Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :) 3 tysiące żaróweczek zapłonęło :)

Post »

Aniu wiem wiem . :wink: Ale powiem Ci, że troszkę mi szkoda tej dzikiej zwierzyny . :wink:

Romciu również witam . :D Dziękuję bardzo . :wink: To mamy coś wspólnego . :lol: Ojj tak . :wink:

A ja dzisiaj sobie sporo porobiłem .Była całkiem fajna pogoda . :wink: Pobieliłem sobie drzewka wapnem i pozakładałem siatki ochronne na młode . :lol: Niestety dwa drzewka musiałem usunąć bo były w częściach dzięki zwierzaczkom. Poza tym pozbierałem dużo gałęzi z drzew i ogarnąłem wszystko . :lol: Mam do końca tygodnia urlop . ;:215 Jutro zabieram się za naprawianie lampek - lutowanie i takie tam . :lol:

Jestem bardzo zadowolony , że je pobieliłem .Sad teraz wygląda pięknie . :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jasne,że pobielone drzewa to fajna sprawa :) u mnie też dzisiaj cieplutko i Stasiu też pobielił --fajnie to wygląda. A ozdoby choinkowe już zdjęliśmy , ksiądz <obszedł >co miał do obejścia i wystarczy :;230 Stasiu przeglądał zepsute, ale się wkurzył i zniecierpliwił i poddał :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Fajnie u Ciebie posprzątane ;:63
Ja mam zamiar bielić w sobotę, zobaczymy jaka pogoda będzie ;:3
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Karola Fajna . :wink: Haha . :D Nad niektórymi zepsutymi trzeba posiedzieć długo . :D To jest raczej zabawa taka . :lol:

Kasiu Staram się . :wink: Na wiosnę się zacznie , dużo będę miał roboty . :D

Powiem Ci , że u mnie pogoda nie była za fajna do bielenia .Ale wiaterek delikatny wiał i w przeciągu kilku godzin wapno wyschło .Dodam , że nie żałowałem i było bardzo gęste . :D
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle :wit znam problem podjadania drzewek przez zwierzynę. Któregoś roku sarenka przedostała się od strony sąsiada,przez uszkodzoną siatkę do mojego ogrodu i zawitała pod sam próg domu, objadając okazałe fuksje. Zdziwienie nasze było ogromne ;:oj Świetnie wyglądają pobielone drzewka, przypomniałeś mi o tej czynności / mam kilka drzewek/ ;:180
U mnie jeszcze światełka czekają na księdza, mam nadzieję ,ze zdąży przed wiosną ;:306
Gałązek z brzóz , po tych wichurach tez mam sporo do sprzątania . Może poczynięz nich jakiś kosz na kwiaty ;:108
Świadomość,ze prawdziwa wiosna coraz bliżej, dodaje mi powera ;:108 ;:108 ;:108 a i głowa przepełniona nowymi pomysłami, istny mętlik ;:306 Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

a i głowa przepełniona nowymi pomysłami, istny mętlik
mam to samo :lol:
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Bogusiu To pewnie mi sarenki tak pozjadały czubki tak samo . :? Piękny widok mieliście , nie patrząc na zjedzone roślinki . :D Too się zbieraj szybko boo zima pewnie niedługo przyjdzie już . :cry: Jeszcze czekają ? :D No to ładnie , jak ja bym swoich nie zdjął do tej pory to już by było ich sto części . :) A te brzozy co masz to jakieś miniaturowe, czy normalne pospolite ? nie boisz się co będzie jak urosną ? działaj działaj , bo masz do tego umiejętności. :lol: Ja zebrałem 3 taczki gałęzi , ale powiem Ci, że fajnie było je zbierać - tak porządkować .Mętlik ja też mam w głowie .Pragnę wziąć już szpadel do ręki i wgl. ;:215 Pozdrawiam również . :wink:

