Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3
Aniu, świetne te gary!! Co to za giełdę masz, że sprzedają takie cuda?
Piękne gary, hiacynty w moim kolorze, no cuuuudny ptaszek!!
Piękne gary, hiacynty w moim kolorze, no cuuuudny ptaszek!!
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Dziękuję dziewczyny.
Garów kolorystyka mnie urzekła i nie będę zmieniać. Chyba rzeczywiście pójdą do nich hosty.
Monika UWAGA! Zatykaj uszy...
Zapłaciłam za oba... 15 złotych.
W moim mieście jest co niedzielę giełda, zwana potocznie samochodową. Można na niej jednak kupić o wiele więcej. Od samochodów, ciuchów, poprzez chemię domową, meble, roślinność, akcesoria ogrodowe do starych rupieci właśnie. Wiosną to ją szczególnie lubię, bo zawsze sobie coś "zielonego" przywiozę.
Garów kolorystyka mnie urzekła i nie będę zmieniać. Chyba rzeczywiście pójdą do nich hosty.
Monika UWAGA! Zatykaj uszy...
Zapłaciłam za oba... 15 złotych.
W moim mieście jest co niedzielę giełda, zwana potocznie samochodową. Można na niej jednak kupić o wiele więcej. Od samochodów, ciuchów, poprzez chemię domową, meble, roślinność, akcesoria ogrodowe do starych rupieci właśnie. Wiosną to ją szczególnie lubię, bo zawsze sobie coś "zielonego" przywiozę.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Nie do wiary
No to ciesz się, bo to niespotykana okazja była
Ja nie mam takich cudów - jedynie mogę w sezonie jechać na giełdę kwiatową - też sprawia mi to radość, ale takich okazji cenowych tam nie ma. Powiedziałabym nawet, że ceny jak na naszym miejscowym rynku, ale wybór roślin znacznie większy, jeśli chodzi o ilość odmian i kolorystykę.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aneczko gary cudne,
hosty będą pięknie wyglądać. Hiacynt w moim ulubionym kolorze, czuję zapach. Mieszkam 5 km od dużej giełdy samochodowej, a nigdy tam nie byłam. 
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Aniu Witaj !
Zawitałam i ja na Twoją działeczkę. Jest piękna i bardzo zadbana z różnorodna z ilością cudnych roślin
Jest na czym oko zawiesić
Fajna letnia altanka - piękne wygląda , bardzo mi sie podobają skalniaki - są na prawde oryginalne
Kiedyś może mnie się uda u siebie coś takiego stworzyć. Te wyniesienia tworzą fajny klimat.
A i powojnika zauważyłam - Błękitnego Anioła
Śliczności (jestem teraz nakręcona na Clematisy), zaraziłam się od Madzi
Magnolia , Hortensja, żurawki i wiele, wiele innych iglaków - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kawał pracy włożony w każdy cm ziemi - chylę
Gary - wspaniałe, a cena - zawrotna !
Ciekawe, jakie masz z nimi plany ...
Zawitałam i ja na Twoją działeczkę. Jest piękna i bardzo zadbana z różnorodna z ilością cudnych roślin
Jest na czym oko zawiesić
Fajna letnia altanka - piękne wygląda , bardzo mi sie podobają skalniaki - są na prawde oryginalne
Kiedyś może mnie się uda u siebie coś takiego stworzyć. Te wyniesienia tworzą fajny klimat.
A i powojnika zauważyłam - Błękitnego Anioła
Magnolia , Hortensja, żurawki i wiele, wiele innych iglaków - to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Kawał pracy włożony w każdy cm ziemi - chylę
Gary - wspaniałe, a cena - zawrotna !
Ciekawe, jakie masz z nimi plany ...
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aneczko, teraz to mi pękło serce.. że ja takiej giełdy nie mam w okolicy
15 zeta za takie gary
A te lampioniki w Jysku to jakieś fajne były??
- aneczka1979

Witaj Asiu.
Rozgość się.
Dziękuję za pochwały.
W garach chyba będą hosty. Tak jakoś ten temat za mną chodzi od jakiegoś czasu...
zapraszam na trzynastą stronę tego wątku lub do drugiego mojego, clematisowego wątku, byś mogła poznać wszystkich moich przystojniaków -nie tylko Błękitnego Anioła.
Rozgość się.
Dziękuję za pochwały.
W garach chyba będą hosty. Tak jakoś ten temat za mną chodzi od jakiegoś czasu...
zapraszam na trzynastą stronę tego wątku lub do drugiego mojego, clematisowego wątku, byś mogła poznać wszystkich moich przystojniaków -nie tylko Błękitnego Anioła.
- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Jak najbardziej Wszystkich podopiecznych obejrzę
Po prostu trafiłam na poczatek Twojej drogi Clematisowej, a bedę nią szla i podziwiała w nastepnych odwiedzinach, bo jest co oglądać, oj jest 
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, świetne gary
Jednym słowem: "giełda skarbnicą staroci"
Wybrałaś już ostatecznie jedną z róż? Na czym stanęło? Larissa, Pastelka czy Abraham? Jestem bardzo ciekawa
Wybrałaś już ostatecznie jedną z róż? Na czym stanęło? Larissa, Pastelka czy Abraham? Jestem bardzo ciekawa
- aneczka1979

