Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Cześć Aniu :wit
Pokazałaś moje ulubione różaneczniki i to w bardzo dobrej formie ;:oj lepszej niż u mnie ;:oj
Wanda, ja tez podlewam od tego roku z uporem maniaka. Jeszcze przed ruszeniem pełnej wegetacji wiosną, zakwaszę podłoże. ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czyli mamy kolejny przykład na to, że roślina bez nawozów mineralnych da radę ;:215 !
Wobec Twoich doświadczeń Aniu, spróbuję w tym roku dać swoim rh jedynie kompost, gnojówkę i igliwie + oczywiście duuużo wody. Zobaczę czy im się spodoba taka dieta :wink: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - co to za żółte rh miałam , sama nie wiem , ja niestety wciąż kupuję pod wpływem impulsu - bo mi się podoba a jak nie chce rosnąć to też bez zastanowienia choć z żalem wywalam . Z fioletowych mam Rasputina i Catawbiense Grandiflorum ( jaśniejsze kwiatki ) biały , różowy i krwisto-czerwony nn , biały Cunningham's White i czerwony Sneezy . Marzy mi się taki szczepiony na nodze ;:131 wysoki , obsypany kwiatami , marzenia , och marzenia . Byłam w Pszczynie w przyzamkowym ogrodzie księżny Daizy , jakie tam krzaczory RH rosną ;:202
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu a jak Twoje róże na pniu?
dorocina
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 13 lut 2013, o 08:43

Post »

Aniu, dawno nic nie pisałam, ale jestem z Wami cały czas. Chciałam napisać na pw , ale zapomniałam, jak to się robi,bo ta wiadomość nie na temat, ale muszę Cię poinformować- w Castoramie w ZG phalenopsisy Liodoro, cudnie pachnące, za 24 zł, kupiłam wczoraj i jestem przeszczęśliwa :heja
Pozdrawiam
Dorota
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit wczoraj buszowałam w Twoim ogrodzie przeglądając róże, Queen of Sweden wpadła mi w oko...dopiszę do listy jako rezerwową. Takie róże o prostych, sztywnych pędach mają swój urok. Zobaczę w sezonie ile miejsca zajmą różyczki nowo zamówione...może uda się coś jeszcze przesadzić zrobić miejsce na inne odmiany. Byłam ostatnio w ogrodniczym, nasiona dopiero będą w przyszłym tygodniu...jedynie duże doniczki do dracen przytaskałam, plus worek zmarzniętej ziemi ;:224 Rodek Masz śliczny ;:167
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Anuś, tegoroczna zima jest łaskawa dla rododendronów i innych zimozielonych, stoją dumne, dobrze napojone :wink:
Chciałam napisać słowo o Flora Romantica, moja jest dużym krzewem, 150 cm , zgrabnym, zdrowiutkie liście jeszcze wiszą na gałązkach . Kwitła przepięknie , bardzo obficie , ale drugi raz nie powtórzyła kwitnienia ;:185 - ale nie tylko ona jedna, kilka innych róż przez te upały też nie zakwitło ponownie .
Wspaniałomyślnie wybaczam jej to pojedyncze kwitnienie, ponieważ jest śliczna .
Poszukam i wstawię u siebie fotki.
Szkoda , że trafiła ci słaba sadzonka :cry:
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ale fajnie, że posadziłam Felcię :heja Cudna, słodka ;:167
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witaj Aniu :wit

...ja kobee będę również siała ..w tamtym roku miałam piękną fioletową chciałam zebrać z niej nasiona ale nie było nic .

Twój Rh cudowny .. Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

E tam..wszelkie Rh mogą się schować przy Queen of Sweden ;:224 ;:oj Aniu, przypomnij mi ile lat ma ten krzaczek?
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Piękna jest Twoja Queen of Sweden ;:167 , obsypana kwiatami od góry do dołu. Moja już drugi rok buduje krzaczek, może też doczekam się takiego kwitnienia ;:173
Jesienią zebrałam nasiona kobee. Ciekawe czy dojrzały i czy coś z nich wyrośnie :?:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu ;:196
po tym co napisałaś ciągle się zastanawiam nad zamówieniem F.P. ;:173 poczytałam o niej na blogu "Moje róże moja pasja"
Tam jest napisane, że tnie się ją tylko kosmetycznie, bo kwitnie na ubiegłorocznych pędach... ;:108
Pokazane są zdjęcia ze sztywnymi pędami.... czyli pewnie czasu potrzeba żeby zmężniała.
Jeszcze do wiosny mam czas na zastanowienie się. :;230
Byłaś na działeczce... coś tam nowego zauważyłaś ;:204
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu witaj ;:196
Połączenie szałwii z różami ;:215 duet doskonały ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu
Mam takie pytanie, dostałam w tamtym roku sadzonkę rh samodzielnie wyhodowaną, ładnie przyrosła i nawet wykształciła pąki kwiatowe,
ale ostatnio zauważyłam,że liście jej zjaśniały, a pozostałym dwóm które mam w ogrodzie nie, i tak się zastanawiam czy można teraz spryskać tym chelatem żelaza
czy poczekać do wiosny?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Od wczoraj mgły nas przywitały,zero słonka,ale dosyć ciepło,zero przymrozków,deszcze ustąpiły.Taka nijaka pogoda...
Dziś w B uśmiechał się do mnie ładnie biały storczyk o dwóch pędach za 24,99,także jest już mój ;:333
Jeszcze nie złożyłam żadnego zamówienia w necie,ale pewnie niedługo się złamię,tylko czy wtedy będą na stanie?

