Kolekcjonerzy kaktusów wspominając z nostalgią ubiegłoroczny sezon, pokazują kwiaty swoich "pupilków". Chociaż w moim zbiorku kwitło niewiele roślin, to jednak najbardziej ucieszony byłem z pierwszych kwiatów na moich roślinach, które wyrosły z mojego "własnoręcznego" wysiewu. Takimi kwiatami kwitły po raz pierwszy moje Adenium:
- kilka fotek kwiatów innych moich sukulentów, które kwitły również po raz pierwszy z wyjątkiem Anacampseros quinaria ssp. alstoni, która rośnie i kwitnie już u mnie kolejny sezon:
Śliczne zestawienie, a Adenium i jego kwiaty...cóż za każdym razem podziwiam i zachwycam się tą rośliną...i gdyby nie to że muszę myśleć przyszłościowo o swych Epiphyllum, to już dawno sprawiłabym ją sobie...
Doskonały pomysł na pokazanie kwitnień kolekcji.
Napatrzeć się nie mogę adenium, na brązowy kwiatuszek Huerniopsis decipiens i niemal czarną Duvalia caespitosa.
Dziękuję za odwiedziny w wątku, bardzo miło przeczytać, że kwiaty chociaż jest ich mało na moich roślinkach, podobają się.
Tym razem bez kwiatów, sporo zielonego koloru, na zimujących i oczekujących nadejścia wiosny oraz więcej intensywnego naturalnego światła słonecznego, hojach:
Doskonale rosną Twoje hoje. Jestem pełen podziwu, wiem bowiem iż nie jest to bynajmniej takie proste...
Ten gąszcz zieleni zachwycający, wszystkie rośliny piękne ale na mnie szczególnie hoja kanyakumariana robi wrażenie!!
Chociaż nie powiem, lakunosy z listkami w ciapki również mi się podobają...
Fantastyczne Hoye.
Podobają mi się wszystkie, ale tak jak na Henryka i na mnie hoja kanyakumariana tym razem zrobiła największe wrażenie.
Doczekać się mogę żeby moje maluszki zaczęły wyglądać jak dorosłe rośliny, a nie przedszkolaczki.
Oj, kolejny raz nie mogę oczu oderwać. Piękne te hoje Wszystko, co u Ciebie oglądam, jest tak cudownie dopieszczone i dopracowane. Zazdroszczę bardzo pozytywnie i motywująco dla siebie
Wspaniałe hoje, rosą Ci tak jakby nie czuły zimy Moje nie są w tak dobrej kondycji No ale wiosna niedługo to może słonka więcej będzie i nasze rośliny będą miały zastrzyk energii.