Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 3

Post »

Jeśli mogę się wtrącić, bo widzę ominęła mnie żywa dyskusja, to fajne hortensje, w fajnej cenie mają na Albamar.pl, moją Vanilkę kupiłam tam za 16 zł i była niesamowicie rozrośnięta ;:108 do tego można trafić na niezłe promocje: żyliska różowego (ok 40 cm wysokości) nabyłam za jedyne 3.99 zł ;:oj
Aniu, nie wiem dlaczego tak przejmujesz się anemonami. One są bardziej wytrzymałe niż nam się wydaje. Wsadzałam je 3 lata temu i nie okrywam zupełnie niczym, a co roku pięknie kwitną ;:108 Co to ja jeszcze miałam napisać... a tak, szykujesz się na kupowanie kolejnych The Fairy? zaczekaj do wiosny i odwiedź koniecznie OBI. W tamtym roku mieli pokaźną kolekcję róż licencjonowanych min The Fairy za jedyne 6.99 szt. W ubiegłym sezonie kupiłam Arthur Bell, Luise Odier i Rhapsody in Blue i wszystkie okazały się zgodne odmianowo.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Aniu. ;:196 Jakoś mikołajek kojarzył mi się z niższym i bardziej zwartym pokrojem, Twój jest taki dostojny. ;:333 Listę przedstawię bliżej wiosny. ;:173 Podniosłaś mnie na duchu pięknymi irysami i dyskusją o hortensjach. :) W nocy mało spałam, tak wiało, że rano sprzątaliśmy gałęzie, które lądowały na naszej działce. ;:202
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Aniu, ta mocno wybrawiona hortensja o którą pytałaś u mnie w wątku to Magical Fire :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja cię kręcę.. dopiero na 34 stronę trafiam... :roll: .
Aniu irysy i mnie się bardzo podobają. Mam do nich o to samo żal co Ty- czemu tak krótko ich spektakl trwa?
Ja też kupiłam Limelight. Muszę doczytać tą Waszą dyskusję, żeby jej dobrą miejscówkę znaleźć. Tzn. już znalazłam, tylko czy odpowiednią? :)
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Piękne dalie , u mnie są wahadłowo, jak padają przez zimę , to nie dokupuje bo się zniechęcam, a znowu jak naoglądam się tych piękności u Was, to znowu mi się ich chce , teraz zamówiłam u p.. Stanisława 27 odmian , i mam nadzieję je dostać ,choć żadnego potwierdzenia nie mam :(
Lilie to i ja muszę dokupić . :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Reniu czy Ty przypadkiem nie miałaś szaleć ale z różami? ;:oj Że ile odmian?! ;:oj Oj mateczko ależ będzie cudnie u Ciebie. Moje hektary za małe na takie szaleństwa, toteż będę ochoczo zaglądać do Ciebie! ;:65 ;:224

Madziu nic się nie stresuj. Najważniejsze, że dotarłaś. :D
Z Limelight będziesz bardzo zadowolona. Ma duże kwiatostany na dość sztywnych łodygach, tzn przez pierwsze dwa lata to jeszcze nie takich sztywnych ale potem to już bajka. Np. Vanille Fraise Renhy (też młódka) wykłada się mocno a Limelight zdecydowanie próbuje trzymać formę. ;:131

Ave witaj w moich skromnych progach. Dziękuję Ci za odpowiedź. Magical Fire już jest na liście moich "chciejst", toteż tylko mnie teraz utwierdziłaś w przekonaniu, że warto na nią polować. A przez tę Twoją kaskadę to ja nadal po nocach spać nie mogę. Byle do wiosny!

Soniu będziesz przynajmniej miała darmowe drewno do kominka. :wink: A tak na serio, to mam nadzieję, że nic one Wam nie uszkodziły. ;:196

Szamanko życzę Ci więc szybkiej i radosnej odnowy ogródka, bo największą frajdą dla ogrodniczej duszy jest mieć swój własny kawałek raju. ;:167

Sabinko przejrzałam podany przez Ciebie sklep i śmiem Twierdzić, że "Funkie" dają jednak więcej możliwości.
Dziękuję za info w sprawie róż w Obi. W takim razie czekam. ;:65 I zobaczę co będą mieli.
Mam nadzieję, że i u mnie anemony zimujące w gruncie wylezą. Oby!

A skoro o anemonach mowa...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I może jeszcze czerwone anemony:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Śliczności ;:138 ;:138 ;:138
I właśnie w takich momentach obiecuję sobie,że już nigdy nie pojadę na roślinne zakupy bez męża ;:223 Już miałam anemony w ręce ale w ostatniej chwili odłożyłam na półkę.Kiedy następnego dnia po nie pojechałam to nie było już po nich śladu :cry: Zwyczajowo kiedy waham się czy kupić jakąś roślinę to M mówi: kupuj bo jak nie weźmiesz teraz to i tak później po nie przyjedziesz a tak zaoszczędzimy drogi ;:306
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Anemonki - bardzo piękne i wdzięczne roślinki a te Twoje bajeczka ;:167 . Moje cebulki przyjechały aż z Holandi i póki nie wylazły z ziemi nie wiedziałm czego się spodziewać ;:209
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Twój Em to skarb. Mój co prawda też ale w takich sytuacjach jednak mówi: "po co ci masz już pełno wszystkiego".

Monika a to jakieś szczególne kolory czy jak? ... że aż z Holandii? ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu śliczności pokazujesz. ;:138 Niebieski to mój faworyt. Wichury nic nie uszkodziły, ale dziś sprzątałam ogród z drobnych gałązek i traw, które się porozwiązywały i śmieciły wokół. Przy okazji przyjrzałam się cebulowym. Nie wykopywane ubiegłoroczne tulipany widać, wszystkie czosnki też, nawet sasanki. Firletki od Ciebie ładne. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu firletki to mocarne rośliny. Oby sprawiły Tobie tyle radości, co mnie, swoim kwitnieniem. ;:196
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czerwone anemony to moje ulubione - mam u siebie kilka, nigdy mi nie wymarzły, choć zostają na zimę w gruncie.

Czad! U mnie jest słońce i 12 stopni na plusie! Takie zimy to ja lubię.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kleo u mnie też 12 stopni, piękne słonko. No marzec mówię Ci!!! Wiosno chcę cię! Nie odchodź!!!
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A jak ptaszki u mnie świergolą!! W powietrzu faktycznie pachnie wiosną. Róże puszczają nowe liście!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”