Asiu zapraszam. Rozgość się ...i zarażaj... Niech grono clematisoholików rośnie w siłę!
Przede wszystkim ze względu na jej kolor. Będzie ożywiać grono bladawców.
Jednak zamawiać będę w marcu, więc wszystko możliwe, że jeszcze coś się zmieni.
Daję sobie czas na dalsze śledzenie działu różyczkowego. Chcę mieć świadomość, że bobrze wybrałam.
Z pnących mam Jasminę, Lagunę i Alexandra (bo na pergolę też się nada -widziałam bajeczne zdjęcie w necie, jak porasta pergolę).
Z krzaczastych w moim koszyku siedzą:
Eden Rose, Artemis, Bonica, Rose de Rescht i Maria Teresa (ta ostatnia to jakiś sabotaż uskutecznia
).
Elwi wyobraź sobie, że na tę chwilę stanęło na ... Rose de Rescht.Elwi pisze: Wybrałaś już ostatecznie jedną z róż? Na czym stanęło? Larissa, Pastelka czy Abraham? Jestem bardzo ciekawa
Jednak zamawiać będę w marcu, więc wszystko możliwe, że jeszcze coś się zmieni.
Z pnących mam Jasminę, Lagunę i Alexandra (bo na pergolę też się nada -widziałam bajeczne zdjęcie w necie, jak porasta pergolę).
Z krzaczastych w moim koszyku siedzą:
Eden Rose, Artemis, Bonica, Rose de Rescht i Maria Teresa (ta ostatnia to jakiś sabotaż uskutecznia
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
A ta ostatnia to Maria Theresia ? Czy to inna bo się pogubiłem
ale fajnie że Eden też będzie bo jest cudny
ja bym jeszcze dał Giardine Abrahama Darby i jakąś mchową

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ale skarby kupiłaś,takie gary
A tego ptaszka też na giełdzie? 
- aneczka1979

Aniu tego ptaszka to w Home & You. Dwa kupiłam, by jednemu nie było tęskno.
Mati tak jest opisana w Rozarium -Maria Teresa. Też myślę, że to Maria Theresia. Tym się kierowałam wrzucając ją do koszyka, choć ma tam tylko jedno zdjęcie, na którym kwiat jest tak mocno rozwinięty, że sama nie wiem. w necie nie widziałam by Maria Theresia miała aż tak rozwinięte kwiaty.
Różyczkomaniacy moglibyście to sprawdzić i potwierdzić?!
Mateuszu ja już na pewno nie będę nic dorzucać, jeśli już to mogę zamienić ale nie dorzucić. A grono w koszyku myślę jest dość zacne.
Tak mi się wydaje.
Mati tak jest opisana w Rozarium -Maria Teresa. Też myślę, że to Maria Theresia. Tym się kierowałam wrzucając ją do koszyka, choć ma tam tylko jedno zdjęcie, na którym kwiat jest tak mocno rozwinięty, że sama nie wiem. w necie nie widziałam by Maria Theresia miała aż tak rozwinięte kwiaty.
Różyczkomaniacy moglibyście to sprawdzić i potwierdzić?!
Mateuszu ja już na pewno nie będę nic dorzucać, jeśli już to mogę zamienić ale nie dorzucić. A grono w koszyku myślę jest dość zacne.
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Bardzo ładne te róże wybrałaś. Powinnaś być zadowolona. Wybrałaś im już miejscówkę?
- aneczka1979

Madziu wybrałam. Stanowisko słoneczne -cały dzień patelnia. Mam nadzieję, że dadzą radę.
Choć np Lagunę posadzę pod altanką, razem z powojnikiem Dark Eyes a w nogach będą mieć Bonicę.
-stanowisko pół cieniste, słońce non stop od 13.00
Teraz kombinuję co posadzić na drugiej altankowej kratce. Tzn w miejscu gdzie miały się piąć dwa powojniki. Teraz stwierdzam, że będą róża i powojnik.
Choć np Lagunę posadzę pod altanką, razem z powojnikiem Dark Eyes a w nogach będą mieć Bonicę.
Teraz kombinuję co posadzić na drugiej altankowej kratce. Tzn w miejscu gdzie miały się piąć dwa powojniki. Teraz stwierdzam, że będą róża i powojnik.