wielu:

Soniu cieszę się, że zdjęcie "poszło nie na marne".
Sabinko nie sądzę, by życie było aż tak różowe.
Paulii dziękuję za odwiedzinki. Powiedz co tam u Ciebie się dzieje?
Zuziu i Aniu ja tam chętnie mogę trawnik rugować.
Dorfi niestety za późno...
Kochane dziękuję za odwiedziny,to dla Was:

- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękna Jeżówka z trzmielem przepiękne ujęcie
Zapraszam do Mnie to będziesz wiedzieć, co u mnie się dzieje
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu, ale zdjęcia.
Muszę swojego przetacznika przenieść przed Bonicę, czy choć w połowie będzie tak pięknie jak u Ciebie. 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Oj tam oj tam, od razu, że różowe
czasem dobrze jest sobie pomarzyć
Aniu, czy przetaczniki zamawiałaś w BR??
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Witam Aniu
Pięknie wyglądają przetaczniki z różami
Ja mój różowy przetacznik wykopałam z przydrożnego rowu
Tak mnie zauroczył, że zrobiłam z niego duży bukiet a na jesieni wróciłam się w to miejsce po sadzonkę.
Pięknie wyglądają przetaczniki z różami
Ja mój różowy przetacznik wykopałam z przydrożnego rowu
Tak mnie zauroczył, że zrobiłam z niego duży bukiet a na jesieni wróciłam się w to miejsce po sadzonkę.
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładny ten przetacznik nie wiem dlaczego ja jeszcze takiego nie mam ????muszę koniecznie to zmienić .
- aneczka1979

Witajcie.
zaliczyłam kolejne bieganko i chciałoby się powiedzieć, żem rześka jak poranek... niestety nie... jestem zdechnięta i padnięta ale też szczęśliwa
bo tak mi się nie chciało...
Szczęśliwa też jestem z innego powodu -dziś dokonałam zakupu w E-clem moich ukochanych kwiatuchów, zapłaciłam od razu i rozdział zamknęłam.
By czasem już nic nie domawiać.
Obym tylko wytrwała w postanowieniu.
Marysiu koniecznie! Ja mam wielką słabość do przetaczników wszelakich i innych bylin z kłosowatym kwiatostanem.
Anastazjo witaj u mnie. Gdybym tylko spotkała przetacznika w rowie, gwarantuję Ci, że zrobiłabym dokładnie to samo co Ty!
Sabinko część przetaczników z BR
a część z okolicznego ryneczku.
Soniu u Ciebie już jest pięknie! I potwierdzam, że róże zdecydowanie lepiej prezentują się w odpowiednim towarzystwie.
Paulii dziękuję za miło słowo.
zaliczyłam kolejne bieganko i chciałoby się powiedzieć, żem rześka jak poranek... niestety nie... jestem zdechnięta i padnięta ale też szczęśliwa
Szczęśliwa też jestem z innego powodu -dziś dokonałam zakupu w E-clem moich ukochanych kwiatuchów, zapłaciłam od razu i rozdział zamknęłam.
Marysiu koniecznie! Ja mam wielką słabość do przetaczników wszelakich i innych bylin z kłosowatym kwiatostanem.
Anastazjo witaj u mnie. Gdybym tylko spotkała przetacznika w rowie, gwarantuję Ci, że zrobiłabym dokładnie to samo co Ty!
Sabinko część przetaczników z BR
Soniu u Ciebie już jest pięknie! I potwierdzam, że róże zdecydowanie lepiej prezentują się w odpowiednim towarzystwie.
Paulii dziękuję za miło słowo.
Pisz kochana co tam za zakupy popełniłaś. Ja wczoraj przejrzałam ofertę e-clem.., a do rosarium szykuję się osobiście. Choć nie wiem, czy będę miała rękę do róż, chcę spróbować.
Przetaczniki i inne kłosowe są po prostu przepiękne. Pamiętam moją prawie nocną wyprawę po odętkę do Carrefoura....
Ile ty tam niby masz plany zrzucać?
Przetaczniki i inne kłosowe są po prostu przepiękne. Pamiętam moją prawie nocną wyprawę po odętkę do Carrefoura....
Ile ty tam niby masz plany zrzucać?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- aneczka1979

No kot zdechnie!!!
Nyna się pojawiła!
Ech... sama pamiętam zwariowane czasy Odętki.
W E-clem zamówiłam:
Clematis Cassandra - powojnik rurkowaty
Clematis x triternata 'Rubromarginata' - powojnik potrójny
Clematis Justa
Clematis Night Veil
Clematis Prince Charles
Clematis Hagley Hybrid
Clematis Dark Eyes
Clematis Jackmanii
Clematis Polish Spirit
Clematis Ryuan
Clematis Juuli
Clematis Mrs Cholmondeley
W Roza... przymierzam się do: Edenki, Artemisa, Boniki, Laguny, Jaśminy i Alexandra MacKenziego.
Poza tym mam złożone w BR zamówienie a że dość dawno to chyba będę je ciut modyfikować...
Zrzucać zamierzam 10 kg. Uffff masakra. No cóż, najwyższa pora. W końcu wiosna idzie!
Aniu a co tam u Ciebie? Dlaczego tak mało na FO bywasz? Mogłabyś już częściej się udzielać.
Ech... sama pamiętam zwariowane czasy Odętki.
W E-clem zamówiłam:
Clematis Cassandra - powojnik rurkowaty
Clematis x triternata 'Rubromarginata' - powojnik potrójny
Clematis Justa
Clematis Night Veil
Clematis Prince Charles
Clematis Hagley Hybrid
Clematis Dark Eyes
Clematis Jackmanii
Clematis Polish Spirit
Clematis Ryuan
Clematis Juuli
Clematis Mrs Cholmondeley
W Roza... przymierzam się do: Edenki, Artemisa, Boniki, Laguny, Jaśminy i Alexandra MacKenziego.
Poza tym mam złożone w BR zamówienie a że dość dawno to chyba będę je ciut modyfikować...
Zrzucać zamierzam 10 kg. Uffff masakra. No cóż, najwyższa pora. W końcu wiosna idzie!
Aniu a co tam u Ciebie? Dlaczego tak mało na FO bywasz? Mogłabyś już częściej się udzielać.
- nifredil

