Od wczoraj mgły nas przywitały,zero słonka,ale dosyć ciepło,zero przymrozków,deszcze ustąpiły.Taka nijaka pogoda...
Dziś w B uśmiechał się do mnie ładnie biały storczyk o dwóch pędach za 24,99,także jest już mój
Jeszcze nie złożyłam żadnego zamówienia w necie,ale pewnie niedługo się złamię,tylko czy wtedy będą na stanie?
Reniu a u mnie z kolei azalie średnio kwitną.Albo łapią mączniaka,a innym razem wcale nie kwapią się do kwitnienia,co ja się z nimi mam? W tamtym roku Persil ładnie zakwitła,ciekawe,czy teraz rozkwitnie?
Dla Ciebie rh Roseum Elegans
Milenko wszystko możliwe,że to ptaki zrobiły sobie posiedzenie i wyjadły ziarenka:)
Nasiona kobei dorwałam w Bricomarche,w tym tygodniu będę siała.Tylko ziemię kupię i do dzieła,a potem odliczanie i ciagłe zaglądanie,czy aby to już?
Jolu w końcu go capniesz w swoje łapki,skoro tak bardzo go pragniesz;) 100% bezproblemowy i ten kolorek
Wandziu co racja to racja.RH lubią być napojone.Zauważyłam,że moja sąsiadka ma podłączoną non stop linię kroplującą,która biegnie ścieżką prosto do czterech rh.Corocznie moje oczy nie mogą się napatrzeć na bogactwo pąków i zdrowotność 20-letnich rh
Woda to podstawa plus płytkie posadzenie,tak,żeby korzenie mogły swobodnie oddychać...swoją droga piwonie lubią to samo
Justynko rh podsypuję tylko korą i dużo wody
Moni na to wygląda,że nawozy ok,ale woda to podstawowa materia do zawiązywania dużej ilości pąków
Moni-chałaputkowo rh szczepiony to musi być cudo,choć ja skupiam się na tych naziemnych
Masz Rasputina? Jak u Ciebie rośnie?
Madziu mam tylko jedną różę na pniu,ale pewniaka i o to mi chodziło

Na zimę zostaje owinięta rajstopami ot co
Dorotko witaj i dziękuję za info.Dziś kupiłam w pobliskiej B storczyka o dwóch pędach,ale nie pachnie
Aniu 11 wczoraj byłam w Auchan i oczywiście poleciałam na stojaki z nasionami,nie było dużo,więcej warzywek i ziół,szukałam kobei,ale nie było,na szczęście w Brico jak zwykle były
Queen jako nieliczna z angielek się nie pokłada i ma sztywne gałązki
Kasiu rh czekają tylko na ciepełko,gotowe do kwitnienia

Cieszy mnie informacja,że pięknie rośnie u Ciebie Flora Romantica,moja co roku ma o jeden kwiat więcej
Aniu Felcię posadziłaś? Ciekawa jestem Twojej opinii o albie,która kwitnie bajecznie
Violu razem siejemy kobeę? Ziemi jeszcze nie kupiłam,ale chcę kupić specjalną do siewu.
Sabinko Queen ma 3 lata,kosmetycznie po dość lekkiej zimie przycięłam jej gałązki,a i tak bujnie zakwitła.
Aniu nena na pewno w tym roku królowa zaskoczy Cię pozytywnie ilością pąków
Maju Felcię należy ciąć kosmetycznie,ale ja ją sporo przycięłam,bo szybki wzrost miała szalona.
Na działce nie byłam od ostatniej wizyty,ale w lutym na pewno pojadę zobaczyć co w trawie piszczy,krokusy,powojniki no doczekać się nie mogę...
Aniu-anym dziękuję:) Szałwie to wspaniałe towarzystwo dla róż.
Krysiu na Twoim miejscu poczekałabym na wiosnę i dopiero spryskała liście chelatem
Dziękuję,że mnie odwiedzacie tak licznie