Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty, Diabliki i inne kocidła w ogrodzie 3

Post »

Witaj Michale

Od dawna spaceruję po Twoim ogrodzie, podziwiam Twoje roślinki i futrzaste kociambry ;:215
też mam 3 takie nicponie "Cudek,Pusia,Lulu"
Czekam na więcej cudnych fotek z Twojego ślicznego ogrodu ;:167

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonka Cebula niestety nie pomogła, codziennie niszczę tym kanaliom korytarze i kopce i codziennie robią nowe, na szczęście w tych samych miejscach. Chyba z moją cebulą było coś nie tak bo skoro mi jej smród nie przeszkadzał - a na cebule jestem bardzo przewrażliwiony - to kretom tym bardziej. Mimo tego wyrzuciły ją z korytarzy na ziemię.
Ewa zauważyłem, że one mają swoje miejsca i za nic nie pójdą dalej, mogłyby się przenieść na warzywnik a tam jakby je jakaś niewidzialna ręka odganiała i wracają na podwórko. A największe nerwy mam bo to są takie zawistne france , że akurat ryją pod malutkimi funkiami z zamówienia, sadzonymi zeszłego lata.
Marysiu Maśka One się teraz dopiero uaktywniły, zapowiadają od końca stycznia zimę to może dadzą sobie spokój z ryciem?
Marysiu Mufko Wtykałem już tuje, też nie pomogło, muszę spróbować z karbidem (tylko go trzeba pierw zdobyć) i ze smalcem. Wiosną będę lać bzem czarnym, może znów się go będą bały.
Iwonka Co ja bym dał żeby mi sąsiad krety powybijał...niestety nie mam bezpośrednio sąsiadów. To może pożycz swojego :lol:
Mysiu witam Cię bardzo serdecznie. Zdjęć z ogrodu ostatnio mało wstawiam bo nic się nie dzieje, no oprócz dzisiejszego dnia bo pierw zacząłem szykować kwaśne stanowisko pod błotnię ,którą kupię w maju, wlałem do dołka 8 słoików z kawą i 2 z zepsutymi powidłami, powinno zakwasić. Oprócz tego od jesieni zabieram się za wykopanie 2 świerków i dziś nadszedł ich kres. Podejrzewam, że i tak kiedyś by je jakiś silny wiatr przewrócił. To miejsce po świerkach

Obrazek Obrazek

A to ja z moimi trofeami :lol:

Obrazek

Ich gałęzie jeszcze się przydadzą w razie mrozów. Na ich miejsce wiosną wsadzę topolę wielkolistną. Mimo bardzo wysokich temperatur do kwitnienia szykuje się tylko 1 ciemiernik i pierwiosnek

Obrazek

Koty ciepła nie odczuwają bo ciągle śpią w domu, nawet Darmokot regularnie co drugą noc spędza u mnie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I z dnia na dzień modlę się żeby taka zima trwała do samego końca. Wiem, że to niemożliwe ale zawsze można pomarzyć :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No właśnie,jak już tak ciepło,to niech zostanie,albo jak najszybciej spadnie śnieg i mróz i do wiosny niech tak zostanie ;:108
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michał ślicznie wyglądasz ze swoimi trofeami ;:215 U Ciebie już wiosna ;:333 Czy Ty biegałaś w krótkich spodenkach ???? aż tak ciepło chyba nie było ???
Myśmy też trochę popracowali na nowej działce - przycięliśmy dwie śliwki :tan
Aż jakie fajne te sierściuchy ;:333
Pozdrawiam serdecznie :wit :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Michale trofea trofeami, ale Ty w połowie stycznie w krótkich spodniach wyglądasz bardzo oryginalnie, ja też buty po ogrodzie zamieniłam na plastikowe klapki ;:oj Koty kompletnie rozleniwione na ich widok zaczynam ziewać ;:306 Biało czarna to Emilka? jaki ma fajny ogon jakby od innego kota :lol:
Dzisiaj zrobiłam inspekcję ogrodu ...kopców mam w ch.... , a niektóre jakieś wyjątkowo wielkie,,,nie wiem dlaczego :?: Nie funkie ale miodunkę odmianową w kopiec mi wciągnęło ;:14
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A może Ty masz rajstopy? :;230 Jakoś trudno uwierzyć, że mogło być tak ciepło, kiedy u mnie szaro, buro i padał deszcz.
Koty nic nie muszą robić, żeby wyglądać ozdobnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Michał Ty w krótkich spodenkach po polu biegałeś ;:oj , to zdjęcie z teraz? ;:oj , a kociaki słodziaki nie zwalają z parapetów doniczek? sąsiada, z miłą chęcią pożyczę :tan :tan :tan , ale pamiętaj ostrzegałam, nie proś żeby go zabrać ;:108
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Michał , Ty się dobrze zastanów nad tym sąsiadem bo skoro Iwonka tak go reklamuje to obawiam się ,że potem możesz nie chcieć latać w krótkich spodenkach :;230 :;230 :;230 ;:172
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p

