Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD
Epimedia już mam, są coraz częściej dostępne, jednak ogromna kępa rubrum robi wielkie wrażenie
Podobnie z rutewkami-mam 6 odmian i poluję w tym roku na następne
Twojej rutewce nie mogę się napatrzeć 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja rutewka już leciwa Ewciu a i przez lata nie była u mnie w żadnym poważaniu...chciała to rosła a ja jej nie przeszkadzałam ani nawożeniem ani podlewaniem..
Jesienią ją przesadzić musiałam i zmieniłam jej nieco anturaż , mam nadzieję,że przeżyje...
Dzisiaj u mnie już prawie po śniegu i ogólnie szarówa...Aby do wiosny!

Dzisiaj u mnie już prawie po śniegu i ogólnie szarówa...Aby do wiosny!
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Zdjęcie z trawami - wyszło takie srebrzyste, niesamowite
.
Co do rutewki, to myślałam, że te liliowe kolory, to cienie innej rośliny. Mam na razie 3 odmiany, ale zobaczę, co pozostanie po zimie
. I faktycznie, też będę szukać następnych, bo one dodają lekkości miejscu, gdzie się znajdują
.
Wiadomo też, że dokupię traw - 'perłówek' głównie, a co po drodze, to zobaczymy
.
Teraz zamawiam róże - na razie kilka, bo moja lista ciągle ewoluuje
. Tyle ich jest, a każda ładniejsza. Na szczęście moja'specyfikacja istotnych warunków zamówienia' ma dość 'obostrzone kryteria' i pozostaje ich do wyboru dużo mniej
.To taki żart, z zamówienia publicznego - chyba mi jednak odbija
.

Co do rutewki, to myślałam, że te liliowe kolory, to cienie innej rośliny. Mam na razie 3 odmiany, ale zobaczę, co pozostanie po zimie
Wiadomo też, że dokupię traw - 'perłówek' głównie, a co po drodze, to zobaczymy
Teraz zamawiam róże - na razie kilka, bo moja lista ciągle ewoluuje
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- ewamaj66

U mnie pogoda podobna...Zniechęcająca
Za to znowu widzę kły irysków i pędzelki krokusów, coś za coś
Dzień na pewno jest dłuższy, zaraz świat inaczej wygląda.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A u mnie dzisiaj rano była prawdziwa zadymka. Jak wychodziłam z pracy śniegu juz prawie nie było i martwiłam sie, że mają nadejść mrozy, a roslinki gołe
A tu zajeżdżam do domku i biało. A to tylko kilkanaście km.
Dzisiaj siedziałam nad jeżówkami. Chyba sie skuszę
A tu zajeżdżam do domku i biało. A to tylko kilkanaście km.
Dzisiaj siedziałam nad jeżówkami. Chyba sie skuszę
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Gosiu co to znaczy że siedziałaś nad jeżówkami?
Ja to już do wiosny chyba nie wytrzymam. Strasznie mnie swędzi żeby już coś pokopać, poplewić, tylko jak w tym śniegu
Ja to już do wiosny chyba nie wytrzymam. Strasznie mnie swędzi żeby już coś pokopać, poplewić, tylko jak w tym śniegu
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Myślę Małgosiu, że oglądała odmiany jeżówek, które chce kupić
.
Pozdrawiam Ania
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu, jak ja lubię Fiołeczki, Penstemony, Rutewki 
- marpa

Witajcie Dziewczyny miłe
dobrze jest zapewne planować zakupy ale ja jestem wolna od jakichkolwiek chciejstw ...co nie znaczy,że w sezonie moje zasoby się nie powiększą!
Zmiany jakieś tam drobne jesienią i późnym latem poczyniłam więc jakieś miejsce na nowości się znajdzie ..
Bo nawet sobie nie wyobrażam,żeby mogło być inaczej bo zmiany uwielbiam i " zaprogramowane" rabaty mnie nie interesują. A zakupy ..na miejscu mam wybór roślin do woli
Pokus nie brakuje !Więc niczego nie planuję na zaś.
Nasiona jakieś zechcę kupić i trzeba będzie zajrzeć do ogrodniczego a na sianie jeszcze czas...
Clematisów jeszcze nie wspominałam ale w ub.roku nie kwitły zbyt zadawalająco i część złapała uwiąd...niezawodne i kwitnące cały sezon były Jackmanii i Julia C.z Biedr.
M-me le Coultre

