Popiolek69 kilka moich maluchów
-
leszek2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Popiolek69 kilka moich maluchów
A Ja potwierdzam wypowiedź Jacka,że jednak kaktusiarze mają coś z głową

poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- czarny

- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To ja się cieszę, że się ściśle wyspecjalizowałem, bo takie ilości żeby rzeczywiście o to dobrze zadbać to nierealne. U mnie przy maluchu, który już samodzielnie zasuwa, to wyszarpanie czasu na przepikowanie kilku czy może raczej kilkunastu tysięcy siewek... No ale zawsze jakoś można inaczej się poorganizować. Dlatego to chyba ostatni u mnie rok z ilości porcji ponad 100. Myślę, że siać to już będę po wsze czasy, ale z ilością 30-50 porcji na sezon i wystarczy. Tym bardziej, że teraz zajęte już 3m kwadratowe na medio/ajlo. Jak dorosną, że każda roślina pójdzie do swojej siódemki to będzie 6-7 metrów, a to jeszcze bez liczenia siewek 2013, 2014 i 2015, czyli jakieś 300-400 nowych pozycji (ufff aż dobrze, że nie wszystko wykiełkowało i dotrwało ;) po 3-6 sztuk każda...
Natomiast Tobie życzę powodzenia bardzo szczerze ;]
Natomiast Tobie życzę powodzenia bardzo szczerze ;]
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
czarny napisał(a):
Myślę, że siać to już będę po wsze czasy, ale z ilością 30-50 porcji na sezon i wystarczy. Tym bardziej, że teraz zajęte już 3m kwadratowe na medio/ajlo
Siew po wsze czasy jak to określiłeś...
Też tak kiedyś myślałem. Ale od trzech lat nie wysiałem ani nasionka i żyję - chociaż przyznam czegoś mi o tej porze roku wyraźnie brakuje...
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
Tiaaa, a świstak siedzi i zawija w te sreberkaczarny pisze: Myślę, że siać to już będę po wsze czasy, ale z ilością 30-50 porcji na sezon i wystarczy. Tym bardziej, że teraz zajęte już 3m kwadratowe na medio/ajlo
- onectica

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Syndrom odstawienia?hen_s pisze: od trzech lat nie wysiałem ani nasionka i żyję - chociaż przyznam czegoś mi o tej porze roku wyraźnie brakuje...
Marek - Ty się nie przejmuj, maluchy rosna strasznie szybko, znacznie szybciej, niż kaktusy. Rok-dwa a przyprowadzi do domu dziewczynę i razem pikowanie pójdzie Wam jak burza!czarny pisze:U mnie przy maluchu, który już samodzielnie zasuwa, to wyszarpanie czasu na przepikowanie kilku czy może raczej kilkunastu tysięcy siewek...
Konrad - tak powinno być, trzeba czuć, że się żyje!
- Marek L

- Od: 5 maja 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja już nieśmiało siewnik z stodoły wystawiłem .... toć to już prrrrawie wiosnapopiolek69 pisze:Jeszcze ze 2 tygodnie i zaczynam nieśmiało pierwsze wysiewy bo znów mnie lato zastanie
Lecz przy Twoim rozmachu z siewem to czas najwyższy zaczynać, po nawozy do Puław się wybrać
a tunel to raczej te oferty z rozmiaru 7x 30 m bym przeglądał
Masz racje Marku, ale na szczęście mamy niedaleko do Konrada! Można będzie pomóc w problemach ilościowych ... 
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Ja też służę pomocą! 
- popiolek69
- 500p

- Od: 22 paź 2011, o 22:11
brombiel pisze:No mówiłam że potrzebny będzie kolejny foliak
niby nie mam w planach kolejnego foliaka bo cały dom dookoła obstawię namiotami, myślę cały czas nad wydłużeniem stojących już tuneli (może na jakiś czas wystarczy)gracesz pisze:To foliak już przesądzony??
i jak tam mąż już spokojniejszy?gracesz pisze:A ja już myślałam, że jak zamówiłam ok. 200 porcji to przesadziłam Muszę koniecznie Twój wpis mężowi pokazać, bo on jednak trochę jest innego zdania
mój maluch jeszcze nie śmiga sam więc jeszcze w tym roku mogę sobie pozwolić w przerwach na karmienie i ganianie z pampersami coś tam wysiewać wieczoramiczarny pisze:To ja się cieszę, że się ściśle wyspecjalizowałem, bo takie ilości żeby rzeczywiście o to dobrze zadbać to nierealne. U mnie przy maluchu, który już samodzielnie zasuwa, to wyszarpanie czasu na przepikowanie kilku czy może raczej kilkunastu tysięcy siewek
też mam taki plan że jak już się tego uzbiera większość co chcę to zacznę siać tak tylko dla "sportu" bo jednak to wciąga i nie wyobrażam sobie teraz żebym miał tylko kupować "gotowe" roślinki bo takie to po chwili giną w tłumie i szybko się o nich zapomina..czarny pisze:Siew po wsze czasy
onectica pisze:Lecz przy Twoim rozmachu z siewem to czas najwyższy zaczynać, po nawozy do Puław się wybrać
wszystko potrzebne do wysiewów już czeka na uruchomienie maszyny siejącej
noooo jak bym miał tylko gdzie taki postawić to byłoby szaleństwo jak nicMarek L pisze:a tunel to raczej te oferty z rozmiaru 7x 30 m bym przeglądał
kospe pisze:Masz racje Marku, ale na szczęście mamy niedaleko do Konrada! Można będzie pomóc w problemach ilościowych
miło mi czytać że mogę liczyć na waszą pomocannaoj pisze:Ja też służę pomocą!
Pozdrawiam Konrad
- piasek pustyni

- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Wreszcie!!! Już myślałam, że nic nie wspomnisz o swoim Klusku, a my przecież pępkowego jeszcze nie zrobiliśmy, wirtualnie trzeba, w końcu kaktusowa rodzinka się powiększyła!popiolek69 pisze:
mój maluch jeszcze nie śmiga sam więc jeszcze w tym roku mogę sobie pozwolić w przerwach na karmienie i ganianie z pampersami coś tam wysiewać wieczorami![]()
- popiolek69
- 500p

- Od: 22 paź 2011, o 22:11
jakoś nie było okazji i czasu, tak więc przedstawiam nowego kaktusiarzapiasek pustyni pisze:reszcie!!! Już myślałam, że nic nie wspomnisz o swoim Klusku, a my przecież pępkowego jeszcze nie zrobiliśmy, wirtualnie trzeba, w końcu kaktusowa rodzinka się powiększyła!

Pozdrawiam Konrad
- annaoj

- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Gratulacje, niech się zdrowo chowa.
Siej dużo, bo już widać, że się chłopak rwie do pikowania.
Siej dużo, bo już widać, że się chłopak rwie do pikowania.
- ROBERTOBORO

- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
- gracesz
- 500p

- Od: 28 sie 2013, o 14:11
Ja już gratulowałam wcześniej... Ale temu przystojniakowi to za te figlarne oczęta nie jednego kaktuska bym oddała

- brombiel

- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Gratulacje... już po zaciekawionych oczętach widać, że pomoc przy kaktusach masz zapewnioną