Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel

Zablokowany
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 sie 2013, o 08:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje sukulenty, kaktusy i inne roślinki :-) - brombiel

Post »

ja jeszcze przesadziłam dwie , notokaktusa i cereusa , myślę czy by nie przesadzić jeszcze jednej rośliny bo chyba jednak nie przeżyje,
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stapelia z kaktusami? chyba nie na długo?

Crassulki będą na pewno śliczne, niech tylko przyjdzie wiosna i lato ;:3
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2014, o 13:35

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny ;:196 i śpieszę wyjaśnić że Stapelia siedzi sobie z kaktusami i czeka na swoją malusieńką doniczkę, a ponieważ ostatnio Selenicereus dostał nową większą, to teraz będzie przesadzony któryś z kaktusów do doniczki po nim i zwolni się taka maleńka doniczka która będzie dla Stapeli...swoją drogą jest wytrzymała jak na takie maleństwo :D

Aniu może jeszcze uda się uratować kaktusa :?
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Witaj ;:196
zajrzałam wreszcie do Ciebie, i chcę kolejne kaktusy hihihihi
Najwieksze wrażenie zrobiła na mnie plumosca i carmenka ;:oj są takie śliczniutkie ;:167 Widzę, że tak, jak ja cieszysz się z każdego ich kwiatuszka. Moja kolekcja jak na razie jest bardzo skromna tylko 3 (ale uwielbiam je bardzo).
Masz tez fajną Bilbergię i scinapsusa, a na którymś zdjęciu dojrzałam zielistkę. Jest ogromna,ma tyle ,liści ;:oj (nie wiem właśnie czy to Twój kwiatek, czy Twojej mamy), czy masz może jej aktualną fotkę?
Pozdrawiam serdecznie.
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:196 Cześć Kasiu, fajnie że wpadłaś... kaktusy takie zaraźliwe są, :lol: a carmenka i plumosa faktycznie są niesamowite, myślę że jak je już zdobędziesz to znajdą się kolejne chciejstwa ;:306 Bilbergia też jest niesamowita (ona i scindapsus to wytrzymałe roślinki i dobrze) w tym roku nie zakwitła ale to było do przewidzenia... dzieliłam ją więc w doniczce ma takie luzy że może tańcować, ;:50 ;:48 a zielistka jest roślinką mojej mamy. W moim aktualnym mieszkaniu miała by ciężkie życie, zresztą nie tylko ona więc większość kwiatów z dawnego mojego lokum poszło do mamy. Zielistka pięknie kwitnie i rozrosła się...istny busz :;230 aktualnych jej zdjęć nie mam, ale jak będę u mamy to zrobię ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaraźliwe to mało powiedziane, to zaraza która nie ma zbyt charakterystycznych objawów ale powoduje coraz mniej miejsca na parapetach i tylko jak się przechodzi obok kaktusów w sklepie to tak dziwnie swędzą ręce i błysk w oku się robi . Albo innych kolekcje ogląda to ...
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Aniu to są właśnie te objawy... one raczej nie ustępują ale z czasem dochodzą inne powodujące częściowe uspokojenie np ?o jakie piękne grudniki i w dwóch kolorach... zaraz zaraz mój niechce ze mną współpracować...hmm zostawię i nie będę tu przychodzić przez dwa tygodnie? i czasem to się udaje, a czasem ;:224
U mnie już powoli coś takiego się pojawia na razie przy oglądaniu grudników, Astraków i przy Gruboszach ale tu mam inną wymówkę... oczami wyobraźni widzę jak moje Epiphylla rozrastają się i za parę lat brak mi miejsca :;230 :;230 :;230
Oczywiście nie zawsze to działa... przecież to początki :;230 :;230
Najgorzej jest jak zobaczę coś na forum, coś co mówi mi że już teraz natychmiast muszę to mieć... ;:306
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niby tak ale nie cały tydzień temu byłam w sklepie i zobaczyłam kolekcję kaktusów , i to nie drogich , na szczęście moja kieszeń mnie uratowała . Ale za to kupiłam jeden cereus peruvians . Akurat mi się podobał i chciałam go kiedyś kupić. A już najlepiej jak się ma znajomego który już długo się pasjonuje kaktusami i czasem coś przywozi . Jak przyjechał na święta to mi przywiózł parodię , już dużą, mająca około 15 lat rarytas
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyznaję ten kaktus ma efektowny wygląd, gdybym go już nie miała to też bym kupiła... jest na tyle ładny że gdy go zobaczyłam to w pierwszej chwili chciałam kupić i już miałam gotową wymówkę ?co mi szkodzi mieć dwa, a jak jeden padnie to drugi będzie jak znalazł?... ale zaraz przyszło opamiętanie ?kobieto weź się w garść, te kaktusy dorastają do sporych rozmiarów, jednego już masz i to o niego masz się troszczyć? ;:306 ;:306

Aniu gdybym miała takiego znajomego... poległabym, takie rarytasy powinnaś ustalić grafik odwiedzin i ilość roślin :;230 :;230 :;230
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak ale on przywiózł do swojej znajomej , jeszcze 3 razem z nim. Pierwszy to duży echinocactus grusonni , drugi duży eriocactus leninghausii nie wiem czy prawidłowo napisane i melocactus też duży. A na wiosnę ma przywieźć kilka też kolejnych. Z tego wszystkiego ma chyba będę miała zakazz wstępu do niej ,
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Melocactus już z ?czapeczką ? :?:
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

i to z jaką, zobacz sama Obrazek
Parodia moja ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam Anna
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam ochotę go wziąć ale poszłam po rozum do głowy i jak by mi zdechł przeze mnie to chyba potem ;:145 ;:145 ;:145 :evil: :evil:
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
brombiel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej... nie potrafiłabym odmówić przyjęcia :;230 a znajomą się nie przejmuj... dostanie swe kaktusy w późniejszym terminie... oooo musisz mieć sporo miejsca dla tych ?maluchów ? ;:306
Jak tylko zakwitną tak Parodia jak i Melak musisz koniecznie wstawić zdjęcia ;:138
Aniakak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale on ich nie przywozi dla niej tylko u niej przechowuje :D :D :D :D :D jej się tylko podobają ale się nimi nie interesuje , tylko podleje jakby co i tyle. Jak melak nie mój bo nie będę kupować
Pozdrawiam Anna
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”