"Sorry,taki mamy klimat"
Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 7- mimozami jesień się zaczyna
Do Ciebie Też zima bielą śniegu się pokłoni. Zapewne wtedy u mnie pojawi się błoto, breja pośniegowa.
"Sorry,taki mamy klimat"
"Sorry,taki mamy klimat"
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko ja nie chcę śniegu,dla mnie snieg może być od 24 grudnia do 1 stycznia a potem już słońce
ANiu pierwsza kalmia zmarniała,ta jest druga ,na zimę zakładam jej kaptur z agrowłókniny i żyje,sadzonek nie mam,ogladałam ja jesienią bo chciałam komuś sadzonkę pobrać,ale niestety
ANiu pierwsza kalmia zmarniała,ta jest druga ,na zimę zakładam jej kaptur z agrowłókniny i żyje,sadzonek nie mam,ogladałam ja jesienią bo chciałam komuś sadzonkę pobrać,ale niestety
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Witaj Dorciu
Czytam ,że chcesz kupić sobie różę Variegata di Bologne .Musze Ci powiedzieć ,że i mnie uwiodły kiedyś jej kwiaty ale jej zdrowotność pozostawia wiele do życzenia .Bardzo lubi ją plamistość ,do tego stopnia ,że ma u mnie ostatni sezon na poprawę .Jeśli nic się nie zmieni ,to wyleci z wielkim hukiem .A u mnie zima ,jest trochę śniegu i wciąż jakiś drobiazg pada .I tak powinno być ,że w zimę powinna być zima .Pozdrawiam 
- dorcia7

Witaj Ewcia dawno Cię nie było,a Twój wątek jak zamknięty tak zamknięty , różę już kupiłam,co będzie to będzie ,w zeszłym roku niemal na wszystkie plamistość"wlazła" -zobaczymy
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ej,Dorotko,to Ty już sama nie wiesz, czego chcesz.
Kochana - od tego jest zima, żeby był śnieg.
A tak poważnie, to dlaczego nie chcesz śniegu? Nie lubisz bieli? Jest taka czysta
Kochana - od tego jest zima, żeby był śnieg.
A tak poważnie, to dlaczego nie chcesz śniegu? Nie lubisz bieli? Jest taka czysta
- dorcia7

Bardzo lubię biel,lubię też jak płatki śniegu leniwie sypią a ja jestem w ciepłym i obserwuję przez okno,ale bardziej lubię słońce,kolory kwiatów,zieleń trawy ,zapachy każdy więcej się uśmiecha,powera dostaje ,planuje....no więc nie dziw się że śniegu już o tej porze nie chcę tylko szybkiej wiosny
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podpisuję się obiema łapkami pod Twoją ostatnią wypowiedzią.
Bardzo podobają mi się skalniakowate rabatki podniesione. Czy przed ułożeniem kamieni, podsypywałaś tam ziemi, i jaką mniej więcej mają one szerokość?
Bardzo podobają mi się skalniakowate rabatki podniesione. Czy przed ułożeniem kamieni, podsypywałaś tam ziemi, i jaką mniej więcej mają one szerokość?
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Dorotko fajne praca jak można zamawiać kwiatki 
O 7 krasnoludkach też myślałam ale sama nie wiem. Czy one nie będą za wysokie przy alejce. A masz może już jakieś róże z serii 7 krasnoludków?
Jak zawsze zachwycona jestem pierwiosnkami. Śliczne Dorotko
O 7 krasnoludkach też myślałam ale sama nie wiem. Czy one nie będą za wysokie przy alejce. A masz może już jakieś róże z serii 7 krasnoludków?
Jak zawsze zachwycona jestem pierwiosnkami. Śliczne Dorotko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Dorotko bardzo pomysłowy masz skalniaczek i rabatę wokół niego. A po tych zdjęciach jeszcze bardziej nie mogę doczekać się wiosny 
- dorcia7

Lidziu podniesiona rabata na ostatnich zdjęciach zwana przeze mnie "moim murkiem"ma nie więcej niż metr szerokości,co prawda M mi ją tworzył na moje zyczenie ale byłam przy tym,ułożył warstwę kamieni,przysypał ziemią ,podlał i tak na zmianę,już parę lat minęło a kamienie się trzymają,trochę korzenie roślin pewnie też się przyczyniły , bywa że niekiedy jakiś kamień się obsunie,ale łatwo go wtedy włożyć na swoje miejsce
Sylwia o krasnoludkach usłyszałam całkiem niedawno ,zobaczyłam u Marty,podobno to liliputki ,zamówiłam jednego u Ewy bo innych nie ma,ja planuję ją w donicy posadzić , pracę mam nie najgorszą,nikt nie goni ,że przy kawie lub śniadaniu serfuje się w internecie ,zresztą robota i tak musi być zrobiona,pierwiosnki to jedna z moich wielkich miłości-jak widać
Beatko skalniaki wnoszą sporo w krajobraz każdego ogródka
Sylwia o krasnoludkach usłyszałam całkiem niedawno ,zobaczyłam u Marty,podobno to liliputki ,zamówiłam jednego u Ewy bo innych nie ma,ja planuję ją w donicy posadzić , pracę mam nie najgorszą,nikt nie goni ,że przy kawie lub śniadaniu serfuje się w internecie ,zresztą robota i tak musi być zrobiona,pierwiosnki to jedna z moich wielkich miłości-jak widać
Beatko skalniaki wnoszą sporo w krajobraz każdego ogródka
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Wiem Dorotko że pierwiosnki to Twoje oczko więc dzięki Tobie mam co podziwiać i nie tylko ja 
U mnie za dużo szefów żeby pozwolić sobie na serfowanie po internecie. Zawsze się któryś kręci a że siedzę tyłem do drzwi to wszytko widać co robię. Ale jak szefów nie ma ....

U mnie za dużo szefów żeby pozwolić sobie na serfowanie po internecie. Zawsze się któryś kręci a że siedzę tyłem do drzwi to wszytko widać co robię. Ale jak szefów nie ma ....
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Kalmię poszukam na allegro bo u nas w szkółkach nie widziałam. Jest piękna. Muszę ją mieć.
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
U mnie też już śniegu nie ma. A było tak ładnie...teraz znów szaro buro.
Witaj
Piękne wiosenne rabatki, nie dziwię się,że wolisz wiosnę i nie tęsknisz za zimą
Piękne wiosenne rabatki, nie dziwię się,że wolisz wiosnę i nie tęsknisz za zimą
- Margaret2014
- 1000p

- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Kalmia jest bardzo ładna potrzebuje tylko kwaśnej ziemi o ile dobrze pamiętam.