Ogród Przemka
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Przemka
Rozdzielałam. Wykopałam ich z trawy całe mnóstwo, część rozdałam, część zostawiłam sobie. I te co dałam kuzynce też są marne i nie kwitną. Zobaczymy co będzie w tym roku. Posiałam już nasionka
Wychodzą już 3 hibiscusy bagienne i 2 złocienie barwne
Jutro sieję dalej - póki miejsce jest na parapecie 
-
Alina662
- 1000p

- Od: 9 lis 2009, o 19:26
- Kontakt:
Przemku ale ty masz gaj kwiatów i takie to wszystko piękne i zdrowe.Pozazdroszczenia.A kaktusów nie widziałam chyba że przeoczyłam.A na takich skarpach jak u Ciebie to cudnie by wyglądały.

- Przemekt23

Alinko pięknie to ty masz w ogrodzie. Opuncji nie mam jeszcze ale myślę że się do ciebie uśmiechnę po nie. Kaktusy mam w doniczkach które wystawiam na zewnętrzne parapety lub do ogrodu.
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Opadła mi kopara oglądając Twój ogród Przemku. To jest coś co ja lubię. Gaj barwnych kwiatów. Właśnie taki ogród prowadzony naturalnie mi się podoba, bez głaskania od linijki. Oj będę stałym gościem w Twoim ogrodzie. Dziękuję że mogłam w nim być.
- Przemekt23

Aniu mile witam i zapraszam. Na początku starałem się żeby było wszystko równo. To się sprawdza przy mniejszym obsadzeniu roślinami i dużym terenie wtedy widać przejrzyście. W moim przypadku roślin przybywa . Wszystko się rozrasta i efekt jest jaki jest. Projektantem nie jestem i nie mam tyle kasy żeby było mnie stać na zatrudnienie kilku osób do pomocy jak to bywa w programie Maja w Ogrodzie. Sam działam w ogrodzie bo nikomu z domowników albo się nie chce albo nie potrafią. I tak to jest nasz los. Licz sam na siebie. Marzę o takim stawie jak ty masz i wielu innych forumków ale mieszkam na takim ternie gdzie woda latem się nie utrzyma. Mam kilometr do jeziorka i to musi mi starczyć
. Serdecznie pozdrawiam 
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Przemku widziałam Twój komentarz u Ani - mianowicie pomysł z pływającymi aranżacjami na wodzie. Pomyślałam więc pomysł super ciekawe co gość ma w ogrodzie. I.... szacunek wielki! Taką ilość kwiatów to ciężko spotkać w ogrodzie a na dodatek prowadzonym przez mężczyznę, panowie to mi się zawsze wydawało ze iglaki albo drzewa wolą i stawy z rybami
. Widać można się pomylić. Piwonie masz cudne, lilie, róże.... no i dalie - bajka. Oj będę tu zaglądać i oko kolorami cieszyć!
Przemku masz wspaniały ogród.Rośliny tak gustownie dobrane,takie dorodne i pięknie kwitnące.Ogromna ilość dali ,są przepiękne.Widać ,że się na tym znasz i umiesz się dogadać ze swoimi kwiatuszkami.Pieknie-gratulacje.
- Przemekt23

Haniu za to ty masz tyle pięknych koleusów że oczy mnie rozbolały z wrażenia 
- Teniak
- 200p

- Od: 13 sty 2013, o 14:09
I ja z czystej ciekawości..... po miłej korespondencji ....zajrzałam do Twojego ogrodu.
I co .....i pełny szacunek Ci się należy.
Ogród masz piękny.... a nie musi być zrobiony przez architekta ogrodów....taka kolorowa masa kwiatów i to takich które lubię czyli łubiny,piwonie, sporo róż,piękne dzwonki no i oczywiście lilie moje ukochane i dalie które lubię ale już nie sadzę u siebie.
Wśród lilii widzę chyba Lankon a i bardzo ciekawą z pięknym ułożeniem płatków o którą pytała Marysia-Maska.
Tylko gratulować a bratnia ogrodnicza dusza może się znajdzie.
Życzę wiele radości i sukcesów ogrodniczych.
Pozdrawiam.Teresa
I co .....i pełny szacunek Ci się należy.
Ogród masz piękny.... a nie musi być zrobiony przez architekta ogrodów....taka kolorowa masa kwiatów i to takich które lubię czyli łubiny,piwonie, sporo róż,piękne dzwonki no i oczywiście lilie moje ukochane i dalie które lubię ale już nie sadzę u siebie.
Wśród lilii widzę chyba Lankon a i bardzo ciekawą z pięknym ułożeniem płatków o którą pytała Marysia-Maska.
Tylko gratulować a bratnia ogrodnicza dusza może się znajdzie.
Życzę wiele radości i sukcesów ogrodniczych.
Pozdrawiam.Teresa
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Witaj, Bardzo mi się podoba w Twoim ogródku, jest klimatycznie, domek przytulny. Dużo kwiatów. Cudnie . Pozdrawiam 
- Przemekt23

Tereniu bardzo mi miło widzieć doświadczoną ogrodniczkę u siebie. To co z roślin u mnie jest to ty już miałaś dawno tylko już zmniejszyłaś ilość roślin. Bardzo spodobała mi się rozmowa z Tobą. Ile można znaleźć na tym forum ciepłych serdecznych ludzi. Na co dzień trafia się raczej na tych drugich. Mniej przyjemnych. Schowałaś się jak skarb na ty forum. Posiadasz taka wiedzę że zaskoczyłabyś nią nie jedną osobę. Wpadaj częściej do mnie. Lilie też uwielbiam. Odmian na pewno nie mam tyle co ty. (kolekcjonersko) Myślę że kiedyś może doję do tego jak ty. Zdrówka życzę i miłej dzisiejszej gościny z Ulką L.
Rozana i ciebie witam. Jeśli ci się coś podoba oglądaj i wpadaj kiedy zechcesz.
Rozana i ciebie witam. Jeśli ci się coś podoba oglądaj i wpadaj kiedy zechcesz.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Przemku widzę że podobnie jak ja sadzisz też rośliny pod działką na zewnątrz ,co rok zamierzam z tym skończyć bo brakuje już sił na pielenie , ale ciągle mi żal je zlikwidować , najwiecej rośnie tam irysów a ostatnio nawet posadziłam kapusty ozdobne .
- Przemekt23

Geniu ty też
. Ja sadzę nadal poza obejściem bo zawsze to trochę więcej ziemi do obrobienia no i kwiatów więcej. Trzy lata temu dzierżawiłem jeszcze skarpę po drugiej stronie drogi ale to już była przesada. Samochody jakoś się mieściły ale kiedy nadchodziły żniwa to kombajn się nie mieścił i po kwiatach przejechał całym swoim szerokim kołem. Do tego zdarzały się kradzieże. Niebyło sensu obsadzać skarpy. Ty Geniu nie likwiduj u siebie bo szkoda takiego ładnego kawałka no i irysom tam służy. Jak nie dasz rady opielić to ci pomogę

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Przemku trzymam Cię za słowoPrzemekt23 pisze:Ty Geniu nie likwiduj u siebie bo szkoda takiego ładnego kawałka no i irysom tam służy. Jak nie dasz rady opielić to ci pomogę![]()