Choć są jeszcze malutkie jest ich 9 gatunków:
ionantha var. ionantha
ionantha var. rubra
ionantha var. scaposa
argentea
filifolia
caput-medusae

bulbosa

seleriana

usneoides (szara gwatemalska)

Kompozycja.

panienki oplatwowe cudne
 panienki oplatwowe cudne  Gatunki oznaczyłaś dobrze, zawiesiłam się przy ionantha var. ionantha i rubra ... nie wiem czy nie odwrót ... Moja ionantha jest bardziej podobna do tej co oznaczyłaś jako rubra, ale biorąc pod uwagę ich zmienność to leżę w tym temacie i nie wiem ....
 Gatunki oznaczyłaś dobrze, zawiesiłam się przy ionantha var. ionantha i rubra ... nie wiem czy nie odwrót ... Moja ionantha jest bardziej podobna do tej co oznaczyłaś jako rubra, ale biorąc pod uwagę ich zmienność to leżę w tym temacie i nie wiem ....

Nie zaszkodziłaś jej podlaniem, ma podłoże do storczyków więc przepuszczalne maksymalnie, nie ma problemu. Żeby tylko nie było wilgotne cały czas
 Nie zaszkodziłaś jej podlaniem, ma podłoże do storczyków więc przepuszczalne maksymalnie, nie ma problemu. Żeby tylko nie było wilgotne cały czas 

a nóż widelec jakieś nasionka się zawiążą? poza tym całkiem fajnie wyglądają ....
 a nóż widelec jakieś nasionka się zawiążą? poza tym całkiem fajnie wyglądają ....  

kiedyś go widziałam, ale z wielką przyjemnością popatrzę na niego jeszcze raz
 kiedyś go widziałam, ale z wielką przyjemnością popatrzę na niego jeszcze raz  Dzięki!
 Dzięki!