Róże w ogrodzie 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2014

Post »

Justyna, wiemy doskonale ile mogą zjeść nastolatki płci męskiej :;230
Ty masz Lavender Ice :?: Muszę ją zobaczyć.
Majeczko nie gniewasz się za pogaduchy u Ciebie ;:130
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

majka411 pisze: ... popatrz tu na Blue Girl http://www.rosebook.ru/roses/florists-rose/blue-girl/ i koniecznie obejrzy zdjęcia ;:oj
I napisz czy się skusisz.... ja matecznik przygarnę... ;:173
Ogladalam u Rosjan zdjecia..., pelny odlot ;:215 .
Ile mam czasu na podjecie decyzji... ;:131 .
Widzialas, u Tomka jest zdjecie Blue Girl nad Celebraiting Life... Podobny kolor, tylko ta ostatnia bardziej cukierkowa... tez tak to widzisz?
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Majeczko! Z lubością teraz przeglądam różane wątki i swoje czerwcowe zdjęcia. Wynika to z tęsknoty za pierwszymi pąkami róż. Wielu odmian Ci zazdroszczę, ale nie będę ich miała, bo już nie posadzę, bo nie mam miejsca. Zostały mi 2 miejsca w półcieniu i tam coś odpowiedniego sadzić wiosną będę. Mam Poesie z Twojego polecenia i naprawdę po 2 sezonach jestm mega zadowolona. A nawet zaskoczona, bo koleżanka podziwiała ją, a je mówię, że nie pachnie. Przyłożyła nos i powiedziała, że pachnie ;:306 Zapach delikatny, ale w letnie popołudnie bardzo ładny ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Czasami zaglądam do niektórych ogrodów, ale Ciebie Majeczko muszę przywitać w tym oby dużo lepszym, nowym roku ;:196

Było wejście smoka jak przystało na różomaniaczkę ;:oj a teraz jeszcze kusisz nowościami i obiecujesz kolejne rewolucje ;:302
Ja już miejsc pod róże nie szukam, muszę tylko odpowiednio zadbać o te co już mam, a roboty starczy mi na kilka sezonów ;:306
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Maja poczytałam to co pisałaś o Gertrudzie napisz jeszcze jakie ma u ciebie stanowisko zastanawiam sie nad nią u Ewci
znalazłam tam Constance Spry :heja
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MAJKA spotykam Cię w zaprzyjażnionych wątkach i o różach bardzo dużo wiesz, więc przychodzę bo chyba zaczynam być nimi porażona.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

inka52 pisze:...natomiast Mozartową mam od 2012 roku...
:wit , to masz dobre "uklady" :shock: . Ona byla "chrzczona"w polowie lipca 2012 , i w ograniczonej ilosci sprzedawana "wybrancom".
Dla "normalnych" byla dostepna od 2013 r. ;:108
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Majeczko ;:196 to będzie na pewno wspaniały rok w Twoim ogrodzie i tego serdecznie Ci życzę. ;:215
Kupowałam jesienią kilka róż i zapomniałam zamówić Lawender Ice ;:14
Teraz muszę zamówić znowu kilka róż, bo przecież dla jednej to koszty wysyłki będą za duże, nie sądzisz. :;230
Czy Constance Mozart wciąż jest taka droga ?
:wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

nena08 pisze:Justyna, wiemy doskonale ile mogą zjeść nastolatki płci męskiej :;230
Ty masz Lavender Ice :?: Muszę ją zobaczyć.
Majeczko nie gniewasz się za pogaduchy u Ciebie ;:130
Mam nadzieje, że się nie gniewa, bo ja już kolejny raz sobie pozwalam na pogaduchy :;230
Ania, nie mam jej, widziałam ją tylko u Majki. Jest cu-dow-na
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Dzień dobry ?? u mnie z rana jest -12 ? sporo, ale jutro ma być już na plusie :D ot, taka zima ? :lol:

Inka52 ? Teresko dziękuję i wzajemnie najlepszego?. ;:196 niech różyczki spełnią Twoje oczekiwanie.
Blue Girl chodzi za mną?. ;:65 jeszcze się nie zdecydowałam.
Constanze Mozart miała 80 cm ale jak przyjechała z Alexią :;230 do jesieni urosła bardzo.
Przesadziłam ją na odpowiednie stanowisko.

Aniu-nenka08 jestem?.. :tan
Levender Ice w żadnym wypadku trupią nazwać nie można ?. ;:185 kolory na zdjęciu są rzeczywiste?.. i tak wyglądają w słonku.

Aniu-Tara hihihi..hihihi :;230 tak już jest, że ciągle pragniemy nowych pięknych róż.
Mam podobnie?? :D wpadam w zachwyt jak moje oczy zobaczą coś pięknego, czego nie mam?. ;:170
Wszystkie trzy róże są piękne, chociaż Constanze Mozart nie bardzo lubi deszcz, bo ma bardzo zbite pąki (ja obrywałam pierwsze płatki i nie zagniwała), Tahiti trudniej się przyjmowała, a Lacre pod koniec sezonu na dole miała jakieś tam plamki. To wszystko mi nie przeszkadza, bo one są takie piękne i cieszą oczy i nos przez cały sezon.
Okazem zdrowia jest Constanze Mozart, natomiast Tahiti i Lacre odrobinkę podłapały plamki ale dopiero przed końcem sezonu.

