Krysiu moje szczepki z psianki już rosną trzy sztuki w jednej donicy,
dopiero teraz widać ,że zaczynają rosnąć- stara roślina została opatulona i jest w ogrodzie
gdyby cały czas była taka zima ,to może roślina matka przetrwa -zobaczymy.
Lilie /chyba się powtarzam /maja takie delikatne kolory
LIDKA nie mogłam zapanować nad swoimi chciejstwami i zamówiłam. Z tych które pokazałam to już części nie ma, zniknęły po zamoczeniu działi - chyba wygniły bo podgryząjąch u mnie nie ma.
MARYSIU jutro zajrzę do swoich badylków psiankowych, są umieszczone w piasku w garażu i raz po raz piasek jest zwilżany, myślę że na wiosnę co nieco się ukorzeni.
Krysiu nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci trawnika , mój wyglądał na jesień jak zapuszczona łąka , tyle zielska w nim urosło .
Zrobię wertykulację wczesną wiosną i zobaczę czy da się go uratować.
Niedawno byłam jeszcze pooglądać ROD Twój
MARIOLKA my jeszcze troszkę żałujemy, że ziemi nie nawieżliśmy, takie były plany ale chyba już nam sił brakowało i czasu, ale nie jest najgorzej - podkarmię go na wiosnę i się bujnie. Przed sianiem trawy nie nawoziliśmy nawozem co by z chwastami walki nie toczyć.
A na ROD zapraszam - w styczniu działkę kopaliśmy i prawie cały warzywniak skopany, muszę pomaleńku w nasionka się zaopatrzyć, widziałam na FO pomidory odmian wszelakich - spróbujemy.
Witaj..moim skromnym zdaniem wysadź do gruntu dopiero jak skończą się mrozy..przed tym hartowanie parę razy..w razie przymrozków trzeb będzie go okryć..a jak nie to dopiero jak już ich nie będzie..
Krysiu, czytam o Kórniku i bardzo mnie zachęciłyście do odwiedzin w tej szkółce. Robię sobie właśnie listę miejsc, które chciałabym odwiedzić w tym sezonie wiosenno-letnim. Zaraz poczytam więcej w necie o tej miejscówce i dopiszę do moich planów
Ja do Kórnika mam tzw żabi skok w zamku byłam nie raz ,jeżdżąc do Poznania przez Kórnik przejeżdżam ,ale w arboretum nigdy nie byłam,aż wstyd,może w tym roku nadrobię,ciekawe kiedy będą mieć jakieś imprezy ogrodowe ?
Dorcia imprezki w Kórniku w maju -jak kwitną bzy,magnolie i różaneczniki,a i jeszcze zwiastuny wiosny.
Fajnie byłoby zgrać spotkanie-my z Krysią parę lat planujemy,o może z wami się uda
Krysiu, dziękuję za odpowiedź
Błonczatka faktycznie grzechu warta Na razie nie kupiłam, za to poszalałam z liliami Jak czytam, nie tylko ja
Szkoda, że do Kórnika mam tak daleko
WANDZIU Kórnik warto zobaczyć i to szczególnie kiedy lilaki, azalie i rodendrony mają swój czas.
W pobliżu jest szkółka w której zaopatrzysz się nie tylko w kwasoluby.
z zaproszeniem do Arboretum pozdrawiamy ze zamku w Kórniku
tutaj można spacerować i podziwiać
i takich milusińskich spotkać
ELWI na błonczatkę jeszcze masz czas - a może jednak jeszcze się skusisz
MARIOLCIA działka nadal pozostaje w naszym posiadaniu, jakoś mi szczególnie jest trudno się rozstać, choć mam na niej jeszcze do wygrzebania trochę więc muszę plany wykonać i takie co nieco powynosić. Część roślin już mam koło domu ale jeszcze sporo tam, takie do wykopania
DORCIA i Ty nie byłaś w Arboretum no nie mogę
My na otwarte bramy w Arboretu jeżdzimy często, tutaj podczas koncertu muzyki żydowskiej przd Budynkiem Instytunki
Dorcia zabieram Cię na mały spacer do Parku w Arboretum
przepiękny stary drzewostan z setkami gatunków drzew
KASIK Ciebie nie będę zachęcała bo Ty już jesteś ze mną umówiona spotykamy się przy tej Azalii - czy
Piękna relacja z Arboretum Dziękuję..że mogłam podziwiać te piękności..
re;najpierw przeczytałam i chyba bez zrozumienia...zastanawiałam się o co chodzi z turkociami..aż załapałam.. jesteś wielka
Krysiu jesteśmy umówione,pod azalią
Dzięki za spacer po arboretum,ja dodałabym jeszcze drzewo z napowierzchnimi korzeniami i aleję starych cisów,tylko fotek nie mam