Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Post »

Kasiulu , nic nie przespałaś , to jeszcze nie wiosna ;:185 ;:202 Jeszcze zima może poznęcać się nad nami. ;:131
Witaj Weronko Witaj :wit Dzisiejsze wspominki także dla Ciebie. :uszy Dobrym sposobem było by po złapaniu kreta zamulić korytarze , tylko czym :?: ;:24
Marzeniu , czerwone cynie dla Ciebie :D Ja tylko u Igi zamówiłem Variegatę .
Basiu , ten różowy to Cherry Valentine . Co do rozsądku to po cichu powiem Ci , że wcześniej czy później tracę go , gdy w grę wchodzi roślina , która ''namieszała'' mi w głowie. ;:306 ;:306
Kasiu , do tej pory miałem więcej szczęścia z kretami , teraz znacznie gorzej ;:202 Prymulki , fiołki rogate, wytrzymają , gorzej z roślinami bardziej wrażliwymi. Azalie i magnolie na przykład. Z wysiewami nie startuję , nie mam miejsca , może prymulki i goryczki .
Ewuniu , witaj. ;:168 Na próbę zamówię , jak do tej pory miałem szczęście i nie ''wkopałem się''. Przydał by się taki wątek , ale i ''pocztą pantoflową '' też można dużo dowiedzieć się. Nic mi nie zalegasz , dobrze, że przypomniałaś mi. Jak rosną roślinki , jak coś ''wypadło'' pisz, mam jeszcze sadzonki.
I trochę lata. :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu jak nazywa się ten piękny prawie biały liliowiec? śliczny, ostatnio białe kwiaty ciagle zaprzątaja mi głowę jako uzupełnienie dla ciemnych róż brunecików/ moich ukochanych :wink: /
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewciu , to stary , poczciwy' Gentle Shepherd' . Mam jeszcze inną odmianę , N.N. Lekko kremowy , może w tym roku rozrośnie się. Na razie dwupędowy. Słaba fotka.

Obrazek
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:3 potrzebne mi teraz takie słoneczne kolory ;:180 proszę o więcej ;:333
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

ładniutki ten Gentle Shepherd, kremowych odmian jest wiele ale białych niezbyt. Z liliowcami dopiero zaczynam przygode a własciwie wszystkiego ciagle sie uczę :wink:
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Tadziu nie wiem czy pamiętasz jak będziesz miał rozrośnięty czerwony hibiskus to wymieniamy się wiosną ja tobie biały i jak chcesz to dziwaków mam troszkę nie wiem czy ci wysłałam czy zamierzałam i tego nie zrobiłam ;:124 jak nie wysłałam to sorki wielkie ale to zrobię na wiosnę.Jak znajdę twój adres gdzieś powinien być u mnie. ;:131 Liliowce masz piękne też na nie choruję już sobie zamówiłam ale z tych tańszych na drogie mnie nie stać ale jakiś początek jest.Jak będziemy mieli w zimie dużo do roboty to wiosna też szybko przyjdzie.Miłego ;:3 ;:138
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Gentle Shepherd kupiłam 2 lata temu,no teraz będzie trzy,jakoś z ziemi wyjść nie chciał ;:145
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Dziękuję Tadku za kolorowe widoki. Nie wiem jak zwalczyć kreta. Jak go nie ma to mam inne gryzonie a jak on jest to inne znikają, więc wolę chyba by on już został. Widzę, że i u Ciebie hibiskus kwitnie. Widziałam kilka razy go i zapragnęłam go mieć i u siebie.:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tadziu aż się weselej robi jak się ogląda takie zdjęcia.
Kupiłam czerwonego hibiskusa w ubiegłym roku ale kiepsko zakwitł może w tym roku będzie lepiej bo już się dobrze zakorzeni.
Zakupów ogrodowych jeszcze nie robię chociaż trochę rozmyślam nad tym .
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Tadziu. ;:oj ;:oj ale cudowne kolorki i od razu ogłaszam że tej języczki nie mam. :evil: a wiec wiesz co zapisać. ;:306 ;:306 mam inne 4 odmiany.
Piękne liliowce i szukaj miejsca na wysiewy, bo już czas zacząć szykować donice. ;:138
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aguś , fajnie , że zajrzałaś. ;:168 Jest więcej słonecznych kolorów. ;:3
Ewcia , to tak jak ja , co sezon coś nowego i nauka od nowa. ;:131
G. S. te nie jest co końca biały , gardziel ma żółtą. ;:108
Jolciu ,Lojka , hibek bordowy , mam kilka sadzonek , ale czy przetrwają. :?: Za dziwaczki ślicznie dziękuję, ale nie mam na nie miejsca, rosną zbyt duże , a ciasnota u mnie niesamowita. Roboty w zimie na ma , tak na boku na rośliny coś bym zarobił , ale gdzie :?:
Dorotko , ten liliowiec raczej do niezniszczalnych należy , ale też niedawno problem z nim miałem. Rósł za krzewem , który czasem urósł duży , zacienił go i ''podgryzał''. Po przesadzeniu jest ok.
Weronko , na kreta tylko pułapki , ale ostatnio jakieś spryciary trafiły się i nie łapią się. Dzisiaj ''podziwiałem'' kopczyki usypane przez spryciulę. Tak , tak , gdzieś czytałem ,że samiczki większe kopce robią. A te solidnej wielkości. Jak sadzonki przetrwają to w maju dam znać. Sam robię sadzonki, Jak mój przetrwa , będą nowe.
Joleczko , choć na zdjęciach piękniejszy świat , w realu nieciekawie . Szaro buro, tylko kilka kwiateczków prymulek i bratków miniaturek. Hibek na glinie lepiej rośnie.Na pewno w tym roku powinien być większy , lubi spore dawki nawozu i wilgoć.
Zamówiłem u Igi i w B.R. Skromnie , ale możliwości takie. Ale za to jakościowo ''górka'' ;:333
Kasiulu języczkę dopisałem ;:333 Mam jeszcze dwie, Przewalskiego i ( :?: ) podobną. Wysiewów nie będzie za dużo , jak posieję , gdzieś posadzić trzeba , a to już problem. ;:131
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Hej Tadziu :wit Mowisz,że szaro? Dobrze żeś wstawił takie kolorki-energii dodają człowiekowi.Trudno wytrzymać te ostatnie tygodnie przed wiosną...Jadę jutro rano na działeczkę-zobaczyć te kujawskie szarości :roll:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzeniu , kujawskie szarości takie jak i lubelskie ;:306 ;:306 Przyznam rację , wiosna coraz bardziej się ckni. Kalendarzowa za 63 dni , myślę że klimatyczna wcześniej . Gwarancji oczywiście nie daję. ;:306 ;:306
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Tadziu mnie 10 grudnia wymieniali okna na działce-bałagan leży...Może jutro co sprzątnę? Albo jakąś prymulkę sfocę...
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Porządek można zrobić , pogoda odpowiednia na takie prace.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”