Miłego dnia życzę
Ogród Marty cz. VI
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VI
Martusiu nie gniewaj się już doczytałam
Twój jest żmijowiec pospolity a mój ten co pokazałam jest wspaniały , mam też taki jak Twój i ciągle myślałam że to Hyzop
są też czerwone , ślicznie wyglądają
Miłego dnia życzę
Miłego dnia życzę
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martusiu
spacer czarujący, to zestawienie różowej róży z lawendą
Co to za kwiatuszek na zdjęciu poniżej ww?
Najbardziej lubię widoczki większej części ogrodu-pięknie
Co to za kwiatuszek na zdjęciu poniżej ww?
Najbardziej lubię widoczki większej części ogrodu-pięknie
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zawsze zwiedzam z przyjemnością
i zawsze masz coś nowego, ciekawego, czego nie znam
Ten głowaczek jest uroczy, muszę sobie więcej o nim poczytać, bo bardzo mnie zainteresował 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Martusiu! na te piękne widoki, moje serce znowu wali, jak szalone. Wow, rozpoznałam swoją roślinkę- zmijowiec
, a ja myślałam,ze to goryczka/ tak zidentyfikowałam z obrazka
/ Teraz skojarzyłam,ze w ubiegłym roku go wysiewałam.
Przemierzam Twój ogród kilka razy dziennie i nie mogę nasycić się jego pięknem

Przemierzam Twój ogród kilka razy dziennie i nie mogę nasycić się jego pięknem
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie ,dzień jak zwykle pochmurny i wieje wiatr ,pozdrawiam Was serdecznie w moim ogrodzie ,dobrze ,że można powspominać co było i pomarzyć co będzie.
Aniu,aż się uśmiałam z tym zegarkiem ,po prostu wieczór mam trochę czasu i tak wyszło,maki będą w tym roku i u Ciebie rosły,pozdrawiam
Marysiu,przy róży pomponelli jest krwawnik kichawiec ,do złudzenia podobny do maruny,ratibida jest u mnie 3 lata,już ją rozmnożyłam ,ale plewiąc pewnego dnia wieczorem ,jak robił się zmrok wyplewiłam wszystkie sadzonki
i czekam od nowa ,żeby roślina narosła do rozmnożenia,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Alicjo,witam fajnie ,że jesteś i czasem pospacerujesz po ogrodzie ,dużo siły życzę i wytrwania w obowiązkach,buziaczki dla Ciebie
Tereniu,nie ma za co przepraszać ,każdy może mieć wątpliwości ,po to tu jesteśmy ,żeby je rozwiewać,mam mieć żmijowiec Madery to dopiero cudo,miłego dnia życzę
Krysiu,poniżej róży to Ratibida ,wszystkie zdjęcia pokazuję po kolei i na co trafi na tego bęc
pięknego dnia życzę
Jolu,on pięknie kołysze się i góruje nad roślinami,miło mi ,ze znajdujesz ciekawostki ,spokojnego dnia życzę
Bogusiu,przyjemnie czyta sie Twoje słowa,dziękuję zawsze marzyłam,żeby ogród kipiał kwiatami ,więc ciągle coś dorabiam i uzupełniam ,ale czy to możliwe ,żeby dokończyć ogród?,myślę ,że zawsze coś będzie do osiągnięcia
miłego dnia życzę

