, byłam w ogrodzie wypieliłam jedną rabatkę , przygotowałam skrzynki warzywne do zasilenia kurzym nawozem , wyzbierałam trochę starych liści , poprawiłam i pozbierałam rozwiane przez wiatr wiórki .... ale przede wszystkim uszczęśliwiłam SIEBIE !!!!Nie spodziewałam się tak pięknej pogody w połowie stycznia , ileż radości dały mi te porządki ogrodowe , serce rośnie
 , byłam w ogrodzie wypieliłam jedną rabatkę , przygotowałam skrzynki warzywne do zasilenia kurzym nawozem , wyzbierałam trochę starych liści , poprawiłam i pozbierałam rozwiane przez wiatr wiórki .... ale przede wszystkim uszczęśliwiłam SIEBIE !!!!Nie spodziewałam się tak pięknej pogody w połowie stycznia , ileż radości dały mi te porządki ogrodowe , serce rośnie   
 Iwonko -

Danusiu - żadna kolekcja
 , zaglądam do wątku typowo poświęconego mieczykom , tam to mają okazy
 , zaglądam do wątku typowo poświęconego mieczykom , tam to mają okazy   
 Beatko - w tym roku nie będą miały specjalnej rabatki , pójdą wszędzie i będzie kolor

Alu - no jest troszkę pracy ale jeszcze daję radę , jak już zdrowie nie pozwoli to i mieczyków mniej będzie

Karolu
 dziękuję w imieniu mieczyków
  dziękuję w imieniu mieczyków  Reniu sadzenie - wiosna nie ma problemu
 , czyszczenie = jesień
 , czyszczenie = jesień   koniec sezonu i to jest dla mnie przygnębiające
 koniec sezonu i to jest dla mnie przygnębiające Anetko
 przepraszam kochana ale nie znam nazwy tej róży , na etykiecie stoi tylko że pnąca , jestem pewna że Dorotka coś Ci podpowie , ta dziewczyna jest niesamowita
 przepraszam kochana ale nie znam nazwy tej róży , na etykiecie stoi tylko że pnąca , jestem pewna że Dorotka coś Ci podpowie , ta dziewczyna jest niesamowita Madziu - dziękuję
Beaby - słonko

Ewuniu - no cóż co ja poradzę że te mieczyki tak się mnożą a ja nie umiem nic wyrzucić

Gosiaczku - o ile mnie pamięć nie myli wygrałaś konkurs , więc też będziesz czarowała

Dorotko
 jedyne co mogę to
 jedyne co mogę to   złożyć pokłon i podziękować ,. dziewczyno jesteś aniołem
 złożyć pokłon i podziękować ,. dziewczyno jesteś aniołem   
 Szamanko w 100% się z Tobą zgadzam Dorotka jest niesamowita
Beatko - witam i zapraszam , dziękuję za pochwałę warzywnika , mały ale mnie również się podoba
i masz rację ja kocham wszystko i jakoś nie potrafię wskazać moich ulubionych roślin

Tak Gosiu Dorotka jest niesamowita
No to może tym razem ...... irysy , wiosną mam nadzieję będą jeszcze piękniejsze bo dosadziłam co nie co

W następnej odsłonie ... zbliżenia
 ?
 ?

, ale dziękuję za dobre słowo
 , ale dziękuję za dobre słowo   

więc dla Ciebie
  więc dla Ciebie