Mój mały kawałek raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój mały kawałek raju

Post »

Krysiu nie zauważyłam żeby budleja nie lubiła przesadzania, ale najlepiej zrobić to późną jesienią albo wczesną wiosną. Budleja jest takim krzewem, że jak na wiosnę wetkniesz patyk w ziemię to się ukorzeni :D
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

[bI]KRYSIU[/b] mam 3-letni krzak Budleji białej kwitła mi na ROD zabrałam w czerwcu wiem,że nie powinnam ,
ale chciałam ją mieć juz w ogrodzie i zakwitła pięknie mimo przesadzenia :wit
Szkoda ,że nie robiłam zdjęć ,ale byłam zajęta remontem ;:196
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczne widoczki ;:63 masz jeszcze hortensje bukietowe kolorowe, super, teraz prym wiodą . Ja niebieską próbowałam zrobić sama , ale nie wyszło , została różową :;230 no to kupiłam niebieską na gotowe ;:108 :heja
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu - oj sporo masz ślicznych roślin .
Zwłaszcza tę przedostatnią różę , doskonałe ujęcie ;:138
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Masz cudowny ogród ,czy sama go zaprojektowałaś.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witajcie Bardzo się cieszę, że tak licznie mnie odwiedzacie, i podpowiadacie jak rozwiązywać moje problemy ogrodowe, jestem bardzo wdzięczna i wszystkim serdecznie dziękuję. ;:4

Elwi Posiadam floksy szydlaste w trzech kolorach, bardzo je lubię, a mówisz,że jest bogata kolorystyka tych roslin, muszę sobie polukać. Trawki juz oglądałam i mam propozycje dostania od jednej Forumki. Pozdrawiam ;:196

Aniu Skoro piszesz,że spokojnie można przesadzać to tak zrobię :) wczesna wiosną tak jak radzi Marysia.
Też zatrudnię mojego eM, chociaż jak mu wspominam, że na wiosnę będzie mi potrzebny do przesadzania większych egzemplarzy, to ma dziwną minę, a ja już plan robię bo mam trochę chaosu w ogrodzie i muszę to zmienić. U Ciebie to tak równiutko, a u mnie równa pochyła ;:223 trzeba się nakombinować, żeby to jakoś wyglądało. Pozdrawiam ;:196

Mariolcia Cieszy mnie to co piszesz, będę przesadzać wczesną wiosną i mam nadzieję, że się przyjmie ;:333 Pozdrawiam ;:168

Karolinko Hortensje to też moja miłość. Ja niczym nie barwię,podsypuję dobrze rozłożonym obornikiem i to on tak działa :tan
Zapraszam do częstego odwiedzania. Pozdrawiam ;:196

Jadzia Witam Cię serdecznie, róże to moja miłość, a to jest róża Westerland. Pozdrawiam ;:196

Marysiu Za Twoją radą powtykam patyki w ziemię i spróbuję ukorzenić.
Mam dla Ciebie podglądowe zdjęcia podniesionej rabatki. Pozdrawiam cieplutko ;:196
W roli głównej Azalie

Obrazek

Obrazek

Hanna Dziękuję Ci bardzo, to są moje spontaniczne nasadzenia,ale skoro się podobają to widocznie wypadły dobrze :) Pozdrawiam ;:3

Takie tam różności, ale jak przeglądam moje zdjęcia widzę najwięcej różanych ;:170

