Mój Kwiecisty Zakątek cz.7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7
Tadziu, ta jarzmianka variegara jest prawie biała, Zaraz poszukam zdjęcia i dołożę. Dzięki za podpowiedź. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Bogusiu , mrozy to już tylko wspomnienie, teraz cieplutko , 5 na plusie dzisiaj
I jeszcze dużo słońca było
Na Zebrinusa choruję , codziennie widzę dwie wielkie kępy , na pewno to jedna z większych odmian .
Ewuniu ,dzięki za życzenia
Tobie też wszystkiego dobrego w życiu i ogrodzie. Na mnie też czeka ''multum'' pracy. A urlopu ''niet''. Będę musiał jakoś sobie radzić.
A że zakupy , teraz właśnie taki czas , cy skończy się tylko na planach , czy zamierzenia będą zrealizowane ? Zobaczymy .
Lidziu , to kawał solidnej roboty robiłaś .
Z irysami tak bywa i mnie też to martwi. Mam kilkanaście nowych , jak na razie trzymają się , ale przy tej pogodzie różnie być może. Zamierzeń masz sporo , w miarę możliwości coś Ci podpowiem. Żurawki ''mam opanowane'', choć co do odmian większość to jeszcze teoria . Choć szybko przybywa dzięki Forumkom, na ten rok też będą nowe. Pogrzebię i dam Ci spis odmian trzymających się zdrowo.
Iguś , dzięki a szybką odpowiedź.
Pewnie będzie u mnie 

Na Zebrinusa choruję , codziennie widzę dwie wielkie kępy , na pewno to jedna z większych odmian .
Ewuniu ,dzięki za życzenia

A że zakupy , teraz właśnie taki czas , cy skończy się tylko na planach , czy zamierzenia będą zrealizowane ? Zobaczymy .

Lidziu , to kawał solidnej roboty robiłaś .

Z irysami tak bywa i mnie też to martwi. Mam kilkanaście nowych , jak na razie trzymają się , ale przy tej pogodzie różnie być może. Zamierzeń masz sporo , w miarę możliwości coś Ci podpowiem. Żurawki ''mam opanowane'', choć co do odmian większość to jeszcze teoria . Choć szybko przybywa dzięki Forumkom, na ten rok też będą nowe. Pogrzebię i dam Ci spis odmian trzymających się zdrowo.
Iguś , dzięki a szybką odpowiedź.

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wszędzie kuszą zakupami.
I jak tu nie przepuścić części wypłaty?
Też od zeszłego sezonu mam zajawkę na jarzmianki. Nabyłam je u naszej forumowej Stasi.

Też od zeszłego sezonu mam zajawkę na jarzmianki. Nabyłam je u naszej forumowej Stasi.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Aniu a podasz mi namiary na Stasię?
-
- 200p
- Od: 24 lut 2013, o 22:22
Ja już nie mogę
Co gdzie człowiek zajrzy wszędzie zakupy. Już przepuściłam pół emerytury. Jak się rodzina dowie, to
zamkną mnie pod kluczem i zabiorą laptopa
, a oferta ze Szczytnicy jeszcze nie ruszona, a trawy
Ciężkie jest życie nałogowca
Pozdrawiam Lidka

zamkną mnie pod kluczem i zabiorą laptopa

Ciężkie jest życie nałogowca

Pozdrawiam Lidka
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Tadziu,widzę,że żyjesz już wiosną,podziwiam,podziwiam i miłego dnia życzę.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Sikorki dziwnie trelelują, sroki w dziobach noszą trawy. A przecież one najlepiej wiedzą

