Orzechy włoskie dla mnie w wypiekach są świetne i często je stosuję i do ciast i do chleba razowego ( zwykłego).
W czwartek w ramach eksperymentu zaczęłam robić typowy zakwas gryczany podczytany tu http://qmamkasze.pl/wlasny-domowy-zakwas-gluten-free/ , jak na razie dziennie go dokarmiam, mieszam i wygląda nieźle. Wydaje mi się, że gdybym mój chlebek zakwasiła zakwasem wyrósł by lepiej.
Ważne, że moje eksperymenty idą w dobrym kierunku, chlebek smakuje wszystkim. Dziś rano zaglądam do chlebaka a tam pusto
 .
 .Jak wrócę z pracy piekę znów.
Zamówiłam w młynie 10 kg mąki gryczanej, mąż się pieklił gdzie ja ten wór wsadzę. Jak będą konsumować mój chlebek tak szybko to problem zniknie.


 Beata
    Beata








 
  Świetny wyszedł, brawo.
  Świetny wyszedł, brawo.  
 Chleb przepiękny!
 Chleb przepiękny! Trzymajcie kciuki.
 Trzymajcie kciuki.
 
 



 
 
 
 
		
