Gratuluje skrętnika, a w nasionkach też przebieram...oj będzie sianie
Kawałek szczęścia
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kawałek szczęścia
Asiu u mnie też wychodzą cebulowe zimowity mają 5 cm, ale dzisiaj w radiu mówili że to im nie zaszkodzi...zobaczymy
- cyganka77

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu już teraz przekładam z rączki do rączki, ale jeszcze trochę i będzie można zacząć siać papryki i bakłażany. I pewnie jakieś wczesne kwiatki.
- Maska

- Kontakt:
Asiu lobelie, heliotrop, pelargonie itp ja z tego tylko lobelie. Muszę dokupić karczochy, bo jakby mi zimujące zjadły myszy to muszę mieć nowe sadzonki. Bakłażany też kupiłam w tym roku i będę siać...oj Asiu chciałaby dusz do raju

- cyganka77

A ja nad lobelią w tym roku mocno się zastanawiam. Pięknie wygląda, ale po przesadzaniu ich wykałaczką miałam dosyć. Na razie schowałam nasionka lobelii głęboko i nie wiem, czy je wyjmę. Bakłażany też kupiłam, bo z akcji nie dostałam i tym razem normalne fioletowe, a nie jakieś białe, z którymi nie wiadomo, co zrobić.
- Maska

- Kontakt:
Asiu ja żadną wykałaczką nie pikowałam. Posiałam i pojechałam do sanatorium... wróciłam to miałam las siewek. I w maju normalnie kępki odrywałam i wsadzałam do ziemi albo do doniczki. Rok temu odrywałam po kilkanaście siewek małych i wsadzałam do doniczek potem w maju na grządki. Bakłażany też mam zwykłe fioletowe. Może chciałabyś jakieś nasiona z moich roślin?
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Lobelię siałam tak jak pisze Marysia, nic nie pikowałam. Później sadziłam kępkami na miejsce stałe. Przecież tego drobiazgu nie szłoby pikować - a Ty jednak to zrobiłaś 
Pozdrawiam - Justyna
- cyganka77

Justynko, żebyś wiedziała, dwa lata pod rząd pikowałam. Łyżeczkami z zestawu zabawkowego córki i wykałaczkami. Nie przyszło mi do głowy, żeby zostawić tak, jak jest
. Jeszcze pomyślę, czy siać w tym roku.
Marysiu pomyślę
.
Marysiu pomyślę
Asiu ja też lobelię pikowałam malutkimi kępkami i miałam dość, ale jak ładnie mi kwitła i to moja była, a nie kupna, więc w tym roku pewnie też posieję, ale jestem mądrzejsza w pikowaniu 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Warto wpaść w odwiedziny! Człek się sporo ciekawego dowiaduje! 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- cyganka77

Bogusiu zastanawiam się, co to za sposób na lobelię, mam nadzieję, że się podzielisz
.
Renatko, żebyś wiedziała, co chwila dowiaduję się czegoś nowego. Wystarczy wejść na FO
.
Renatko, żebyś wiedziała, co chwila dowiaduję się czegoś nowego. Wystarczy wejść na FO
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Asiu
nasionek to Ty już masz że hoho ja jeszcze omijam sklep z nasionami ale nie wiem jak długo wytrzymam a lobelię siałam prosto do gruntu i też była ładna i bardzo długo kwitła . Wysiałam ją na skalniak małymi kępkami.
Piękna wiosna w środku zimy!
Ale będzie siania
Ale będzie siania
- cyganka77

Witam serdecznie wszystkich gości.
Marysiu, też staram się omijać sklepy z nasionkami szerokim łukiem, bo niby idę po jedną rzecz, a wychodzę z kilkoma
.
Witaj Izo w moich progach. Siania będzie, bo lubię zabawy z roślinkami.
Za oknem znów zima, a w domu sezon siania już rozpoczęty. Na waciki powędrowały nasionka papryk ostrych i bakłażanów. Dziś do ziemi pójdą nasiona pelargonii.

Teraz czekamy na kiełki, a potem do ziemi.
A tymczasem w ogrodzie stołówka ciągle się zapełnia i przybywa coraz to nowych gości.

W domu już wiosna.

Moi drodzy właśnie zrobiłam rozpiskę swoich nasionek i chętnie podzielę się nasionami pomidorów i papryk. Zebrało się tego trochę, a wszystkiego na pewno nie wysieję. Chętnych zapraszam na priv.
Pozdrawiam i do następnego razu.
Marysiu, też staram się omijać sklepy z nasionkami szerokim łukiem, bo niby idę po jedną rzecz, a wychodzę z kilkoma
Witaj Izo w moich progach. Siania będzie, bo lubię zabawy z roślinkami.
Za oknem znów zima, a w domu sezon siania już rozpoczęty. Na waciki powędrowały nasionka papryk ostrych i bakłażanów. Dziś do ziemi pójdą nasiona pelargonii.
Teraz czekamy na kiełki, a potem do ziemi.
A tymczasem w ogrodzie stołówka ciągle się zapełnia i przybywa coraz to nowych gości.
W domu już wiosna.
Moi drodzy właśnie zrobiłam rozpiskę swoich nasionek i chętnie podzielę się nasionami pomidorów i papryk. Zebrało się tego trochę, a wszystkiego na pewno nie wysieję. Chętnych zapraszam na priv.
Pozdrawiam i do następnego razu.
- Maska

- Kontakt:
Asiu czy już kiedyś siałaś na wacikach, bo ja poeksperymentowałam w ubiegłym roku i czekałam ponad dwa tygodnie a nasiona jak zaklęte. Pojechałam do sanatorium i nasiona już w ziemi powierzyłam opiekunce. Dopiero w ziemi wykiełkowały
W tym roku nie wiem czy siać do ziemi czy na waciki, bo jedno jest pewne muszą mieć wysoką temperaturę do kiełkowania
Stołówkowicze to teraz nasza radość! na hiacynta się nie zdecydowałam ale jak natrafię na prymulki to nabędę, bo hiacynt ma jednak intensywny zapach