To teraz pokazuj kredens(moje chciejstwo i marzenie)
Wygrzebane na targach staroci
- Antooosia
- 1000p

- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2
Hehe, Marysiu cieszę się,że się podoba.
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
-
klon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2014, o 12:02
Kingo piękne te Twoje zdobycze.Jeśli to nie tajemnica czy mogłabyś powiedzieć gdzie można zdobyć takie chciejstwa w małopolskim?
Dawno mnie tu nie było.Zdobycze cudnej urody.Ja też od jakiegoś czasu choruję na biel.Ma coś w sobie tak magicznego ,pasującego praktycznie do każdego wnętrza.Każda forma bieli i ta stara i nowoczesna jest piękna.Chodzę po moim ryneczku ,ale jak na razie nic nie wypatrzyłam.Mam konkretne chciejstwa i tego się trzymam,bo o zagracenie ,,chaty,,nie trudno.Do salonu i kuchni nic mi nie potrzeba,ale rozgladam się za bibelotami do pokoju kąpielowego.Od długiego czasu szukam krzesła na stary styl do łazienki ,ale jak na złość NIC.Marzy mi się stare krzesło z wygiętymi nóżkami pomalowanymi na ,,srebro,, z kremowym obiciem....
Czas by się rozejrzeć za glinianymi donicami ogrodowymi.Teraz można je kupić za grosze,a na wiosne jak znalazł.Powoli zmieniam moje plastikowe doniczki na właśnie takie ,bo są wiecznie piękne,a poza tym długo utrzymują wilgoć.Plastikowe szybko tracą kolor i przewracają sie na wietrze..
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Póżno tutaj trafiłam ale nic straconego, jak ja to lubię
najbliżej mam do CZACZU i już się do niego pomalu szykuję.
Bibelotów i takich przydasiów z tamtego wieku też mam troszkę, dzisiaj nic Wam nie pokażę ale jak tylko obfocę to zobaczycie.
Będę stała bywalczynią tego wątku.

Bibelotów i takich przydasiów z tamtego wieku też mam troszkę, dzisiaj nic Wam nie pokażę ale jak tylko obfocę to zobaczycie.
Będę stała bywalczynią tego wątku.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- basiaamatorka
- 200p

- Od: 12 lip 2013, o 14:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekamy Krysiu!
A jak ktoś wie o giełdach staroci to piszcie proszę, u nas będą "pchle targi" ale od wiosny, to napisze jak już będzie wiadomo.
A jak ktoś wie o giełdach staroci to piszcie proszę, u nas będą "pchle targi" ale od wiosny, to napisze jak już będzie wiadomo.
Basia
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Kingo - kredens żadnym specjalnym antykiem nie jestAntooosia pisze:Hehe, Marysiu cieszę się,że się podoba.
Od ubiegłego roku jest w trakcie liftingu...Zaczęłam i nie dokończyłam
Ale fotkę wstawić mogą ...a co mi tam, wstawię dwie

-
emmi53
- 200p

- Od: 20 sty 2010, o 21:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podobny kredens jest u mojej mamy. Jest tylko trochę większy bo ma na górze trzy witrynki i na dole trzy szafki. Czekam na fotki po renowacji.
-
_fox_
No ja też miałem taki większy, poszedł pod topór niestety
że staroci jedynie maszyna do szycia Singer /damski, mała główka/ + oryginalne nogi do niego.
- amba19

Emilko - fotki po renowacji kredensu to najwcześniej późną wiosną. W ubiegłym sezonie w pewnym momencie opuściła mnie wena i biedak został tak w połowie oskrobany 
- Antooosia
- 1000p

