W słońcu smagliczki i róże

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W słońcu smagliczki i róże

Post »

Ulcia, co chcesz od Compasionn? Na zdjęciu wygląda pięknie, czyżby w realu była tak duża różnica?
Twój przedogródek prezentuje się bardzo ładnie, co posadziłaś tam oprócz róż? Nie mogę zidentyfikować... ;:224
Pokazałaś cudne róże, w tym Kronprinsesse Mary. Zamówiłam ją niedawno jako kremową. Na twoim zdjęciu wygląda na żółtą ;:oj Jaka ona jest w realu i jak się spisuje u Ciebie?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam :wit
wczoraj siadłam skleciłam odpowiedzi i coś nie tak kliknęłam bo zeżarło mi wszystko i dałam sobie spokój ;:223 chyba najwyraźniej nie był taki twórczy :wink:
Wandziu - Lionsy też kupiłam za namową AnaAn i posadziłam je na brzegu rabatki w fazie pierwszego kwitnienia jest ok maja tą podawana wysokość ale druga odbiega od normy dziś stanęłam przy gałązkach i maja około 130 cm wysokości ale są sztywne nie pokładają się, sama wiem że na brzeg rabatki to nie za bardzo się nadaję, no chyba że masz piętrowe nasadzenia to tak sie nie rzuca w oczy a gdzie je kupowałaś ja w ubiegłym roku kupowałam w RĆ.
Tereniu - Bardzo ci dziękuję ;:79 odpozdrawiam i tobie również życzę miłego weekendu ;:7
Dorotko - bardzo dziękuję, Edenki mam dwie a teraz jeszcze dokupiłam sobie Eden Rose 85 ;:173 , Lions stanowisko ma słoneczne mogła bym rzec południowa patelnia i świetnie daje radę na zakończenie sezonu miał 130 cm wysokości też bym chciała aby bardziej był niski ale podawana wysokość ma tylko przy pierwszym kwitnieniu
Aniu - w sezonie wiosennym powiększy mi sie o jeszcze jedna Edenkę tę z końcóweczką 85 nie bardzo wiem gdzie ją posadzę ale tak długo na nią polowałam że myśleć będę później dobrze że pozostają jeszcze podpórki i można szaleć na rabatkach Lionsów mam trzy sztuki na brzegu rabatki i to nie bardzo mnie zadowala bo jest znacznie wyższa od podawanej ;:185 i jeśli w tym roku tez tak będzie szaleć to uszczuplę troszkę trawnika i posadzę coś z przodu jakaś okrywówkę a o tulipanki sie nie martw ja mam tylko biedronkowe i spokojnie z roku na rok powtarzają i cieszą oczy
;:100
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Elwi - Compasionn rozczarowała mnie głównie kwiatkiem, na zdjęciu w szkółce gdzie ja kupowałam był troszkę inny, generalnie nie lubię tego typu róż, nie wiem czemu i kupiona jako pnąca a ponoć najwyżej dorasta do 150 cm .W przed ogródku mam posadzoną smagliczkę skalną rośnie tam dłużej niż tytułowe róże, Kronprinsess Mary to jesienne nasadzenie 2013 roku pięknie rośnie i ma piękny herbaciany zapach kwiaty ma od żółtego środka do kremu przy pełnym rozkwicie, nie choruje ,jestem z niej bardzo zadowolona, rośnie w pełnym słońcu bez deka cienia i radzi sobie świetnie ;:333
Elwi dla ciebie Kronoprinsse Mary
Obrazek

Obrazek

Obrazek
prawa strona zdjęcia rabatka z Mary
Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

najbardziej moje ulubione zdjęcie i miejsce w ogrodzie
Obrazek
i moja ulubienica ;:167 Edenka
Obrazek
Alchemist
Obrazek
Baronesska w pąku
Obrazek
i w rozkwicie
Obrazek
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Alchemist mnie kusił do kupienia, ale on nie powtarza :( Mam mało miejsca to nie kupiłam, bo zostawiam miejsce na powtarzające. ;:108
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Aniu to prawda Alchemist kwitnie tylko raz a bardzo szkoda bo jest to naprawdę piękna róża
bardzo lubię tę jego zmianę koloru w każdej fazie kwiatu jest inny daje wrażenie jak by w rezultacie było posadzone kilka róż w jednej
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ula ja mam Rumbę też ma różne kolory i kwitnie cały sezon. :D Też lubię takie pstrokate.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Witam niedzielnie :wit
Aniu takie pstrokacizny mają swój niezaprzeczalny urok, gorzej z dobraniem im odpowiedniego towarzystwa, co dzień to inny odcień koloru, ciekawa jestem jaka róże wybrałaś na kratkę ?
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Uleńko jaki piękny masz ten zakątek z ławką i różami ;:oj
Już czuję zapach kawy którą tam pije :D
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