Post »

Michale szkoda że daleko ,ukradłabym te świerki.Kretom wlewałam,wodę z płynem do naczyń albo miksturę z petów papierosowych,
na dłuższy czas było spokój ;:173
Fusy z kawy też daję pod świerki w donicach a z powidłami nawet bym nie pomyślała.
Moje koty też tylko ;:19 w domu chociaż bez mrozu.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Na krety i wszelkie podziemne myszki to ja moje suki polecam :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale :wit Ciekawa jestem , czy znajdziesz skuteczny sposób na krety?
Tu na FO, ktoś polecił cytrynę nadpsutą do kanałów . Spróbowałam,ale chyba je zwabiłam z całej okolicy...kopiec przy kopcu . Na dodatek dokarmiłam je jeszcze jakąś karmą z Casto , którą chyba polubiły bo odwiedzają coraz częściej, a kopce giganty.
U mnie prawdziwe przedwiośnie , takie jakie lubię. Słonecznie , przyjemnie , kury sąsiada gdaczą , kogut pieje ;:306 bazie na leszczynie , czegóż chcieć więcej , po prostu sielsko, anielsko ;:306 Jedynie krety psują dobry humor ;:108 Pozdrawiam ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu podkarmiłaś krety i masz krety giganty to potrzebują dużych domków ;:oj Ja nic nie robię bo pomyślałam, że jak mam tam coś do zjedzenia to niech krety to zjedzą, a nie poświęcać szkodnikom korzonki moich roślinek. Gdyby nie było co jeść to krety poszłyby gdzie indziej ;:202
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zaglądam do Twojego wątku, ale z wpisami niekoniecznie :oops: . Jeżeli pozwolisz, to pokażę, co zrobiłam dla kotów. Muszą tędy wchodzić, bo psy by ich ganiały.
Wyrzuć zdjęcia, jak obejrzysz.
Obrazek

Obrazek
to akurat kotek sąsiadów, przyszedł 'na michę'
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p

Post »

i skąd ja to znam,moje wieszają się na drzwiach balkonowych i miauczą jakby ich kto z futra obdzierał,
tylko kto będzie te drzwi malował ;:224

sorki Michale że wtrąciłam swoje trzy grosze ;:oj
przypomniało mi się,że obsadzałam czosnkiem grządkę z ogórkami i nie rył w nich ani 1 kret
dookoła były ,a w ogórkach ani jednego ;:134 chyba że Twoje się wycwaniły

miłego niedzielnego popołudnia :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Halo ;:89 Michał gdzie jesteś ??? czyżby Cię zasypało ??? Pokaż co u Ciebie ? Jak twoje kotki się mają ?? Czy już coś wysiewasz ?
U mnie sypie cały dzień i jeszcze na dodatek wieje ;:223
Pozdrawiam :wit :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”