Ogród Marty cz. VI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VI

Post »

Zachwycający spacer wśród róż i innych hrabianek ;:180
Róże, piwonie i ostróżki fajnie ze sobą współgrają ;:138
Graham Thomas-uroczy,czy on nadaje się do pełnego słońca?
Martusiu jeśli to nie tajemnica, czy mieszkasz niedaleko miejscowości skąd pochodziła Twoja babcia? :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu,mieszkam 60 km od Zegartowic ,ale bywam tam parę razy w roku,bo mam tam rodzinę i odwiedzam cmentarz,jeżdżę przez Myślenice,Dobczyce ,Raciechowice,kocham to miejsce mojego dzieciństwa(każde wakacje tam spędzałam) i właśnie tamte ogródki z piwoniami ,ostróżkami w roli głównej, daliami, różami,które szczepił u mojej babci pustelnik ze Szczyrzyca ,piękne herbaciane ,bo babcia je uwielbiała i innymi pięknymi kwiatami,stały się inspiracją mojego ogrodu ;:168 ;:97
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś, zachwycam się wigorem Twoich róż...tyle mają pąków , że trudno byłoby je policzyć! ;:138 Widać , że im świetnie dogadzasz a one się odwdzięczają Ogrodniczce! :) Zresztą wszystkie rośliny masz takie bujne i rozrośnięte aż miło je oglądać... ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Marto,
zwiedziłam Twój ogród i jestem nim oczarowana. Bogactwo pięknych roślin, zadbanych, rozrośniętych.
Pięknie masz. A ile odmian piwonii :roll: Bardzo je lubię, więc oglądałam z ogromną uwagą.
Czy mogę zdać pytanie?
http://s847.photobucket.com/user/marbru ... d.jpg.html
Co to za śliczne, jasne drzewko na tym zdjęciu? Znasz może nazwę?
Będę zaglądać do Ciebie i czerpać inspiracje.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Kochanie Twoje hrabianki t prawdziwe damy dworu ;:180
Poproszę o więcej ;:138
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Semipleną dałaś po oczach aż mi w pięty poszło. ;:oj
New Down masz niesamowitą, moja o wiele rzadsza i mniej kwitnąca, tyle że rośnie w półcieniu.
Czy mocno ją przycinałaś na początku ?
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Marto ja ci tak napisałam bo tak na prawdę to ja już nie wiem co pisać -tak jestem zachwycona twoim ogrodem a nie chcę wyjść za lizuskę bo ja nie z tych .Jest bardzo dużo pięknych ogrodów na tym forum ,że ja jak wejdę to siedzę i siedzę i nie wiem kiedy wyjść no i twój do nich się zalicza.Mój mąż stwierdził,że nie dość,że się uzależniłam to zaczynam świrować ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marto przeszłam po całym ogrodzie. ;:180 Wszystko już zostało powiedziane, wspaniale zaprojektowany i wykonany ogród. ;:63 Peonie, klony palmowe, rododendrony, azalie, można wymienić wszystkie dorodne, zadbane rośliny. Zauroczył mnie przywrotnik z trzmieliną. Glina służy Twoim roślinom. Czy przywrotnik nie choruje, u mnie chyba łapie jakiegoś grzyba i szybko po kwitnieniu jest brzydki.
Będę stałym gościem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś ta róża semipleny jest zachwycająca, przewspaniała, magiczna, fantastyczna, nie mogę od niej oderwać oczu. Jeeej jak ona mi się podoba i chociaż widziałam ją już u Ciebie to nie w takiej rozdzielczości Piotrka komputera. Coś wspaniałego. Muszę ją kupić koniecznie. Tym bardziej, że piszesz że nie choruje i jest silna. Ja jesienią kupiłam Mme Plantier, myśląc że to może jest ta Twoja róża, ale widzę że się pomyliłam. Szkoda, bo dałam jej bardzo reprezentacyjne miejsce. Widziałam, że też ją masz-tzn Plantier. A co o niej możesz powiedzieć z własnego doświadczenia?

