Tajguś nie ma sprawy mnie też sprawa to wielką radość ,bo mogę się z kimś podzielić tym co mam .
Kochanie nie wiem jak chcesz , bo ja mogę je ukorzenić i wysłać Ci już ukorzenione razem z tą roślinką wiosną .Jak myślisz tak będzie dobrze .
Oczywiście Jadziu tak będzie najlepiej. Ty to zrobisz fachowo, bo ja jeszcze nie ukorzeniaŁam datury. Razem na wiosnę , to roslinki lepiej sie przyjmą.
A może Ty sobie wybierzesz coś z mojego ogródka...
Spróbuję kupić w tym roku - zobaczymy co zostanie na przyszły rok. Jak nic nie zostanie, to uśmiechnę się o sadzonki tych sprawdzonych u Ciebie. W każdym razie dziękuję
Witaj Jadziu. Czytam..czytam..bo to i temat do mnie na czasie. Czy da się po czymś rozróżnić chryzantemę ogrodową..nie wiem czy dobrze napisałam.Chodzi mi o te zimujące wgruncie. Także myślę aby posadzić u siebie..jest teraz dużo w sklepach i to za niewielkie pieniądze ale niestety takich informacji nie ma czy zimuje w gruncie.Ta twoja złota........śliczny kolor..życzę ci aby dobrze rosła i przezimowała.
Zeniu - U sprzedawców trudno ustalić która chryzantema jest wieloletnia, według nich to każda zimuje. po prostu musisz zaryzykować, może któraś w końcu wytrwa i przezimuje. Chryzantemy są takie piękne, że warto poeksperymentować. A może masz w pobliżu szkółkę i tam kupisz.
Wiem, że niektóre forumowiczki mają takie wieloletnie ale teraz nie pamiętam które.
Basiu na pewno będę , tylko jeszcze nie wiem kiedy . Postaram się palić liście bo jest ich grubo . Basiu ja zadzwonię do Ciebie i wtedy podjedziesz . Planowałam nawet od rana być dzisiaj , ale teraz muszę iść coś załatwić i nie wiem kiedy wrócę . Może jutro - zadzwonię