klonie żadna to tajemnica- pod Halę targową lubię jeździć:)
Pesteczko dobrze wiesz,że jak się czegoś szuka,to akurat nie ma...ja najczęściej znajduję poszukiwane przeze mnie rzeczy wtedy,gdy w kieszeniach wiatr...
Krysiu jakże ja Ci zazdroszczę Czacza! Choć z drugiej strony może to i dobrze,że mi tam nie po drodze
Pokazuj WSZYSTKIE zdobycze! Koniecznie!
Marysiu kredens bajka!Wylicytowałam w zeszłym roku takie cudo za...70zł...niestety,po obejrzeniu na żywo okazało się,że korniki zżarły go na amen...
Ale nie było tego złego...sprzedający okazał się być naszą rodziną, o której istnieniu nie mieliśmy bladego pojęcia
Dlatego tym chętniej obejrzę fotki z i po renowacji...a ma potencjał...
Echhh,nawet nie chcę mówić,ile cudów wywaliliśmy z eMem...
Jacku nie wiedziałam,że Singery dzieliły się na damskie i męskie...no proszę,jaki pouczający wątek...
Pomysł z info o targach/giełdach super!
Pesteczko dobrze wiesz,że jak się czegoś szuka,to akurat nie ma...ja najczęściej znajduję poszukiwane przeze mnie rzeczy wtedy,gdy w kieszeniach wiatr...
Krysiu jakże ja Ci zazdroszczę Czacza! Choć z drugiej strony może to i dobrze,że mi tam nie po drodze
Pokazuj WSZYSTKIE zdobycze! Koniecznie!
Marysiu kredens bajka!Wylicytowałam w zeszłym roku takie cudo za...70zł...niestety,po obejrzeniu na żywo okazało się,że korniki zżarły go na amen...
Dlatego tym chętniej obejrzę fotki z i po renowacji...a ma potencjał...
Echhh,nawet nie chcę mówić,ile cudów wywaliliśmy z eMem...
Jacku nie wiedziałam,że Singery dzieliły się na damskie i męskie...no proszę,jaki pouczający wątek...
Pomysł z info o targach/giełdach super!
Pozdrawiam,Kinga.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
KINGA aż tak często tam nie jeżdżę, ale nieraz jadę aby połazikować
teraz jak tam będę to napstryam zdjęć i Wam pokażę.
Bardzo podobny kredens stoi u mnie w garżu a drugi poszedł pod piłę spalinową, ale był kiepściutki ten co został przy dużym wysiłku może jeszcze posłużyć.
Dzisiaj eM zawiózł odrestaurowny kwietniczek do szklarza co by półeczkę dociąć, małe to a pracy przy szlifowaniu nie mało, dopiero zrozumiałam skąd ceny restaurowanych przedmiotów się biorą.
Też chętnie się dowiem gdzie mijsca ze starociami przydasiami.
Bardzo podobny kredens stoi u mnie w garżu a drugi poszedł pod piłę spalinową, ale był kiepściutki ten co został przy dużym wysiłku może jeszcze posłużyć.
Dzisiaj eM zawiózł odrestaurowny kwietniczek do szklarza co by półeczkę dociąć, małe to a pracy przy szlifowaniu nie mało, dopiero zrozumiałam skąd ceny restaurowanych przedmiotów się biorą.
Też chętnie się dowiem gdzie mijsca ze starociami przydasiami.
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
- amba19

Kingo - mój zdrowy jak byk
To akurat jest tak zwany "darowany koń". Kolega mi przywiózł na działkę i tak sobie stał ładnych kilka lat. Niestety nie jest cały z drewna
Zamykane drzwiczki górne i dolne są z płyty. A myślałam, że oskrobię go do gołego drewna
Niestety będę musiała go pomalować...(to właśnie to odkrycie mnie zdołowało do tego stopnia, że zaprzestałam "renowacji") ale już się z tym pogodziłam i wiosną na pewno go dokończę. A półkę na ścianę też sobie gdzieś skombinuję
Niestety będę musiała go pomalować...(to właśnie to odkrycie mnie zdołowało do tego stopnia, że zaprzestałam "renowacji") ale już się z tym pogodziłam i wiosną na pewno go dokończę. A półkę na ścianę też sobie gdzieś skombinuję
- Antooosia
- 1000p

Te kredensy tak właśnie mają -nie całe są z litego drewna. W necie jest pełno pięknych inspiracji. Znalazłam nawet pomalowany na zielono. Był... obłędny
Mnie się on nadal marzy, więc jak znajdę ten wyśniony, spróbuję jeszcze raz. Co prawda obecnie miejsca już nie mam, ale coś się wymyśli 
Zawsze mogę jeszcze postawić na tarasie
Półki w bardzo dobrych cenach idzie zdobyć na pewnym portalu aukcyjnym.
Zgadza się, remont mebla to mnóstwo pracy, ale jaka potem radość,gdy zaczyna żyć na nowo
Krysiu czekam niecierpliwie na zdjęcia.
Zawsze mogę jeszcze postawić na tarasie
Półki w bardzo dobrych cenach idzie zdobyć na pewnym portalu aukcyjnym.
Zgadza się, remont mebla to mnóstwo pracy, ale jaka potem radość,gdy zaczyna żyć na nowo
Krysiu czekam niecierpliwie na zdjęcia.
Pozdrawiam,Kinga.