Witaj Sławku!
Skoro wiosna u bram to ja jestem, bo za wiosną tęsknię.
Rozrzewniła mnie porcelanka i zawsze będzie mi się kojarzyć z moim M, który mi przywiózł nasiona z Irlandii jako coś czego u nas na pewno nie ma
Sławku
Z tą wiosną coś musi być ...
Dzisiaj rano tak sikorek na drzewie pięknie śpiewał ,miał w repertuarze 3 piosenki.Piękne.Zobaczymy co z tego będzie.
Pozdrawiam słonecznie ,bez śniegu
anka93
Witaj ANKO Cóś jest na rzeczy z tymi wiosennymi fluidami /w naszej głowie /,nie da się ukryć
Mnie sie przypomniały piękne tulipany w kolorze majtkowym,które po raz pierwszy dostałem
od pewnej Pani,a później wielokrotnie dokupowałem ...
To odmiana ROSY WINGS ..........
Te drugie - PRINCESS IRENE też bardzo lubię
Jak wszystkie tulipany są wrażliwe na choroby wirusowe i trzeba je odnawiać
Witam piękne tulipany, a już myślałam że zamierzasz "miniaturować" Stoję nad azalią jap. i mówię "odkryć cię cy nie" zostawię chyba ubranka letnie. Sławek ja odziedziczyłam po sąsiadce kwałek ogródka, przekopałam go bardzo głęboko i wyszły tulipany, które u sąsiadki kwitły 30 lat temu tak samo jak flox ,który rośnie na obwódce domu właściwie w kamieniu. To obecne odmiany są słabowite i trzeba je odnawiać.Miłego dnia Ela
ELA,otwarcie było bogate,to trzeba zacisnąć pasa - stąd te miniaturki
Ale wdzięczne,przyznasz
Przypomnę,ze to jeszcze zima,aktualną fotką ...
...................................
Dla mnie iryski są wszystkie ładne, takie egzotyczne. Nie mam ich z powodu "nie mania dużego ogrodu" ale u Ciebie pooglądam. Sławek Ty masz te odmiany które wymieniłam w poprzednim poście prawda
Nowy tytuł wątku sprowokował mnie do wizyty i wpisu .
Chętnie będę śledzić irysowy konkurs ,ale najbardziej urzekła mnie porcelanka .Już trafiła na listę zakupową .(Myślałam ,że to jakiś bodziszek)
ELA,mam To sa ladne odmiany ale nie przewidziane w przeglądzie...
A dzisiaj pokażę następne 2 irysy kandydujące do nagród... powiedzmy
Pierwszy to staruszek Blytha z 1987r.Chyba go trochę wylansowałem ale on sam chwali się
bardziej,bo ładny on jest,niestety
Dostałem go od kolegi STRYCHARZA ze Śląska w 2004 r.
Ten irys to MAGHAREE
.............................. ......