Martuś ogród bajeczny jak zwykle-i te piękne białe irysy pokazałaś. Cudne są ;:167
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu przybiegłam popatrzeć na ostróżki i aż mnie zatkało ;:oj wspaniałe i jakie ilości jestem zachwycona ;:215
Róża Smiplena zapadła mi w pamięć od czasu jak pokazałaś ją latem, chociaż ja różana nie jestem to bardzo mnie korci żeby sobie takie cudo sprawić. Powiedz proszę ile lat ma ta róża?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marto Ty to dopiero masz piękne róże ;:333 nic więcej nie napisze bo mnie zatkało z zachwytu ;:oj
Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Martusiu, mieszkam jakieś 15km od Szczyrzyca ale w drugą stronę niż Ty jeżdzisz do rodziny :wink: a pytałam dlatego bo masz taki cudowny ogród, i myślałam, że jak będę kiedyś przejeżdżać [gdybyś tutaj mieszkała] to mogłabym luknąć za płotku :wink:
Będę zwiedzać wirtualnie :wit
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marto New Down już mam a Semipleny jest na liście zakupów. :D .
Dziękuję za hrabiowski pokaz ;:196 , bo już mam dość tej pogody święta się skończyły , w pole nie można wyjść , co tu robić. ;:306
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu,takie miłe słowa to warto usłyszeć ,to znaczy ,że moja praca daje jakiś efekt,rośliny rosną bo mają dużo kompostu,obornik gołębi i nawóz potasowo-fosforowy,dziękuję za te pochlebstwa ,aż trochę urosłam :uszy ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Mireczko,witaj w moim ogrodzie ,tyle miłych słów czytam ,że troszkę mi sie humor poprawił,dziękuję,drzewko o które pytasz to klon Shirasawy "Aureum",zaglądaj zawsze jak masz ochotę ,bardzo zapraszam ,będzie mi bardzo miło,pozdrawiam :wit ;:168

Jadziu,dziękuję ,będzie więcej,zawsze miło cię widzieć to dla Ciebie wszystko ;:196

Grażynko,nie przycinałam ją mocno tylko tyle co musiałam na wiosnę ,jak coś uschło lub po zimie było brzydkie ma około 4 lata,jak i semiplena,buziaczki ;:196

Beatko,uśmiechnęłam się na ten wpis ,bo ja nie wiedziałam co mam odpisać,ja go zrozumiałam bo były potem 3 ukłony ale w mojej głowie zupełna pustka, ;:306 dziękuję za miłe słowa,ja myślę ,że świrujemy wszyscy bo ta pasja tak się objawia,cieszę sie tylko ,że nie jestem sama i wszyscy nas tu doskonale rozumieją,pozdrawiam i buziaki dla ciebie ;:196

Soniu,miło Cię widzieć ,witam w skromnych progach,dziękuję za tyle miłych słów,ja tez lubię ten kącik z przywrotnikiem i trzmieliną na tle świerka ,przywrotnik jak kwitnie to jest piękny te jego delikatne skromne seledynowe kwiatuszki potrafią urzekać nigdy mi nie chorował na szarą pleśń ,ja mam bardzo ciężką glinę ,ale rośliny na niej tak zupełnie nie rosną ,bo jak robię rabatę to wywożę wierzchnią warstwę i wrzucam do koryt kompost odpady jarzynowe ,obornik gołębi ,popiół drzewny a jak tego mało to ziemię z worków i dopiero jest ziemia na której rosną rośliny,nie dałabym rady takiej gliny i w takim areale obrobić,a tak to ja mogę bez kopaczki w ziemi pracować ,zapraszam Cię serdecznie znowu ;:65 ,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,Mme Plantier jest u mnie pierwszy rok ,więc wielkiego doświadczenia z nią nie mam ale bardzo urosła i dużo kwitła,myślę,że będzie duża i piękna ,dziewczyny mówiły ,że też potrafi rzucić kwieciem,,irysy są cudne i będzie coś dla Ciebie ;:196

Aniu,anym cieszę sie ,że ostróżki się podobały,a semiplena to zupełnie bezproblemowa róża,pięknie pachnie ,nie przemarza ,szybko rośnie ma 4 lata i ma piękne drobne owoce w jesieni ,z których można zrobić śliczne bukieciki do wianuszków , stroików lub do małego flakonika,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Alusiu,miło,że się podobają ,ale będzie więcej,pięknych snów życzę ;:168 ;:19

Krysiu,przecież do mnie też możesz przyjechać trochę dalej ,a ja jak przyjadę do rodziny to też znajdę Twój ogród,zapraszam do realu,buziaczki ;:196

Dorotko, ja też mam dość tej pogody,teraz wieją takie wiatry ,że strach się położyć do łóżka,nie wiem jak przetrwać do rana,po prostu huragan,w ogrodzie znowu wszystko poroznosi miłej nocki życzę ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”