Moja działka - Moje miejsce na ziemi:)
-
monberka
- 500p

- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja działka - Moje miejsce na ziemi:)
Nasiona zamówione
Jutro zostanie zakupionych kolejne 35 sztuk gazonów betonowych oraz w Mławie wymarzony mostek drewniany...mam wizję połączenia go z pergolą, gazonami betonowymi....taki kącik ogniskowy z paleniskiem....jestem ciekawa końcowego efektu 
MONIA
Zapraszam:)
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
monberka
- 500p

Ooo witaj Madziu, nasiona pomidorków i troszkę kwiatów. ..bez szaleństw. Nie zamawiam wielkich ilości, ażeby nie leżały potem bez sensu, a tak to ktoś ma możliwość skorzystania. ...oj już nie mogę się doczekać wiosny kiedy to znowu cyklicznie co piątek będę wyruszać na działeczkę
MONIA
-
Pashmina2006

Tak, ja też tego nie mogę się doczekać. Zamówiłam już pierwsze jeżówki i liliowce. Czekam na potwierdzenie czy na pewno będą dostępne. Mam już też nawozy do trawnika, iglaków, hortensji, rosahumus, opryski do róż, miedzian, kwasomierz i kupiłam też sobie nakolanniki. Rozglądam się powoli za różami. Pewnie jak tylko pojawią się pierwsze nasiona w sklepach to się też rzucę.
-
Pashmina2006

-
monberka
- 500p

Cześć Madziu,
plany mam i to wieeelkie. Siedziałam teraz w ferie w domku i sobie planowałam
Zrobić altano-wiatę z drewna, kącik ogniskowy, postawienie wiatraka, dokupienie wiele roślin (najpierw robię listę), lampy ogrodowe zamontować - pociągnąć kable itp., wykopać oczko, postawić pergolę i pewnie w praniu jeszcze dojdzie kilka
Nawiozłam całą wywrotkę czarnoziemu i teraz tylko muszę ją taczkami sobie porozwozić po całej działce
Już kącik ogniskowy zaczęłam robić 2 tygodnie temu...teraz w najbliższą niedzielę jadę z córeczką to sobie może coś tam zrobię
Buziaczki,papa
plany mam i to wieeelkie. Siedziałam teraz w ferie w domku i sobie planowałam
MONIA
-
Pashmina2006

A miało być leżenie na trawie i odpoczywanie
. Masz jakieś fotki z tego kącika ogniskowego? Bardzo fajne masz plany. Nie mogę doczekać się fotorelacji jak to wszystko powstanie. Dużo pracy przed Wami.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Wdepnęłam na chwilę, jutro wejdę na długi spacerek.
Zauważyłam, że będzie na co popatrzeć.
Do zobaczenia
Dobrej nocy. 
Zauważyłam, że będzie na co popatrzeć.
Do zobaczenia
-
monberka
- 500p

Re: Moje miejsce na ziemi:)
Witaj, Lucynko!
zapraszam na dłużej, co prawda u mnie zbyt wiele się nie dzieje,ale to zawsze milej w grupie:) ja odkąd mam dzialkę to odliczam czas od jesieni do wiosny...teraz oby do marca...potem to już będzie z górki

Jutro jadę na działeczkę sadzić mnóstwo roślin: drzewka ozdobne, krzewy owocowe, cebule, krzewy ozdobne itp. Poniżej tylko niektóre z nich
oj będzie się działo 

I kolejne zakupy. Czekają cierpliwie na swoją kolej. Wczoraj byłam w Auchan i zobaczyłam wielką jarzębinkę...oczywiście ją kupiłam za całe 27 zł, a wysokość jej to ok. 2,7m. Dokupiłam jeszcze 2 róże w promocji za 2,99 sztuka i agresty w formie piennej za 3,99 sztuka. W tym miesiącu na roślinki wydałam (aż wstyd się przyznać) ponad 400 zł. A jeszcze w planach zakup lamp ogrodowych, altana i wiele innych. Pójdę z torbami

A oto moje skromne wysiewy

Już nie mogę doczekać się weekendu, zapowiada się bardzo ciepły i pracowity..za tydzień przyjeżdża ekipa stawiać altanę

zapraszam na dłużej, co prawda u mnie zbyt wiele się nie dzieje,ale to zawsze milej w grupie:) ja odkąd mam dzialkę to odliczam czas od jesieni do wiosny...teraz oby do marca...potem to już będzie z górki

Jutro jadę na działeczkę sadzić mnóstwo roślin: drzewka ozdobne, krzewy owocowe, cebule, krzewy ozdobne itp. Poniżej tylko niektóre z nich

I kolejne zakupy. Czekają cierpliwie na swoją kolej. Wczoraj byłam w Auchan i zobaczyłam wielką jarzębinkę...oczywiście ją kupiłam za całe 27 zł, a wysokość jej to ok. 2,7m. Dokupiłam jeszcze 2 róże w promocji za 2,99 sztuka i agresty w formie piennej za 3,99 sztuka. W tym miesiącu na roślinki wydałam (aż wstyd się przyznać) ponad 400 zł. A jeszcze w planach zakup lamp ogrodowych, altana i wiele innych. Pójdę z torbami

A oto moje skromne wysiewy

Już nie mogę doczekać się weekendu, zapowiada się bardzo ciepły i pracowity..za tydzień przyjeżdża ekipa stawiać altanę

MONIA
-
Pashmina2006

- matt55

- Od: 17 cze 2012, o 22:10
- Kontakt:
Właścicielka znikła nam coś
Widzę, że ściółkujesz rabaty szyszkami tak jak i moja mama. Chodzi na grzyby, a zamiast grzybów przynosi szyki
Ładna altanka, kto budował?
Ładna altanka, kto budował?
Zapraszam do mojego wątku: Początki mojego ogrodu
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
Moja domowa zielona dżungla
Spis moich wątków Wizytówka
-
monberka
- 500p

Witaj Mati,
Dziękuję za odwiedziny, zmiana stanowiska pracy i od razu mniej czasu przed komputerem
i mniej czasu na forum
Tak, ściółkuję szyszkami, tylko dzięki mojej kochanej mamie, która je zbiera dla mnie będąc na spacerze z psiakiem
Ja tylko przyjeżdżam i odbieram je
Altanka była budowana w zeszłym roku przez jakąś firmę. Jestem zadowolona z wykonania.
Wrzucę na dniach jak czas pozwoli kilka aktualnych zdjęć.

Dziękuję za odwiedziny, zmiana stanowiska pracy i od razu mniej czasu przed komputerem
Tak, ściółkuję szyszkami, tylko dzięki mojej kochanej mamie, która je zbiera dla mnie będąc na spacerze z psiakiem
Altanka była budowana w zeszłym roku przez jakąś firmę. Jestem zadowolona z wykonania.
Wrzucę na dniach jak czas pozwoli kilka aktualnych zdjęć.

MONIA