Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Ignis05 pisze:Maju ;:196 u Ciebie nie tylko umilacze ślicznie już podpisane ale jeszcze tablice na szkodniki. ;:oj
Jutro muszę wpaść do OBI, może będą mieli ?
Już sporo Twoich róż zakupiłam ale jeszcze wciąż czytam, że są do kupienia następne. :;230
Dlaczego ogrody nie są z gumy . ;:145
:wit

:wit Krysiu ja w tym sezonie też wcześniej pomyślę o tych tablicach na owady ;:oj ,
a ogród nie z gumy... ale zawsze można coś przesadzić i dosadzić.... jak ja to lubię :heja :heja
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Majeczko ;:196 Napisz coś o Spirit of Freedom. Jak u niej ze wzrostem, zdrowotnością? Czy zwiesza główki, czy też trzyma się prosto?
Wesz, ja ciągle jeszcze tworzę listę i myślę czym obsadzić tę rabatę. To jedną dokładam, to znów rezygnuję i tak w kółko, ale powoli plan nabiera kształtów :)
Lavender Pinocchio w duecie z Charles Darwin wygląda cudnie ;:167

PS. To w czerwcu spotykamy się u Kamili? Ja to mam chyba najbliżej, więc nie przepuszczę okazji żeby się z Wami spotkać ;:108

:wit Dorotko wszystkie czekamy na Twoje nowe rabatki ;:65 ;:65 będzie się działo :;230 :;230
Co do Spirit of Freedom ... różę mogę zachwalać, bo jest tego warta, ale to jest róża ślinie rosnąca.... pnąca... zdrowa o pięknych napakowanych kwiatach lawendowych i ślicznym zapachu ;:215 Kwiaty ma tak napakowane, że aż ciężkie czyli lekko się obwieszają. To jest róża która musi mieć mocne podpory.
Już się cieszę, że się spotkamy u Kamili..... :tan

Ankos7 pisze:A czy A Shropshire Lad to jest bardziej łososiowa czy różowa? jakoś nie mogę się dopatrzeć... I jaka wysoka jest u Ciebie? czy faktycznie dorasta na 2,5m???
Pozdrawiam
Ania

:wit Aniu ta róża ma zmienny kolor, jest jaśniejsza pod koniec kwitnienia, a kolor ma dokładnie taki jak na zdjęciach... można go określić łososiowa lub koralowo-różowa. ;:108

Rozeta pisze:
majka411 pisze: A Shropshire Lad ;:167 :D
Obrazek

No i weź tu człowieku nie kochaj róż ... ;:303 . Po prostu brak słów ... ;:167 ;:224 ;:170 .

No właśnie Moni ja je kocham ;:167
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DTJ_1 pisze:
Annes 77 pisze:Maju Felicite dla Ciebie ;:224

Obrazek

Aniu cudną różycę pokazałaś, muszę lecieć poczytać. Wiem co robię rzadko zaglądając. Kusicie tymi kwiatami ;:306 .

:wit Dorotka..... :;230 Ania mnie skutecznie skusiła.... :;230 Do Twojego ogrodu super by pasowała.

ewunia7 pisze::wit
Majka jak się Twój zaczarowany ogród różany poogląda, to nie można się oprzeć kolejnym zamówieniom.
Tylko z miejscem to u mnie już całkiem krucho.

Ewuniu ;:196 dobrze, że jesteś.
Aj, tam miejsce..... zawsze się znajdzie.... :;230 może coś po zimie wypadnie :;230 wtedy jak znalazł.... ;:306
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

imwsz pisze:Czytam m.in., że sąsiad Cię zdenerwował i masz "rewoluszyn"
Cóżeś takiego zrobiła, że Ci miejsca przybyło :wink:

:;230 :;230 Ilonka, to ja wkurzyłam s-da, bo po swojej stronie zrobiłam "rewoluszyn" ;:306
Wiesz, że zdarza mi się coś wyautować to i miejsca przybyło :;230
Ile ja u Ciebie nie byłam ;:oj teraz sobie to uświadomiłam... :oops: nadrobię... ;:180

takasobie pisze:A ja mam zamówioną Felicite Parmentier :tan Mam specyficzne miejsce, dość zacienione. Poleciła mi ją pewna znana różana ogrodniczka. :wink:
Ja zobaczyłam to zdjęcie - utwierdziłam się w przekonaniu, że wybór był dobry! ;:173 Ten lekki meszek! Cudnej urody pąki i jeszcze piękniejszy kwiat! Zapach niestety niewyczuwalny przez monitor! ;:306

:wit Miłeczko co ja czytam .... :D zamiast dali będzie nowa różyczka ;:oj
Proszę ... proszę jaki piękny opis Felicite :;230 kochana... chyba już żadna się jej nie oprze.
Ania Annes bardzo ją chwali... ;:168
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozeta pisze:Majeczko, zdradź, skąd bierzesz tak dokładne informacje o mającej nadejść pogodzie ;:180 ?

