Ogród w cieniu dębów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w cieniu dębów

Post »

Witaj :wit
Zagościłam dzisiaj po raz pierwszy w Twoim ogrodzie i jestem pod wrażeniem. Śliczne kwiaty i fajnie wpisany ogród w otoczenie. Las inny niż u mnie :D Bardziej liściasty . U nas królują sosny . Piękna kolekcja róż i host :D . Orliki takie kolorowe, ja nie mogę się dohodować orlików
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko kolekcja róż cudowna oglądam i podziwiam ;:oj
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Beatko u mnie Amadeusy też przemarzają prawie każdej zimy, ale potem szybko nadrabiają. I masz rację - kwiaty dość długo się utrzymują ;:108
Widziałam, że masz Roter Korsar. Jesteś z niej zadowolona? Bo ja niestety nie za bardzo. Moja łapie plamistość i to dość mocno :(
A co możesz powiedzieć o Ślicznotce z Koblencji? Bardzo jestem ciekawa Twojej opinii.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Michasia1 zapraszam częściej w odwiedziny ;:138
U mnie orliki są bezproblemowe , same się rozsiewają i ładnie rosną, widać lubię się z nimi z wzajemnością
Renata1962 dziękuję za życzenia , oczywiście z wzajemnością :D
dorotka350 Roter Korsar mam od dwóch lat i jeszcze nie urosła mi do rozmiarów jakie oczekuję, rośnie przy ogrodzeniu i chciałabym aby wpisała się w ażurowy żywopłot a na razie daleko jej do niego.Czarną plamistość rzeczywiście łapie trochę za bardzo w kontekście przyznanego ADR.Ze Ślicznotki z Koblencji jestem bardzo zadowolona ;bardzo ładne kwiatuszki(takie nietypowe), jest ich dużo na krzaczku i kwitną często aż do późnej jesieni, jest zdrowa - praktycznie nie ma się do czego przyczepić, może tylko przewieszające kwiaty ale dla niektórych to zaleta :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie, jak zawsze :) :wit :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Beatko a jak się nazywa ta różowa piękność na czwartym zdjęciu?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Śliczniutkie róże, ja swoje znowu zamierzam przewsadzić. zanim urządzę działkę to sie nakopię i naprzesadzam
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

MORANGO na zimowe szarości najlepsze są kolory lata! :D
dorotka350 Dorotko niestety dla mnie to róż bez nazwy, mam ją od ponad 10 lat; tworzy spory krzaczorek (ok.150cm) i niezmordowanie całe lato kwitnie takimi bukietami ;:333
wielkakulka Aniu ja co roku coś przesadzam i co roku nowe plany. Jeśli chodzi o róże to one najlepiej rosną w jednym ,stałym , dobrze przygotowanym miejscu ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Beatko :wit Wreszcie Cię odnalazłam i to w momencie, gdy pokazujesz tak wspaniałe kwitnienia moich ukochanych róż ;:138 Piszesz, że Amadeusz często przemarza - czyli dostaje pewnie tylko kopczyk? A jak poradził sobie ostatniej zimy? Czy ta ślicznotka to może Hot Chocolate? Niesamowita ;:167
Pozdrawiam i życzę miłego dnia! ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Milenko ta róża to u mnie NN, mam ją od ok .20 lat, kwitnie całe lato aż do przymrozków właśnie takimi bukietami malinowych kwiatuszków.Właśnie ta róża była dla mnie inspiracją do dokupienia jeszcze wielu podobnych ślicznotek - gdy wszystkie inne kwiaty już przekwitły ona zawsze była ozdobą działki ;:333
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne różane portrety ,ale zanim je znów ujrzymy trochę to potrwa .Myślę ,że nie nadejdą wielkie mrozy .Ta ślicznotka i mnie wpadła w oko ;:108 to kolor takiej terracoty w każdym razie na fotce
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Ta róża jest w mocnym słońcu bardziej różowa,im bliżej jesieni i słabsze promienie (a do tego u mnie jest dużo półcienia ) tym kolor jej jest malinowy. Jest naprawdę niezawodna. Kiedyś próbowałam ją zidentyfikować ale nikt nie miał pomysłów ;:185 ;:218
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Pogoda dziś wiosenna więc wstawiam trochę kwiatowych fotek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Beatko :wit
Nadrabiam zaległości i jakże nie mogłaby wpaść do Ciebie na spacerek. Tez jestem ciekawa co z tych Twoich planów zakwitnie wiosną :)
A nie obawiasz się przesadzać tak dużych roślin? Nie boisz się że mogą się nie przyjąć? A liczyłaś swoją kolekcję hortensji? Ile ich masz? Wolisz bardziej ogrodowe czy bukietowe? Śliczne orliki posiadasz ;:108
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p

Post »

Sylwio oczywiście ,że boję się przesadzić duże krzewy.Zarówno cis jak i jałowiec mają około 150 cm i ok.12 lat. Już w zeszłym roku przesadzałam jeden taki duży cis.Robiłam to wczesną wiosną w marcu i dużo podlewałam.Przyjął mi się bardzo ładnie , pomogło na pewno to, że posadzony był w cieniu; tym razem będzie podobnie. Jak sadziłam te iglaczki dawno temu były one maleństwami, duzo ich kupowałam i wtedy ich charakter był inny, Teraz urosły do bardzo dużych rozmiarów i , do tego pod ziemią korzenie też rozrastają się gęsto nawet na parę metrów (szczególnie przy jałowcu). Musiałam wybrać : albo rabata kwiatowa albo iglakowa.
Hortensji mam 10, 6 z nich posadzone na jesieni, a że hortensje potrzebują dużo miejsca stąd te zmiany. Lubię zarówno bukietowe jak i ogrodowe, tylko niestety te ostatnie nie co roku ładnie kwitną.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”