Jak minęła wam niedziela czy u was tez tak potwornie szalał wiatr w nocy i w dzień jak u mnie
ciężka nocka za mną i widzę że kolejna też taka będzie :cry:
nie lubię takich wiatrów, nie mogę spać przez co chodzę w ciągu dnia taka śnięta :(

nawet internet ledwo śmiga i nie mogę wrzucić zdjęć :(
Jadziu - bardzo ci dziękuję, i oczywiście na kawkę zapraszam , proszę cię bardzo rozgość się a jak kawa to i coś słodkiego się znajdzie :D
ja tez uwielbiam tam posiedzieć z kawką czy herbatką, pamiętam jak poinformowałam o moim pomyśle domowników zdania były oczywiście na nie no, :evil: bo po co coś takiego jak ma być zaraz obok altanka, ale nie żałuję postawiłam na swoim i w okresie letnim ławeczka była oblegana a to córki z chłopakami tam uciekały a to eM w niedzielne przedpołudnie tam polegiwał i oczywiście dla mnie już miejsca nie było ;:185
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ulciu,ja przez dwie noce wygaszałam piec centralnego ,bo jak nie ma prądu to kocioł osiąga niebotyczne temperatury i mogłoby dojść do rozerwania,a nie będę sie w nocy denerwować ,nie spać i wybierać drewno z pieca,ja mam piec ekologiczny na drzewo i tylko samym drewnem palimy ,a huragany takie ,że linię w każdej chwili może zerwać ,dobrze ,że są plusowe temperatury ,dom nagrzany ,to spokojnie w nocy można już nie podłożyć i wygaśnie ,ja chodzę późno spać to ja nad nim czuwam ,nienawidzę takich wiatrów.Ulciu,ja też byłabym dumna z takiego pięknego kącika , a jeżeli to ulubione miejsce rodziny to dokup drugą ławeczkę i razem z mężem będziecie sie wylegiwali ,już następna różą od Ciebie zapisana,pozdrawiam i buziaczki gorące posyłam ;:196
sosnina1
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 maja 2012, o 23:08

Post »

Sliczny ogród. Zaznaczam go, zeby nie zgubić wątku rodaczki ze świętokrztskiego. Obiecuję, że będę zagladać
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ulu róże cudne a to twoje ulubione miejsce super,jest gdzie posiedzieć ,porozmyślać no i odpocząć.Ja po zimowym siedzeniu na forum zaraziłam się różami i zaczynam bzikować na ich punkcie .
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ula, kiedy sadziłaś Old Port? Bardzo ładnie Ci kwitnie.
Coraz częściej zwracam uwagę na Abrahama. Piękna róża. Szkoda, że nie mam na nią miejsca :)
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p

Post »

:wit
Aniu - Old port zakupiłam w maju w doniczce na pocieszenie bo nie mogę do dziś nigdzie zakupić Heidi Klum pięknie mi kwitła całe lato mimo że rosła w donicy, Abraham jak prawie każda róża musi sie dobrze zaaklimatyzować aby pokazać na co go stać, ja go uwielbiam za te piękne napakowane kwiaty, a co do miejsca to Aniu jak stopę na rabatce masz gdzie jeszcze postawić to i róża tam się zmieści ;:173
Beatko - ty bzikujesz, kochana ja w ciągu tylko dwóch lat przygarnęłam ponad 40 róż i tego samego ci życzę :;230 oj bedzie sie działo u ciebie na wiosnę jak ty już masz takie zapasy roslinkowe ;:333
Sosnina1 - jeśli to nie tajemnica zdradź swoje imię będzie nam łatwiej, bardzo dziękuję że do mnie zajrzałaś i miło że przybywa od nas coraz więcej osób, Zapraszam zaglądaj kiedy tylko chcesz ;:108
Martuś - u nas na wsi taki horror mieliśmy w ubiegłym roku w lutym gdy przez pięć dni nie mieliśmy światła na szczęście mój eM z wykształcenia hydraulik nauczył się nie polegać całkowicie na CO działającym tylko na zasiądzie elektryki i ja miałam po 20 st ciepła a w innych domach mieli w granicach zera , ciągłe mrozy i padający śnieg dodatkowo wystudzały domy. Martuś lepiej zapobiegać i wyłączyć piec jak masz potem wydawać niepotrzebnie na remont. O drugiej ławeczce nie ma tam mowy to jest tam pomyślane że tam jest tylko moja miejscówka ;:134 brak miejsca, ale trzy metry dalej eM na wiosnę ma mi postawić altankę, drzewo mam pozostało z remontu dachu ;:112 przykrycie też mam, też jakimś dziwnym trafem pozostało mi piec arkuszy grafitowej blachy ;:224 eM chciał ja oddać ale firma nie przyjmuje już blachy tłoczonej :heja :heja .Martuś zdradź jakie to róże ci tak wpadły u mnie w oko ;:204
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”