Mieczykowy las - przeuroczy
 przecudne kolorki - brak słów do opisania .
 przecudne kolorki - brak słów do opisania .Róże

, ale kolekcja. Pięknie, ja nie mam miejsca nawet na kilka sztuk.
 , ale kolekcja. Pięknie, ja nie mam miejsca nawet na kilka sztuk.
 Ale ten efekt jak zakwitną wynagrodzi cały trud i wkład ich wysadzania a jak będzie oko cieszyć
 Ale ten efekt jak zakwitną wynagrodzi cały trud i wkład ich wysadzania a jak będzie oko cieszyć  

piękne masz te mieczyki .Wsadzania cebul nie zazdroszczę ,ale kwitnienia już tak
   piękne masz te mieczyki .Wsadzania cebul nie zazdroszczę ,ale kwitnienia już tak  

.
 .
 Kochana podpowiedz, jak się nazywa i jaki ci rośnie ta czerwona róża pnąca z poprzedniej strony?? Planuje sobie sezon 2015
 Kochana podpowiedz, jak się nazywa i jaki ci rośnie ta czerwona róża pnąca z poprzedniej strony?? Planuje sobie sezon 2015   Chciałabym prawie wszystko i prawie wszędzie
  Chciałabym prawie wszystko i prawie wszędzie   Przed domkiem mam drewniany panel na którym miały się dziarsko piąć winogrona - efekt taki - że jak tylko ziemia odmarznie wykopie coś co coraz słabiej udaje że w ogóle jest
  Przed domkiem mam drewniany panel na którym miały się dziarsko piąć winogrona - efekt taki - że jak tylko ziemia odmarznie wykopie coś co coraz słabiej udaje że w ogóle jest    Tam mi się marzy czerwona róża co pokryje cały panel
 Tam mi się marzy czerwona róża co pokryje cały panel   Wystawa południowa, słonecznie zawsze, 0 cienia, gleba piaszczysta
 Wystawa południowa, słonecznie zawsze, 0 cienia, gleba piaszczysta   Twój las mieczyków mnie stale inspiruje i w tym roku planuje namiastkę u mnie
 Twój las mieczyków mnie stale inspiruje i w tym roku planuje namiastkę u mnie   

Bardzo mi się chce już wiosny!!!!!
 Bardzo mi się chce już wiosny!!!!!  

Zacznę od pochwał Twoich mieczyków. Jednym słowem one wszystkie są cudne
  Zacznę od pochwał Twoich mieczyków. Jednym słowem one wszystkie są cudne   
  . Imponująca
 . Imponująca   

Z wielkokwiatowych mam tylko Peace i kiedyś miałam Monica. Obie piękne, chociaż dosyć kapryśne. Peace lubi łapać plamistość.Dorotko - różana lista , przejrzyj proszę i może doradzisz co warto , czego nie koniecznie
z wielkokwiatowych ;'Casanowa , Leo Ferrie , Lustige , Memoire , Peace , oczywiście musiała się też znaleźć Monica , Sterntaler , Kordes Jubilee .
rabatowe ;Black Forest Rose , Red Leonardo da Vinci , Lions Rose , Moin-Moin , Bracia Grimm , Planten un Blomen , Sonnenwelt
tak zwane nostalgiczne ;Piano , Nostalgie , Bernstein Rose ,Augusta Luise
angielskie ;Abraham Darby , Munstead Wood , Summer Song , William Shakespeare
dwie parkowe ; Rhapsody in Blue i Sekel
i polska odmiana Chopin
 Kwiaty szybko się osypują, nie lubią mocnego słońca i ogólnie róża ma dużą skłonność do czarnej plamistości. Jako jedna z niewielu w tym roku już w lipcu stała goła.
  Kwiaty szybko się osypują, nie lubią mocnego słońca i ogólnie róża ma dużą skłonność do czarnej plamistości. Jako jedna z niewielu w tym roku już w lipcu stała goła. , ale wiesz, że Abraham Darby, Munstead Wood, William S można brać w ciemno. U mnie wszystkie zdrowe, pięknie kwitnące i pachnące. Jedynie Summer Song słabo rosła, zakwitła trzema kwiatkami i trochę złapała plamistość, ale przeniosłam ją w inne miejsce i mam nadzieję, że będzie lepiej. Natomiast kwiaty ma w niesamowitym kolorze i zapach jak wszystkie angielki
 , ale wiesz, że Abraham Darby, Munstead Wood, William S można brać w ciemno. U mnie wszystkie zdrowe, pięknie kwitnące i pachnące. Jedynie Summer Song słabo rosła, zakwitła trzema kwiatkami i trochę złapała plamistość, ale przeniosłam ją w inne miejsce i mam nadzieję, że będzie lepiej. Natomiast kwiaty ma w niesamowitym kolorze i zapach jak wszystkie angielki   

wszystko jasne i przejrzyste
 wszystko jasne i przejrzyste 

Szaleństwo tulipanowo,mieczykowe
 Szaleństwo tulipanowo,mieczykowe  i jeszcze te róże
 i jeszcze te róże  Ty nie jesteś niestała w uczuciach ....ty po prostubmasz wielkie serce i jeszcze wiele zielonych miłości się w nim zmiejści
 Ty nie jesteś niestała w uczuciach ....ty po prostubmasz wielkie serce i jeszcze wiele zielonych miłości się w nim zmiejści 

Mieczyki
 Mieczyki  
   Ja mogę je nawet kilka razy wykopywać i zakopywać
 Ja mogę je nawet kilka razy wykopywać i zakopywać  Dla takich efektów zawsze warto. Oj warto.
 Dla takich efektów zawsze warto. Oj warto.