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Krysiu cudny ten zakątek z azaliami, bergenią i iglakami. ;:215 Kolory róż i innych kwiatów rozpraszają szarość tych smutnych dni. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu bardzo dziękuję już w głowie sobie ją buduję tylko takich kamieni u mnie nie ma, ale zrobimy murek z dwóch rządków ;:333
Mam takie miejsce gdzie mi bardzo będzie pasował a miał być z cegieł ;:185
Jeszcze muszę pochwalić róże ;:63 ;:63
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu,róże masz śliczne ,a podniesiona rabata ciągle raduje,można tak na nią patrzyć i nigdy się nie znudzi,więc pokazuj ją często,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Krysiu :wit
Chwilkę mnie nie było a tu tyle pięknych, nowych zdjęć i tyle do czytania ;:oj
Z prawdziwą przyjemnością oglądam Twoje gustowne rabatki i piękne, zadbane roślinki ;:180
W temacie towarzystwa dla róż też się ciut udzielę, chociaż temat już prawie minął i dostałaś całą furę cennych rad :wink:
Bardzo fajnie się prezentuje ta kostrzewa sina, w ciągu sezonu zrobiła u mnie ładne kępki i stworzyła ciekawe zestawienie kolorystyczne z kępkami kostrzewy "niedźwiedzie futro". Dla urozmaicenia formy poduchowatej, gdzieniegdzie wsadziłam turzyce (jak ja je kocham) - jedna to popularne "ptasie łapki" a druga jakaś podobna, tylko paski ma odwrotnie :D Z tym, że doczytałam, iż z czasem kępki niedźwiedziego futra stworzą cały dywan i utracą atrakcyjność a kostrzewa sina ma dużo pojedynczych, suchych nitek i też nie wygląda tak ładnie. Tę opinię będę sprawdzać, a na razie posadziłam pomiędzy nimi macierzankę miniaturową. Rośnie wolniutko , jak to u mnie, ale tworzy ładny, niziutki, zieloniutki dywanik - jakby się tak ładnie rozrosła, to może być ciekawy efekt. No i zapomniałam, że mój M ma swój gust i on posadził te najzwyklejsze rojniczki. U Jego mamy one też utworzyły taki fajny parter pod różami. Oczywiście jest to kwestia gustu :wink: Ja natomiast do róży Graham Thomas dosadziłam w tym roku Perovskię i jestem mega zachwycona tą kompozycją (nie przepadam za lawendą :oops: ). Perovskia ma takie szaro-srebrne listeczki i drobne, fioletowe, nie-krzykliwe kwiatuszki. Sądzę, że jako tło dla róż żółtych i żółtopochodnych jest znakomita.
Krysiu, ja tu będę zaglądać, choć mogę nie zawsze mieć czas napisać, bo chwilowo jakoś tak dużo się u mnie dzieje ;:196
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Owszem"niedźwiedzie futro" tworzy dywan dlatego jeśli chce się mieć kępki trzeba dzielić i rozsadzać ,kodtrzewa sina jest u mnie tak gęsta ,ze nawet jeśli ma suche źdźbła to za bardzo nie widać,zresztą ja akurat wiosną tnę ją krótko ,natomiast Perovskia- no cóż szału nie ma- przeszkadza mi,że się pokłada więc wolę lawendę
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Za chwilkę zacznie się festiwal azaliowy,więc będzie co podziwiać, a potem różany .Urzekła mnie różyczka Schloss Eutin i ciekawi mnie Krysiu ile krzaczków masz tam posadzonych ,bo kępka wygląda dosyć kwieciście
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu, ale obficie Ci kwitnie powojnik. Ile już rośnie u Ciebie?
Ta czerwona róża jest fantastyczna. Ma tyle pąków u góry. Musiało to pięknie wyglądać na żywo. Zwłaszcza jak całkiem rozkwitła. Nigdy bym nie pomyślała, że róże przy brzozach tak ładnie wyglądają.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Krysiu :wit piękny masz ogród ;:333
Śliczne kwiaty róże jak czasopisma ogrodniczego :D piękne są wszystkie roślinki obsypane kwiatami ;:333 ;:333
Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witajcie u mnie szaro buro już trzeci dzień, mgła, że tylko głowy domowników bolą, już bym wolała, trochę śnieżku :oops: a nie takie nie wiadomo co?

Soniu ;:196 Trzeba teraz takimi widoczkami się pocieszać, a przy okazji jakieś nowe pomysły do głowy przychodzą :)

Marysiu ;:196 Takich wielkich kamoli też już nie mam, teraz robię z mniejszych murki. U Ciebie na pewno wyjdzie pięknie ;:333

Martusiu ;:168 Podniesiona rabatka jest najpiękniejsza wiosną gdy kwitną floksy szydlaste, gożdziki i azalie. takie było jej przeznaczenie aby cieszyła oczy wiosną :)

Mireczko Witam Cię serdecznie i dziękuję za rady, mam Pervoskie i ciekawa jestem czy przeżyje zimę, okopczykowałam ją bo to tamtegoroczna sadzonka. Z trawkami zapoznałam się i muszę powiedzieć, że bardzo fajnie wyglądają takie nieduże kępki, myślę nawet czy nie zrobię kiedys takiego kącika trawkowego. Pozdrawiam cieplutko ;:196

Dorciu dziękuję bardzo za cenne rady dotyczące trawek,ciekawe i piękne roślinki ;:333

Jadziu Serdecznie Cię witam W moim Małym Raju ;:196
Jest tam jeden krzaczek Schloss Eutin. Wsadzony był w 2011 na jesieni. tak jak juz wcześniej pisałam na początku, nie zachwycała, miała wiotkie łodyżki, które przewieszały się, dopiero tamten sezon pokazałą na co ją stać, więc popieram opinie, którą kiedyś przeczytałam na temat róż, że w trzecim sezonie pokazują swoje piękno.

Madziu Błękitny Anioł rośnie u mnie od 2011, nigdy nie złapał go uwiąd i nie chorował,a kupiłam na bazarku ;:173 ostatnim latem atakowały go ślimaki, których u mnie było sporo, nie przeszkodziło mu to jednak ładnie kwitnąć.
Róża jest około 1,5m od brzozy, zauważyłam latem, że jest tam bardziej sucho niż w innych miejscach ogrodu, więc to prawda co dziewczyny pisały, że brzoza to wyjadacz po prostu podlewałam ją częściej, a co ciekawsze, rosła w innym miejscu i tak pięknie nie kwitła, tylko dopiero po przesadzeniu :lol: Pozdrawiam ;:196

Alu Dziękuję, jaka to radość,że nasze kwiaty się podobają. Życzę miłego dnia ;:196

Madziu róża czerwona prawdopodobnie Sympatia w rozkwicie.
Zdjęcia nie najlepsze, bo jakoś nie mogłam tej róży obfocić, albo słońce przeszkadzało, a jak go nie było też było fatalnie :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”