Podwójne gratulacje się należą. Po pierwsze za pokonanie lenia i przebiegnięty kolejny dystans, po drugie za silną wolę sfinalizowanie zamówienia w e-clem..
Z różami to taka ostateczna wersja, czy jeszcze planujesz jakieś zamieszania?? Ostatnio wpadłam na bardzo ładną pnącą w "twoich" kolorach..niestety jej nie mam więc może ktoś coś będzie wiedział
. Róża o której pisze to Giardina tu są ładne zdjęcia, ale widziałam, że u naszej Ewci też ją można dostać.
Z różami to taka ostateczna wersja, czy jeszcze planujesz jakieś zamieszania?? Ostatnio wpadłam na bardzo ładną pnącą w "twoich" kolorach..niestety jej nie mam więc może ktoś coś będzie wiedział
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Clematis Prince Charles jest niezawodny - nie łapie uwiądu, obficie kwitnie, świetny. Zamów też White Prince - też fajny ;)
A tak w ogóle to ładnie zaszalałaś
Będzie co podziwiać u Ciebie w sezonie, a co dopiero za rok, dwa...
Aniu, ja też bym chciała zrzucić 10kg, tylko jak
Zima się ciągnie, chce mi się słodkości 
A tak w ogóle to ładnie zaszalałaś
Będzie co podziwiać u Ciebie w sezonie, a co dopiero za rok, dwa...
Aniu, ja też bym chciała zrzucić 10kg, tylko jak
- aneczka1979

Monika White Prince Charles rośnie u mnie od zeszłego lata.
Jest super!
Zima się ciągnie, to i motywacji zbytnio nie ma.
Jakby tak porządnie przygrzało i trzeba by było nagle w krótkim rękawku na ulicę wychodzić, to od razu zrzucanie szybciej by szło.
Wiem coś o tym.
Sabinko Giardinia BYŁA u Ewy. już nie jest dostępna. A bardzo ładna trzeba przyznać.
Lista róż, nadal w koszyku. Nie kupiona. Czeka. Nie wiem na co... może na to bym się w 100% przekonała, że to właśnie mają być te. I może czekam, że ktoś się jeszcze pojawi, albo ja coś doczytam o tych sztukach.
Powiedziano mi, że Bonica jest za duża, by ją sadzić w nogi Laguny i powojnika.... Co robić? Nie chciałam tam czegoś tak niskiego jak np okrywowa The Fairy. To moze rzeczywiście tam posadzę kolejną The Fairy..?(którą i tak wspomagam metalowymi podpórkami -pół kółkami, by była wyższa) Tym bardziej, że to miejsce jest blisko, już posadzonej The Fairy. Byłoby więc ładne nawiązanie i spójność.
Ech... sama nie wiem... Dlatego właśnie jeszcze ostatecznie nie złożyłam zamówienia.
Zrobię to w marcu.
Zima się ciągnie, to i motywacji zbytnio nie ma.
Sabinko Giardinia BYŁA u Ewy. już nie jest dostępna. A bardzo ładna trzeba przyznać.
Lista róż, nadal w koszyku. Nie kupiona. Czeka. Nie wiem na co... może na to bym się w 100% przekonała, że to właśnie mają być te. I może czekam, że ktoś się jeszcze pojawi, albo ja coś doczytam o tych sztukach.
Powiedziano mi, że Bonica jest za duża, by ją sadzić w nogi Laguny i powojnika.... Co robić? Nie chciałam tam czegoś tak niskiego jak np okrywowa The Fairy. To moze rzeczywiście tam posadzę kolejną The Fairy..?(którą i tak wspomagam metalowymi podpórkami -pół kółkami, by była wyższa) Tym bardziej, że to miejsce jest blisko, już posadzonej The Fairy. Byłoby więc ładne nawiązanie i spójność.
Ech... sama nie wiem... Dlatego właśnie jeszcze ostatecznie nie złożyłam zamówienia.
- nifredil

Kochana, z Bonicą to pewnie zależy od cięcia. Różne krążą opinie... Ja posadziłam ją na brzegu rabaty i uznałam, że będzie przepisowa czyli od 0.6 -0.8 m teraz nie ma wyjścia i MA BYĆ NISKA
Myślę że aż tak nie wystrzeli aby zagłuszyć powojnika i Lagunę. Co najwyżej wypuści jakiś dłuższy pęd i "dopniesz" go do Laguny, a reszta będzie rosła nisko. Nie rezygnowałaby z niej. Jest to ten typ co to kwitnie nieprzerwanie do jesieni.
Aniu, nie czekaj do marca..sadzonki będą przebrane a niektórych może już nie być.
Aniu, nie czekaj do marca..sadzonki będą przebrane a niektórych może już nie być.