Ja już zamówiłam róże, lilie, irysy i mieczyki. Bylin już nie zamawiam więcej.
Jarzmiankę mam białą, ale Jadzia mi obiecała bordową. To się wysiewa.
Pozdrawiam.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Witaj Tadziu w koncu i ja do Ciebie dotarlam
piękne skarby pokazujesz, po tak długiej nie obecności mam dużo do nadrobienia u Ciebie, a wiosenka chyba już przyszłam u mnie 11 stopni, pierwsze prymulki kwitną
oby w lutym mróz nie dowalil
Pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aneczko , oj kusa zakupami , nawet pierwsze zamówienie poszło. Będą następne.
U Igi Variegatę wezmę.
Marzeniu , doszło
Lidziu , nie tylko Ty masz takie problemy , ''moja Szczytnica'' też tylko czytana
Ale nie ma już na co czekać. Zaraz będzie wiosna
Gosiaczku , dzięki
Ano żyję wiosną , teraz , po Nowym Roku już szybko pójdzie
Tosiu , niechby wiosna wcześniej przyszła , jestem za
Na razie początek zrobiłem . Jeszcze nie poszaleję , dopiero zacząłem pracować. Jeszcze przez całe lato można coś kupić , choć pewnie sporo pozycji będzie niedostępnych. Nazbierałem nasion z jarzmianki , może coś z nich wyrośnie.
Kasiu , witaj u mnie
Mój klimat zimniejszy , ale też powyżej zera od dłuższego czasu , nawet nocą .Nie cieszy mnie to , rośliny rozhartowują się. Prymulki to jeszcze od jesieni pojedyncze kwiatki mają. Na razie spokój , wegetacja stoi .Jedynie kret znowu ryje
Kilka słonecznych wspomnień.

Marzeniu , doszło

Lidziu , nie tylko Ty masz takie problemy , ''moja Szczytnica'' też tylko czytana

Gosiaczku , dzięki

Ano żyję wiosną , teraz , po Nowym Roku już szybko pójdzie

Tosiu , niechby wiosna wcześniej przyszła , jestem za

Kasiu , witaj u mnie

Mój klimat zimniejszy , ale też powyżej zera od dłuższego czasu , nawet nocą .Nie cieszy mnie to , rośliny rozhartowują się. Prymulki to jeszcze od jesieni pojedyncze kwiatki mają. Na razie spokój , wegetacja stoi .Jedynie kret znowu ryje

Kilka słonecznych wspomnień.

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Oczy nacieszyłam, śliczne widoczki.
U mnie to nawet 12 w dzień, masakra czy przespałam 2 miesiące czy jak już marzec?

- Nikus
- 200p
- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Witaj Tadku. Piękne takie słoneczne te wspomnienia:) U mnie również kret ryje i to tak porządnie i nie chce odpuścić.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Tadziu Ty wiesz jak ogrzać zmarznięte forumki-ta żółta cynia śliczna.Gosia mi poleciła jarzmianki na all u Podstolca -kupię wszystkie 4 bo żadnej nie mam.Białą może też u Igi?
-
- 100p
- Od: 27 maja 2014, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny ten różowy liliowiec,oryginalny odcień rózu,żółty podobny do Desperadosa,też piękny.
Poprzez podczytywanie o waszych zakupach i ja tez robię już listę,mam jednak nadzieję,że uda mi się włączyć zdrowy rozsądek
Poprzez podczytywanie o waszych zakupach i ja tez robię już listę,mam jednak nadzieję,że uda mi się włączyć zdrowy rozsądek

Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Pozdrawiam-Basia
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Tadziu ja też ubolewam nad prymulkami, od jesieni kwitną, fiołki rogate to już nie wspomnę, brak pożadnej zimy rozreguluje, cały biorytm naszych roślinek, wciąż czekam na zimę, ale jeszcze trochę.... potem będę wypatrywać wiosny, już poczyniam pierwsze wysiewy:)
A co do krete się nie wypowiadam, na razie oszczedza moje skromne ogrodowe zagony, ryje u sąsiadów
dzięki Bogu 
A co do krete się nie wypowiadam, na razie oszczedza moje skromne ogrodowe zagony, ryje u sąsiadów

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
No przymiarka do zamówień
ja za sobą mam już lilie i trochę dalii . Chcesz zamawiać u Szczytnicy? może on mężczyzn i znajomych potraktuje lepiej niż nas ze Śląska
Szkoda, że zamknęli wątek , w którym można było zamieścić opinie o sprzedawcy- widocznie komus on przeszkadzał.
Jeżli mam coś co byś chciał ode mnie Tadziu to pisz bo ja Ci " zalegam" z zapłatą

Jeżli mam coś co byś chciał ode mnie Tadziu to pisz bo ja Ci " zalegam" z zapłatą