Danusia ja w tym roku zostawiłam.Trawy szczególnie gigantus pełni wiele przydatnych funkcji, można coś okryć na zimę jak ty to zrobiłaś lub też jego zdrewniałe pędy wykorzystać jako podpory.
Ogród Helen,Cz 2
- Helen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Helen,Cz 2
Jadziu trawy jak każda roślina potrzebuje odpowiedniej gleby i jakiegoś zasilania. Ja w tym roku chyba przesadziłam z tym odżywianiem bo chińska wyrosła na 2 metry zaczęła się pokładać,musiałam podeprzyć ją kulistymi podporami. Wole jak są nieco niższe, a przez to łatwiejsze w utrzymaniu.
Danusia ja w tym roku zostawiłam.Trawy szczególnie gigantus pełni wiele przydatnych funkcji, można coś okryć na zimę jak ty to zrobiłaś lub też jego zdrewniałe pędy wykorzystać jako podpory.
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Piękne miskanty, podziwiam u Ciebie bo moje w tym roku nie szczególnie rosły,
za to rozplenica pokazała się z tej dobrej strony , ładnie się rozrosła i kwitła obficie
za to rozplenica pokazała się z tej dobrej strony , ładnie się rozrosła i kwitła obficie
- Helen

Danusia u mnie wszystkie miskanty w tym roku ładnie się prezentują. Zebrinus, rozplenica i chińska były wsadzone 3 lata temu, szybko się rozrosły i być może wiosną będę musiała je uszczuplać.
U ciebie cudna ta rozplenica.

U ciebie cudna ta rozplenica.
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Helenko, ja też się zachwyciłam twoimi trawami, choć miłośniczką traw nie jestem. Cudnie ci wyrosły!
Z ciekawością obserwuję u ciebie Rosarium Uetersen, ładnie kwitła. Moja złapała wprawdzie plamistość, ale w mniejszym stopniu niż inne róże, więc jestem z niej zadowolona.
Z ciekawością obserwuję u ciebie Rosarium Uetersen, ładnie kwitła. Moja złapała wprawdzie plamistość, ale w mniejszym stopniu niż inne róże, więc jestem z niej zadowolona.
- Helen

Gosia miło mi że się zachwycasz moimi trawami chociaż miłośniczką ich nie jesteś
Ja w przeciwieństwie do ciebie uwielbiam trawy,ale problemem z nimi jest jeden,to że są bardzo ekspansywne i nie mogę dopuścić to tego aby ich kłącza wplątały się w korzenie innych sąsiadujących roślin.
W tym roku u mnie wszystkie róże miały plamistość a oprócz tego mączniaka. To samo mogę powiedzieć co Ty że najmniej ucierpiała Rosarium Uet a poza tym 2 razy kwitła więc również jestem z niej zadowolona
W tym roku u mnie wszystkie róże miały plamistość a oprócz tego mączniaka. To samo mogę powiedzieć co Ty że najmniej ucierpiała Rosarium Uet a poza tym 2 razy kwitła więc również jestem z niej zadowolona
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Helenko, przyleciałam z rewizytą, ja Tobie też życzę zdrowych i wesołych świąt. 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Macie miejsce na takie wielkie Miskanty i trochę Wam zazdroszczę .Jednak u mnie to za wielkie takie okazy .Namyślam się czyby takich nie posadzić na rabatkach przed domem ,ale one też chyba potrzebują dużo wody .Ładnie by się tam prezentowały z marcinkami .Niestety tam jest mnóstwo wielkich drzew kasztanowce, akacje i brzoza .Zdrowych Świąt Helu 
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wędrując po ogrodach znalazłam wyjątkowy. Wiele pochwał już tu padło, mogę tylko powiedzieć-przepiękny. Hosty, lilie, trawy, róże i trudno wymienić całą kolekcję. Też próbuję stworzyć ogród na piaskach, z tym większym podziwem patrzę na to co stworzyłaś.
Pozdrawiam świątecznie
Pozdrawiam świątecznie
- Helen

- Floro - Fob
- 200p

- Od: 5 sty 2015, o 21:08
Wow! Ale piękne hortensje! A te lilie ą po prostu
( zabójcze
)
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Helen
Cudne wspomnienia
Hortensje powalają na kolana
a lilie skradły mi
Pozdrawiam cieplutko
Hortensje powalają na kolana
Pozdrawiam cieplutko
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Melduję, ze do wiosny 65 dni.
Dobrego roku!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Hortensje ogrodowe w takiej ilości, tak kwitnące, to w naszym klimacie prawie niemożliwe. Nieustannie podziwiam.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Helenko hortensje piękne, ale trawnik