Kasiu o Boże to znów się zaczyna , dziś wpadła mi w oko Kalina . :D ;:191 Wszyscy mamy to samo , aż się chce pracować ! :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, nieustannie podziwiam młodych ogrodomaniaków. ;:180 Nie oczekuj zrozumienia od tych, którzy takiej pasji, jak ty nie mają, nigdy nie zrozumieją. ;:185 Za każdym razem, jak jestem u Ciebie odkrywam coś nowego. Pasja sadownicza, rozmnażalnik, ale i róże i palisada, wstążki na wierzbach, i cięcie iglaków. ;:138 Podoba mi się, że planujesz i masz wizję ogrodu. Będę kibicować Twoim poczynaniom na tych trzydziestu :?: pięćdziesięciu arach. Też jeździłam, dawno temu, motocyklem. Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Paweł przybiegłam z rewizytą za nim jednak przejrzałam cały wątek troszkę czasu mi to zajęło, a teraz nie wiem od czego zacząć, więc po kolei, muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego zaangażowania zważywszy na Twój wiek ;:63, już teraz tyle się dzieje, to co będzie za jakiś czas ;:oj. Imponująca ta przestrzeń do zagospodarowania (może kawałeczek mi odstąpisz ;:306, gdyż ja nie mam już gdzie sadzić), masz na prawdę "pole do popisu" i super podejście, dużo czytasz o roślinach i ich wzroście szczególnie, jeśli chodzi o iglaki, planujesz, rysujesz wszystko bardzo przemyślane i poukładane. Ekstra kostki na obrzeże w Twoim wykonaniu, ciekawe zakupy i super prezenty od Bogusi. Zszokowała mnie ilość drzew i krzewów ozdobnych, a jeszcze bardziej ilość zakładanych lampek, którą jak czytałam chcesz jeszcze powiększyć. Plantacja orzecha włoskiego też ekstra, no i nie mogę pominąć uroczych psiaków, które kocham tak samo jak zielone ogrody. Trzymam kciuki za realizację planów, oczyma wyobraźni już widzę co w tym sezonie będzie się u Ciebie działo ;:108
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Soniu Fajnie , że jesteś . :lol: Troszkę staram się działać . :D Dziękuję bardzo . :wink: Powiem tak : tego wszystkiego jest według moich obliczeń ok 70 arów z budynkami włącznie ale gadam , że 50 ogrodu . :D Ciężko mi to dokładnie obliczyć, gdyż jeszcze koło tego mamy kilka h ziemi ornej i wszystko jest razem wzięte na mapkach . Fajnie , ja sobie z moto chyba dam spokój, ze względu na niebezpieczeństwo. :wink:

Ilonko :wit Cieszę się, że wpadłaś do mnie . :wink: Podoba mi się to jak ktoś czyta cały wątek - wtedy wie wszystko . :lol: Dziękuję . :wink: Jasne , że odstąpię - naokoło mam jeszcze prawie 5 ha . :wink: Dziękuję bardzo, takich słów jeszcze nikt mi tyle nie powiedział . ;:180 :oops: Aż mnie zatkało .Dostałem od Ciebie mega mocnego kopa pobudzającego mnie do działania , wiem , że nie mogę Cię zawieść w tym sezonie - chociaż to wszystko robię dla siebie to obiecuję , że dam z siebie wszystko . :D Powiem tak : u mnie sytuacja wygląda tak , że pieniądze są , lecz jest i druga pasja - ważniejsza .Ale jeśli tą druga pasję w części zacznę realizować to podgonię z ogrodem . :wink:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł na takim areale, jak ma się pomysł, to i piękny ogród powstanie, i zarobić można, na ten ogród. ;:215 Jesteś pracowity, z pewnością Ci się uda. ;:108 Motocykle są fantastyczne, ale niestety widziałam wiele tragedii całych rodzin z ich powodu.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Można . :wink: Nasze ogrody tworzymy praktycznie do końca naszych dni , zawsze coś potem przesadzamy - dosadzamy itd . :lol: Dziękuję . :wink: Oj tak i dlatego sobie odpuszczam , chociaż wszystko jest dla ludzi .

To teraz zima u mnie , zdjęcia z 14 - ego .Było pięknie i słonecznie , aż do dziś - pada mżawka i jest pochmurno .Żeby nie powtarzać zdj, wrzucam kilka wybranych tylko . :wink:

Tutaj mam taki kącik z krzewami : borówki , porzeczki , agrest i takie tam .

Obrazek

Tutaj piwonie i takie tam .Ostrokrzew wylatuje na wiosnę . :wink:

Obrazek

Obrazek

Wyprofilowana Reneta przeze mnie . :D Wyszła pięknie , aż się ludzie zatrzymywali i pytali się kto ją obcinał . :wink:

Obrazek

No i wjazd . :wink: Pod świerkami będzie kora plus agro. z obrzeżami z kostki .Pasy po których auta śmigają zostaną położone równo z wykonanej przeze mnie kostki .Poza tym pod hakuro też wpadnie agro. i obrzeża , myślę że porobię jakieś paski z kamyczków różnokolorowych czy coś .Takie są plany . :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A ja bym po bokach wjazdu,tuż przy brzegu jak z ulicy zjeżdżają posadził lilie drzewiaste ;:224
Na drzewo na prawo od wjazdu różę,na Renetę niskiego powojnika.
Kory bym nie wysypywał,jak Maję oglądałem to przez to więcej chorób.
Za to m podwyższył i brzeg cegłami/kamieniami wyłożył.Na puste przestrzenie między cegłami/kamieniami rojniki,rozchodniki i inne skalniakowe.
Na słup milina.Na ogrodzenie clemki,wiciokrzewy czy coś.Albo wisteria.Na wiosnę płot niebieski ;:77
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Pod świerki nie dawałbym agro bo one mają korzenie płytko i mogą zacząć dusić się a i jakby się wywrócił jeden to więcej roboty niż pożytku bd :( oczywiście zrobisz jak zechcesz :wink: jak cie znam to wpadniesz na superowy pomysł :D
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Pięknie u Ciebie o każdej porze roku. Najbardziej podoba się taka droga do domu jak jest teraz. Ale wiem jaki to kłopot, szczególnie gdy się wiosną jeździ samochodem. Jak zrobisz podjazd z własnoręcznie wykonanej kostki, to wszyscy padną z wrażenia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”