Reniu a u mnie z kolei azalie średnio kwitną.Albo łapią mączniaka,a innym razem wcale nie kwapią się do kwitnienia,co ja się z nimi mam? W tamtym roku Persil ładnie zakwitła,ciekawe,czy teraz rozkwitnie?

Dla Ciebie rh Roseum Elegans

Obrazek

Milenko wszystko możliwe,że to ptaki zrobiły sobie posiedzenie i wyjadły ziarenka:)
Nasiona kobei dorwałam w Bricomarche,w tym tygodniu będę siała.Tylko ziemię kupię i do dzieła,a potem odliczanie i ciagłe zaglądanie,czy aby to już?

Obrazek

Jolu w końcu go capniesz w swoje łapki,skoro tak bardzo go pragniesz;) 100% bezproblemowy i ten kolorek ;:167

Obrazek

Wandziu co racja to racja.RH lubią być napojone.Zauważyłam,że moja sąsiadka ma podłączoną non stop linię kroplującą,która biegnie ścieżką prosto do czterech rh.Corocznie moje oczy nie mogą się napatrzeć na bogactwo pąków i zdrowotność 20-letnich rh ;:333
Woda to podstawa plus płytkie posadzenie,tak,żeby korzenie mogły swobodnie oddychać...swoją droga piwonie lubią to samo ;:108

Obrazek

Justynko rh podsypuję tylko korą i dużo wody ;:215

Obrazek

Moni na to wygląda,że nawozy ok,ale woda to podstawowa materia do zawiązywania dużej ilości pąków ;:333

Moni-chałaputkowo rh szczepiony to musi być cudo,choć ja skupiam się na tych naziemnych ;:224
Masz Rasputina? Jak u Ciebie rośnie?

Obrazek

Obrazek

Madziu mam tylko jedną różę na pniu,ale pewniaka i o to mi chodziło ;:333 Na zimę zostaje owinięta rajstopami ot co ;:333

Dorotko witaj i dziękuję za info.Dziś kupiłam w pobliskiej B storczyka o dwóch pędach,ale nie pachnie ;:222

Aniu 11 wczoraj byłam w Auchan i oczywiście poleciałam na stojaki z nasionami,nie było dużo,więcej warzywek i ziół,szukałam kobei,ale nie było,na szczęście w Brico jak zwykle były ;:333
Queen jako nieliczna z angielek się nie pokłada i ma sztywne gałązki ;:333

Kasiu rh czekają tylko na ciepełko,gotowe do kwitnienia ;:215 Cieszy mnie informacja,że pięknie rośnie u Ciebie Flora Romantica,moja co roku ma o jeden kwiat więcej ;:108

Aniu Felcię posadziłaś? Ciekawa jestem Twojej opinii o albie,która kwitnie bajecznie ;:333

Obrazek

Violu razem siejemy kobeę? Ziemi jeszcze nie kupiłam,ale chcę kupić specjalną do siewu.

Obrazek

Sabinko Queen ma 3 lata,kosmetycznie po dość lekkiej zimie przycięłam jej gałązki,a i tak bujnie zakwitła.

Obrazek

Aniu nena na pewno w tym roku królowa zaskoczy Cię pozytywnie ilością pąków ;:333

Obrazek

Maju Felcię należy ciąć kosmetycznie,ale ja ją sporo przycięłam,bo szybki wzrost miała szalona.
Na działce nie byłam od ostatniej wizyty,ale w lutym na pewno pojadę zobaczyć co w trawie piszczy,krokusy,powojniki no doczekać się nie mogę...:)

Obrazek

Aniu-anym dziękuję:) Szałwie to wspaniałe towarzystwo dla róż.

Obrazek

Krysiu na Twoim miejscu poczekałabym na wiosnę i dopiero spryskała liście chelatem ;:333

Obrazek

Dziękuję,że mnie odwiedzacie tak licznie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”