:;230 proszę... :D http://www.accuweather.com/pl/pl/warsaw ... ast/274663
i dodatkowo podglądam tu ... sprawdzam czy jest podobnie :;230
http://www.weatheronline.pl/Mazowieckie/Warszawa.htm
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zabeczka101059 pisze::wit Maju u Ciebie jak zwykle same nowinki i pięknotki :D
A jakie dodatki do róż Pani w tym roku obczaiła :?: :wink: ;:196

Cześć Zabeczko ;:196 ....... uwielbiam nowinki i ten dreszczyk emocji jak mi zakwitnie... ;:170
A na ten sezon obczaiłam ;:306 skromnie.... niska biała lobelia i macierzanka... zapomniałam jeszcze mam dzwoneczki. Mam chyba z 5 wysokich lilii i białego floksa.
Floks w ubiegłym sezonie rozrósł mi się tak potwornie, że się na niego obraziłam i siedzi na zimę mocno okrojony w donicy...
Jak będę miała wolną chwilkę, to wysieję może kilka Chaberków.... bardzo je lubię.... ;:168

vertigo pisze:Dopiero zachwycałam się u Ani tą ślicznotką Felicite, a tu znowu Majeczka kusi ;:224 ;:173 Przepiękna ta różyczka. Jak długo trzyma kwiaty?

:wit Moniczko kiedy ja to ta, która dała się skusić Ani :;230 Właśnie.... ;:108 jest przepiękna.... i dlatego ją
posadzę. ;:215

Jeżeli kogoś pominęłam odpowiadając, to z góry przepraszam..... pomajtało mi się :;230
Na dobranoc .... ;:196

Ciemniejszy kwiat, to Coral Palace , a jaśniejszy to Jet Set ;:167
Obrazek

Ogólnie..... u mnie to dopiero początek pierwszych kwiatów, a jest 21 czerwiec ;:173
Obrazek

Mariatheresia ;:168
Obrazek

St. Swithun ;:167
Obrazek

Lawendowy Pinokio i oczywiście Charles Darwin jest tu jeszcze pączek Stephanie Baronin zu Guttenberg
Obrazek

Cream Abundance i Princess Alexandra of Kent
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne :!: ;:63
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Maju masz Old Port? U Zabeczki ją ujrzałam i w mig się zakochałam ;:167 ot co...
Cream Abudance następna ślicznotka ;:333
Maju Permantier ma mniejsze kwiatki,wiesz o tym? ;:218
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Ty się tak długo zastanawiasz a ja tylko 10 min i zapisałam 20 róż. ;:145 Znowu na żywioł,a potem jak to ukryć przed mężem
i gdzie to posadzić :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

:wit
Wiesz, co?
Tak czytam i czytam i myślę.....To ja te 'Cream Abundance' zamówię na miejsce niezdyscyplinowanego szpalerka, wiesz, którego.... :wink: tylko co zrobię ze szpalerkiem? :;230 :;230 :;230 zrobię z niego 5 soliterków ;:306 No chyba, że uważasz, że one za wysokie na pierwszy plan ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

No, ładnie to tak??? Kusić różami, kiedy niektórzy (np. ja) ostatni grosz na nie wydali i jeszcze na dodatek miejsca nie mają?
Poszłam dzisiaj na obchód i... dalej nie wiem gdzie ja zmieszczę te wszystkie róże ;:223
Maju tak chwalisz Spirit of Freedom. Napisz mi o niej proszę, ale tak, jakbyś mi chciała ją sprzedać z dużym zyskiem ;:306
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Oj Majka - rewolucje forumową robisz i swoim Spiritem zarazasz innych :-)
Stefci juz nie mogę sie doczekać w swoich progach :-)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Felicite Parmentier - mnie też skusiła tylko gdzie ja ją wsadzę ;:306 .
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

No to fajnie :;230
Ja kupiłam Balleriny. Nie wiem, jakim cudem przekonam moich trzech facetów, żeby je posadzić przy altanie, ale kupiłam.... Ja już naprawdę nie mam miejsca, ale je musiałam mieć.
Wszystko dzięki Wandzi - zobaczyłam Ballerinę w tamtym roku na żywo, właśnie u niej... Na swoją zgubę :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Majuś dzięki ;:196 Cream Abundance już zapisana ,ale chwaliłaś jeszcze Lacre nad nią też się zastanawiam ,co ty na to?Tak chwalisz Spirit że też ją zamówiłam,a co tam jak szaleć to szaleć :tan
Felicite mam ale na razie nie wiele o niej mogę powiedzieć,bo kwitła zaledwie kilkoma kwiatuszkami,krzaczek z wiotkimi gałązkami musiałam podpierać ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”