Micha storczyków Kahim cz. III
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
Ja też w markecie- w Obi, i też z przeceny. Z przeceny, ale cena i tak była wysoka po przecenili z 38 na 25 

- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To rzeczywiście jakaś marna przecena
Mój ( choć dokładnie nie pamiętam) raczej nie kosztował więcej niż 10zł. To jest jeden z pierwszych moich nabytków, kiedy to jeszcze kupowałam najtańsze z najtańszych w myśl " poćwiczę uprawę, a jak się nie uda to trudno".
A czy twój też tak chętnie zasusza pączki? Mój miałby już z 5 kwiatków, ale wszystkie obeschły i odpadły w "dzieciństwie". Ino ten jeden się ostał

A czy twój też tak chętnie zasusza pączki? Mój miałby już z 5 kwiatków, ale wszystkie obeschły i odpadły w "dzieciństwie". Ino ten jeden się ostał

- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Ja ma swojego od niedawna, jeszcze u mnie nie kwitł. Ale sklepowe kwitnienie było długie 

Jak u Ciebie kolorowo!Biały ma uroczą warżkę <3
U mnie zerooooooo kwiatków, na razie tylko straty pączków...
Widziałaś fotki tego storczyka mojej mamy, któremu wyrwano najmłodszy listek i wszystko zaczynało gnić? Ja wywaliłam tyle brzydkiego ile się dało (by nie naruszyć stożka wzrostu) a resztę zasypałam cynamonem i zahamowało to rozwój zgnilizny. Puścił jednego małego listka, który będzie karzełkiem i zaraz po nim kolejnego. Muszę mu w końcu fotkę zrobić.
U mnie zerooooooo kwiatków, na razie tylko straty pączków...
Widziałaś fotki tego storczyka mojej mamy, któremu wyrwano najmłodszy listek i wszystko zaczynało gnić? Ja wywaliłam tyle brzydkiego ile się dało (by nie naruszyć stożka wzrostu) a resztę zasypałam cynamonem i zahamowało to rozwój zgnilizny. Puścił jednego małego listka, który będzie karzełkiem i zaraz po nim kolejnego. Muszę mu w końcu fotkę zrobić.
- kahim
Meiss, to co piszesz brzmi obiecująco. Zobaczę co się będzie u mnie działo i może ew. będę znów przycinać. A w twoim wątku nie kojarzę tego storczyka... W wolnej chwili zawitam u ciebie
Dzięki za zachwyt białym. Przekazałam już mężowi ( od niego prezent) i się ucieszył

Dzięki za zachwyt białym. Przekazałam już mężowi ( od niego prezent) i się ucieszył

O to to zdjęcie.

Zgnilizna listka dotarła do trzonu i częściowo zaraziła te resztki najmłodszego liścia, musiałam dłubać delikatnie te częśći gnijącego liścia, potem wszystko zasypałam cynamonem, by zasuszyło ranki, a nadmiar zdmuchnęłam. Szybko zmiany się zasuszyły, o tyle dobrze, że w porę to zrobiłam, bo gdyby stożek wzrostu zaatakowało to byłoby dużo gorzej.
Jak będę u mamy to zrobię zdjęcie jak to teraz wygląda. Przy okazji, storczyk niemal po kilku dniach zrzucił kwiatki, a teraz ma zawiązki pączków na odbiciu

Zgnilizna listka dotarła do trzonu i częściowo zaraziła te resztki najmłodszego liścia, musiałam dłubać delikatnie te częśći gnijącego liścia, potem wszystko zasypałam cynamonem, by zasuszyło ranki, a nadmiar zdmuchnęłam. Szybko zmiany się zasuszyły, o tyle dobrze, że w porę to zrobiłam, bo gdyby stożek wzrostu zaatakowało to byłoby dużo gorzej.
Jak będę u mamy to zrobię zdjęcie jak to teraz wygląda. Przy okazji, storczyk niemal po kilku dniach zrzucił kwiatki, a teraz ma zawiązki pączków na odbiciu

- kahim
Aaa... Kojarzę ten twój przypadek. I co, mówisz, że nowy listek wyszedł... Super
To w wolnej chwili wrzuć nowe zdjęcie
Tyle, że u mnie to wg mnie nie wygląda jak zgnilizna.. Ja tam widzę grzybka, ale pewna nie jestem.

To w wolnej chwili wrzuć nowe zdjęcie

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Janeczko, co Ty ją teleskopem jakimś podglądasz, że sięga z Warmii do Wawy?
Ale faktycznie, chyba go nie pokazywała... chyba był na jakąś specjalną okazję trzymany
Ale kto mu płatek obgryzł?

Ale faktycznie, chyba go nie pokazywała... chyba był na jakąś specjalną okazję trzymany

Ale kto mu płatek obgryzł?

- kahim
Możecie obejrzeć mój nowy nabytek dzięki uprzejmości i teleskopowi Janeczki
Jeden płateczek jest uszkodzony, ale taki już był w sklepie. A co najfajniesze, storczyk ma jeszcze jeden pędzik na którym już zawiązuje pączki
Ale tego teleskop Janeczki nie dosięgnął
( Dzięki Janeczko
)

Jeden płateczek jest uszkodzony, ale taki już był w sklepie. A co najfajniesze, storczyk ma jeszcze jeden pędzik na którym już zawiązuje pączki

( Dzięki Janeczko

-
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękny storczyś! 

Kasiu, cieszę się, że mój telespop
się przydał.

Z pozdrowieniami - Janka
Kasiu piękny ciapek
A Janeczka to czarodziejka i dla tego widzi wszystko

A Janeczka to czarodziejka i dla tego widzi wszystko

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- kahim
Natalio, Izo, dzięki za odwiedziny i miłe słowa
Ciapek fajny, chociaż o ile dobrze pamiętam, mam już dwa takie
Ten mnie urzekł ceną, gdyż był w puli cenowej jednopędowców, a w międzyczasie wypuścił drugi pędzik
A że Janeczka to czarodziejka, to ja już wiem od dawna

Ciapek fajny, chociaż o ile dobrze pamiętam, mam już dwa takie

A że Janeczka to czarodziejka, to ja już wiem od dawna

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
Śliczny ciapek