Heather Herschell

jackmanii

Julia Correvone

Justa

JP II

Multi Blue

Westerplatte

Zmiany jakieś tam drobne jesienią i późnym latem poczyniłam więc jakieś miejsce na nowości się znajdzie ..
Nasiona jakieś zechcę kupić i trzeba będzie zajrzeć do ogrodniczego a na sianie jeszcze czas...
Clematisów jeszcze nie wspominałam ale w ub.roku nie kwitły zbyt zadawalająco i część złapała uwiąd...niezawodne i kwitnące cały sezon były Jackmanii i Julia C.z Biedr.
M-me le Coultre

Heather Herschell

jackmanii

Julia Correvone

Justa

JP II

Multi Blue

Westerplatte

-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Dobry wieczór, Maryniu! Trafiłam do Ciebie przy okazji spaceru po innym ogrodzie i już wiem, że będę częściej zaglądać.
Ja też mam ogródek na RODos (300 m.) i nadziwić się nie mogę, gdzie Ty mieścisz taką ilość przepięknych kwiatów.
Podziwiam, ale nie zazdraszczam, niech Ci jeszcze piękniej kwitną.
Ja też mam ogródek na RODos (300 m.) i nadziwić się nie mogę, gdzie Ty mieścisz taką ilość przepięknych kwiatów.
Podziwiam, ale nie zazdraszczam, niech Ci jeszcze piękniej kwitną.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Maryniu,na rutewki to ja w ogóle nie zwracałam uwagi ,miałam i mam jedną żółtą i to było wszystko,a okazuje się ,że to super roślinka,klematisy też u mnie takie dziadowate,nie mogę osiągnąć pięknych roślin jakie bym sobie wymarzyła,coś nie lubią tego terenu,zbierają się długo i w sumie to ciągle takie same marnoty,sporo masz nazbieranych pięknych klematisów,ja w tamtym roku kupiłam od naszej Stasi ,może te będą jakoś u mnie rosły,pozdrawiam i buziaczki przesyłam 
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Maryniu
ale kwiecia w Twoim ogrodzie , prześliczne powojniki pokazałaś masz okazałą kolekcję. 
- ewamaj66

Powojniki śliczne, na swoje nie narzekałam w tym sezonie
Popatrz na drugie i trzecie zdjęcie, bo albo pomyliłaś zdjęcia, albo roślinkę, bo Hagley Hybrid to wielkokwiat
Za to Twój krzaczek chętnie bym u siebie posadziła
Wygląda jak Alionushka...Pierwsze skojarzenie.
Dziś odwilż, śnieg prawie zniknął, koty większość dnia spędziły na podwórku. Natomiast ja siedziałam w domu i wybierałam rośliny do kupienia. Nie mam tak dobrze, że na miejscu dostanę to, co mi się podoba. Lubię internet
Dziś odwilż, śnieg prawie zniknął, koty większość dnia spędziły na podwórku. Natomiast ja siedziałam w domu i wybierałam rośliny do kupienia. Nie mam tak dobrze, że na miejscu dostanę to, co mi się podoba. Lubię internet
- marpa

Zachęcona fantastycznymi widokami za oknem wzięłam mały aparacik do torby i po drodze na zakupy pstryknęłam parę fotek
Lucynko,Martusiu,Mario-miło mi było gościć Was w moich skromnych działkowych progach
może dacie się jeszcze zaprosić na spacer moimi osiedlowymi ścieżkami a i
też serdecznie zapraszam!
z osiedlowego rekonesansu bo niestety na działkę się nie wybrałam ale wydaje mi się , że i w mieście też można z aparatem zimę spotkać...

Lucynko,Martusiu,Mario-miło mi było gościć Was w moich skromnych działkowych progach
z osiedlowego rekonesansu bo niestety na działkę się nie wybrałam ale wydaje mi się , że i w mieście też można z aparatem zimę spotkać...