w zeszłym roku na jesieni wykopałam wielki staw około 2000 m2 a m3 to nie wiem ile
 w zeszłym roku na jesieni wykopałam wielki staw około 2000 m2 a m3 to nie wiem ile  w każdym razie koparki pracowały grubo ponad tydzień, staw ma nieregularny kształt i ma być w przyszłości takim małym jeziorkiem, tak by można było złowić jakąś rybkę i się wykąpać. Staw ma różnorodną głębokość od około 3-4 metrów do w miare łagodnych spadków, gdyż jego założeniem ma być przeznaczenie również kąpielowe. Teren okazał się gliniasty wiec cała misa stawu jest w większości gliną
 w każdym razie koparki pracowały grubo ponad tydzień, staw ma nieregularny kształt i ma być w przyszłości takim małym jeziorkiem, tak by można było złowić jakąś rybkę i się wykąpać. Staw ma różnorodną głębokość od około 3-4 metrów do w miare łagodnych spadków, gdyż jego założeniem ma być przeznaczenie również kąpielowe. Teren okazał się gliniasty wiec cała misa stawu jest w większości gliną  na razie staw powoli wypełnia się wodą, która z racji na podłoże jest mętno sinawa
 na razie staw powoli wypełnia się wodą, która z racji na podłoże jest mętno sinawa  na wiosnę chciałabym zrobić jakieś ładne brzegi tego mojego jeziorka, wyrównać teren i posadzić rośliny, tak by powoli wrastało się w krajobraz. postaram się umieścić jakieś zdjęcia choć na razie teren w około wygląda jak po wojnie
 na wiosnę chciałabym zrobić jakieś ładne brzegi tego mojego jeziorka, wyrównać teren i posadzić rośliny, tak by powoli wrastało się w krajobraz. postaram się umieścić jakieś zdjęcia choć na razie teren w około wygląda jak po wojnie  
 Mam pytanie jakie rośliny należałoby posadzić by staw tworzył ładny widok a jednocześnie nie będzie starsznie zarastał? w jakim odstępie czasu od posadzenia roślin powinno się wpuścić ryby?
Renata