Aniu,aż się uśmiałam z tym zegarkiem ,po prostu wieczór mam trochę czasu i tak wyszło,maki będą w tym roku i u Ciebie rosły,pozdrawiam
Marysiu,przy róży pomponelli jest krwawnik kichawiec ,do złudzenia podobny do maruny,ratibida jest u mnie 3 lata,już ją rozmnożyłam ,ale plewiąc pewnego dnia wieczorem ,jak robił się zmrok wyplewiłam wszystkie sadzonki
Alicjo,witam fajnie ,że jesteś i czasem pospacerujesz po ogrodzie ,dużo siły życzę i wytrwania w obowiązkach,buziaczki dla Ciebie
Tereniu,nie ma za co przepraszać ,każdy może mieć wątpliwości ,po to tu jesteśmy ,żeby je rozwiewać,mam mieć żmijowiec Madery to dopiero cudo,miłego dnia życzę
Krysiu,poniżej róży to Ratibida ,wszystkie zdjęcia pokazuję po kolei i na co trafi na tego bęc
Jolu,on pięknie kołysze się i góruje nad roślinami,miło mi ,ze znajdujesz ciekawostki ,spokojnego dnia życzę
Bogusiu,przyjemnie czyta sie Twoje słowa,dziękuję zawsze marzyłam,żeby ogród kipiał kwiatami ,więc ciągle coś dorabiam i uzupełniam ,ale czy to możliwe ,żeby dokończyć ogród?,myślę ,że zawsze coś będzie do osiągnięcia
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś, jak przyjemnie spaceruje się po Twoim ogrodzie,
rabaty zapełnione kwiatami. Trudno wybrać najładniejsze, piękny czosnek, liliowce, róża z lawendą i kleome, taka dorodna. Dostałam jedną w ubiegłym roku, ale miała tak mizerny kwiat i skromniutkie liście, że się do niej zraziłam. Pozdrawiam, słońca życzę. 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Martuś, pewnie masz rację z tym żmijowcem, bo moja roślinka miała około 30 cm
Ciekawa jestem ile z tych roślin mieszankowych wysiało się samoczynnie i wzejdzie wiosną. U mnie od wczoraj kolejne śnieżyce, a dziś dodatkowo wiatr urywa głowę 
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Ładnie się komponuje u ciebie Lawenda z różami a u mnie w tych krzaczorach to nawet nie zakwitła bo ją róże zagłuszyły ...musiałby mieć z metr ta lawenda ...do niziutkich pięknie wygląda ...oglądam te róże i kombinuję ...
-
koziorozec

Soniu,Cleome ,żeby pokazała co potrafi musi być wysiana w marcu w domu inaczej nie zdąży i jest marniutka,fajnie że podobają się nasadzenia i różne kwiatuszki,miłej nocki życzę
Sabinko,jest jeszcze inna miododajna roślina podobna kolorem do żmijowca to facelia ,ona tez ma koło 30 cm ,u mnie wczoraj wiało a dzisiaj spokój ,ani ,słońca ,ani opadów, ani wiatru,ale ogólnie beznadzieja,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Alina,kombinuj,bo ja za chwilę też będę mieć myślenie ,jak na wiosnę przyjadą róże,nie miała baba kłopotu ...ale jakoś trzeba to pokonać ,damy radę
Sabinko,jest jeszcze inna miododajna roślina podobna kolorem do żmijowca to facelia ,ona tez ma koło 30 cm ,u mnie wczoraj wiało a dzisiaj spokój ,ani ,słońca ,ani opadów, ani wiatru,ale ogólnie beznadzieja,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Alina,kombinuj,bo ja za chwilę też będę mieć myślenie ,jak na wiosnę przyjadą róże,nie miała baba kłopotu ...ale jakoś trzeba to pokonać ,damy radę
-
koziorozec

- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martuś
Żebyś wiedziała jak ja czekałam na te Twoje cudne zdjęcia - dzięki
oko już pocieszyłam .
Cudne katalpy
a te ich kwiaty
Barak mi słów do opisania Twego ogrodu
zostawiam i czekam do jutra na nowa porcję zdjęć .
Cudne katalpy
Barak mi słów do opisania Twego ogrodu
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marto na Twój ogród zawsze jest czas, tylko z każdą jego odsłoną wiem, że moje rabatki takie niedoskonałe
Zazdroszczę cienia ogrodowego, bo ja takiego nie doczekam się.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś i ja znalazłam chwile bo siąść i pooglądać Twoje wspominki.
Pieknie bardzo ślicznie kwitnie Katalpa
ma takie delikatne kwiat-uchy.
Hortensje ślicznie kwitną, mi marzną wiosną w maju. Dziś ostatni piątek stycznia i jeszcze kilkanaście dni i wiosna się pomału zacznie. 
Pieknie bardzo ślicznie kwitnie Katalpa
Witaj Marto
Trochę czasu i ja wygospodarowałam aby podziwiać Twój ogród.Wiesz,że jestem wielką fanką Twojego ogrodu i cudownych roślin.Jakże chciałoby się mieć już podobne widoki za oknem.
Trochę czasu i ja wygospodarowałam aby podziwiać Twój ogród.Wiesz,że jestem wielką fanką Twojego ogrodu i cudownych roślin.Jakże chciałoby się mieć już podobne widoki za oknem.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu nawet jak mało czasu to warto do Ciebie zaglądać, najwyżej nie zostawia się śladu
, jest tak pięknie, Katalpy tworzą cudny kącik, a ta Hortensja różowa cudeńko