Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

O :!: I nasza Ania budzi się z zimowego snu? Dzień coraz dłuższy to i sił i chęci więcej. Oby tylko omijały nas "życiowe problemy. ;:223
Trzeba przyznać Aniu, że fotki robisz rewelacyjne. Albo może to takie wdzięczne obiekty, bardzo fotogeniczne?
Żurawki ślicznie wyglądają. ;:167
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co to za żurawka 3 od końca ponad tą srebrną?Jaki fiolet :shock:
I gdzie tyle żurawek na ,,A" znalazłaś? :shock:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko, codzienność nas nie ominie.Dobrze jeszcze żę mamy siebie w tym wszystkim, bo zawsze każde wsparcie się przyda. ;:168 Wiosna sprzyja pięknym zdjęciom :wink:

Tulap żurawka o która pytasz to Pinot Noir.Piekna. Zdjęcie pokazuje jej jesienne i wiosenne liście i różnice w kolorystyce.Niech ktoś powie ze żurawki nie są cudne ;:204 i zmienne jak kobieta :lol:
Żurawki tak jak wszystkie wypatrzyłam w Liliach Wodnych :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hmmm....kilka ładnych jest.Ale całe szczęście wszystkie obiekty mojego pożądania u Igi mogę kupić(czy tam już zamówione :lol: )
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba jeszcze nie zbzikowałeś zupełnie na punkcie żurawek ;:224 Tam ponad 150 odmian mają .Nawet ja ciągle ;:152 :;230 .W hosty, lilie wodne i inne byliny to nawet wolę się nie zagłębiać ;:306 bo przepadnę. ;:130
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Widziałam te nowe,dzięki za info,ale szukałam u nich tez Color Dream -nie widziałam
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, mam wrażenie, że w taki marazm jesienno zimowy wpada wielu zielono zakręconych, te krótkie dni, brak słoneczka i zieleni, źle nas nastraja, budzimy się w styczniu, bo jest już nadzieja i świadomość, że do upragnionej wiosny bliżej niż dalej, że za momencik będziemy siać i planować. Kolorowe umilacze ekstra, żurawki wiadomo, ciekawa jestem o ile odmian powiększy się Twoja kolekcja w tym sezonie?
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Ania zrobiła listę chciejstw dopiero na "a" Czekamy na kolejne litery alfabetu :wink:
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, tą Color Dream postaram się załatwić :wink: .

Ilonko, od początku stycznia jakoś bardziej mi się chce.Ale i tak gdyby mi się chciało tak jak mi się nie chce ;:224 ....
Jeżeli chodzi o zakupy, to na razie pozostaję przy oglądaniu i spisywaniu listy.Będę kontynułowała soje postanowienie z ubiegłego roku i nie kupię nic zanim nie przygotuję miejsca do wsadzenia.A żurawki na mnie poczekają w szkółce :wink: Co gorsze dla mnie, to ta szkółka ma jeszcze sporo innych roślinek na które mam ochotę ;:224 Rozchodniki, trawy, liliowce.... ;:224 No nic tylko zbierać kasę.Dobrze że Forumowicze mają rabat ;:224

Lucynko ;:170 no cóż ;:224 jeszcze sporo mi brak tych Żurawek ;:204 , ale działam w temacie powoli.Dobrze zę jest sklepik w którym jest bardzo duży wybór, mają nowości ale i starsze odmiany, to można uzupełnić kolekcję.Ty już nie zbierasz?A pamiętaj :!: To wszystko zaczęło się od Ciebie ;:196

Nie tylko żurawkami kobieta żyje więc .... tadam :arrow:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Piękne, energetyczne kolory irysów, a piwonia taka subtelna. :) Byle do wiosny. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Super ;:196
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ania wpadłam po długiej przerwie i TAAAKIE widoki od razu u ciebie ...rozmarzyłam się .
A ja własnie obczajam na necie dalie ..mam tylko dwie ,ale zapałałam miłością i mam zamiar to zmienić
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iryski super. Szczególnie ten na drugim zdjęciu.
No i co? planujesz cokolwiek?
Ja już nie zaglądam do szkółek.
Boję się ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uhuhu,tulipanki może w żurawki wetknę ;:224
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateuszu, właśnie tak mam posadzone w większości :wink: .Tulipany sa malutkie , jest wiele miejsc w które można je poupychać.Niektóre zakopywałam w doniczkach, po zaschnięciu doniczki wynosiłam na spoczynek a w to miejsce zakopywałam mieczyki .

Gosiu ten irys to Acoma od naszej Anitki :wink: .Delikatny, bardzo ładny.na razie z dnia na dzień planuję wypiek chleba ;:306 .Domownicy tego "sklepowego" już nie chcą zupełnie.Wiec 3 razy w tygodniu piekę po 3 chlebki.Zdezorientowana jestem nadal.Ten teren sąsiaduje z kurnikiem i trzeba go jakoś zamaskować.Myślałam o tujach i srebrnym świerku( mam już taki ponad metr), ale trochę się zastanawiam jak one sobie poradzą .Teren w tym miejscu jest mocno gliniasty i bardzo zimny bo w głębokim cieniu....Zakupów się nie boję.To mi nie grozi.Zaciełam się na razie.Póki dołka pod wszdzenie nie będę mogła wykopać to nic nie kupuję ;:224

Alinko dale cudne sa więc warto na nie patrzeć zdecydowanie.Mało tego trzeba je mieć! choć wymagają trochę pracy warto.

Cyma ta piwonia ma już dziesiątki lat.To taka "Babciowa" odmiana.Ciekawe jest w niej to że zależnie od fazy rozkwitu zmienia kolor.

U mnie niby zima.Śnieg jest... ale ślizgo jak :evil: Topi się zamarza, znowu prószy ;:222 .Takiej zimy to nawet ja nie lubie .Słońca właściwie brak od kilku dni, nastrój więc taki jak pogoda.Trzeba będzie ruszyć do ogrodnika po brakujące nasiona i ziemie do wysiewów.Pora przejrzeć nasiona i jakieś plany poczynić.Znalazłam nasionka sałaty "Lolo Rosa" więc niebawem posieję .Korci mnie już do pomidrór ale to jeszcze nie czas wiec muszę wziąć na wsztrzymanie ;:204 .
Pomyśleć też trzeba o wysianiu jednorocznych do tego mojego "ogrodu".Wszystko bym siała tylko parapety mam za małe ;:224 .Zawsze robiłam szczepki z pelargonii a teraz :shock: wszystko jakieś rachityczne, wybiegnięte, nie wiem co z nich będzie ....

Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”