Moniczko-vertigo :;230 ?.. ja kocham? mix kolorów? w swoim ogrodzie.
Może nie dosłowny mix?. ale taki ich zestaw, który mnie cieszy. Pogrupowanie kolorów bardzo mi się podoba,
ale nie pasuje do mojego miejsca. U Ciebie zawsze z przyjemnością oglądam i podziwiam stonowane rabaty. ;:180

Aniu-Annes hihihi..hihi z Alexią mam dobrze ona wie co jest piękne??. ;:170 wybiera same perełki?. :heja

Gosiu-Margo hihihi..hihi kusimy się wzajemnie?., ja teraz szukam prymulek ?.
Zaglądaj do sklepu tam już pierwsze kliki można robić?. a, może pokarze sie Moonstone?..

Cześć Justynko ?. dobrze, że jesteś?.. ;:138 pisz-gadaj ;:162 u mnie kiedy chcesz i co chcesz hahaha..ha :;230
Dziewczyny, a gadajcie ile chce chcecie ?. fajnie was poczytać?. ;:333
Nastolatki wciągają?.. dobre, to teraz tak się mówi o ich apetycie ? ;:306

cd odpowiedzi za chwilę, a tym czasem umilacze

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Maju :)

Sporo u Ciebie na minusie,u mnie tylko 3 stopnie....masz może Your Beautiful? ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu jutro ma być już na plusie.... ;:138
Posadziłam ją na jesieni..... i doczekać się nie mogę kiedy zobaczę pierwsze kwiaty.
Ma ją Elwi i Ania sweety.... pięknie ją pokazują i opisują.

cd. odpowiedzi :;230

Majeczko-edulkotku mało Cię widać na forach? ;:174 wracaj do nas?. ;:65
W Nowym Roku życzę Ci wszystkiego dobrego, niech róże odwdzięczą się Tobie za dbanie o nie i niech starczy Ci sił dla nich?. bo one coraz większe?. prawda? ;:196
Wiesz, że bardzo lubię działać?? nic mnie tak nie cieszy jak planowanie i wdrażanie zmian?. a, wyszukiwanie nowych różyczek, to sama radość.

Ula-usia1276 ja Gertrude Jekyll mam posadzoną w miejscu gdzie jej nóżki są w lekkim półcieniu, a górne pędy na słonku. Ma przewiew, a to ważne, bo może łapać mączniaka.
Constance Spry ? jest piękna?. ;:170 chyba potrzebuje dużo miejsca i ciepła żeby ładnie kwitnąć. Podoba mi się, ale nie wszystko mogę mieć?. ;:145

Krysiu-leszczyna cześć?. ;:196 oooooo Ty też zaraziłaś się tymi pięknisiami ?. :;230
Zaglądaj częściej?. zapraszam?. ja wiem o różach tyle co wyczytałam i tyle, co sama w praktyce zaobserwowałam?.. wszystko o nich i dla nich wynika z pasji ;:108

Krysiu-Ignis?. dziękuję ;:196 , oby ten rok okazał sie wspaniały.
Hahaha? :;230 zamawiaj Lavende Ice, bo zaraz jej nie będzie?..
Masz rację ja też tak podchodzę do zamówień?. :;230 lepiej od razu więcej ? a, ile radości później?. ;:215

Justynko-Justi
Mam nadzieję, że się nie gniewa, bo ja już kolejny raz sobie pozwalam na pogaduchy :;230

Nie gniewam się?? :;230 wręcz zapraszam na pogaduchy?.. ;:162

umilacze...... :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit
Majeczka, a co myślisz po tym sezonie nt. 'Munstead Wood'? Rozgryzłaś, czy masz dwa krzewy, czy jeden i 'The Dark Lady?
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Maja, ja też się zastanawiałam nad Blue Girl i prawdę mówiąc nie wiem co myśleć. Poza niezaprzeczalnie super kolorem, bardzo przeze mnie ulubionym, to raczej ma sporo wad. Przemarza, choruje, źle znosi deszcz. Niestety czytałam właśnie że zachwyt nią nie jest do końca zrozumiały.
No i sama nie wiem.
Problem w tym roku się chyba sam rozwiąże bo i tak zamówiłam już osiem innych.
Wpiszę ją na listę przyszłoroczną i będę obserwować opinie. Już nie mogę sobie pozwolić na chybione zakupy bo nie tyle że brak miejsca, bo tego pod dostatkiem, co brak sił by całość ogarnąć.
W tym roku skupię się na zaaranżowaniu rabatki z pustaczków. Mam je wszystkie od zeszłego roku w donicach ;:306 Pora zapewnić im stabilny dom ;:224

O Justi w międzyczasie dołączyła :wit
Ja wczoraj z M podziwiałam Munstead Wood i zapisałam do kajeta na 2016 :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Aprilka,
MW mam od tamtego sezonu, było całkowicie dobrze. Chciałam mieć podobną do Williama Szekspira 2000, ale powiem Ci, że one baaaardzo się różnią. Obie bardzo lubię, ale MW - dla mnie ma - w sobie " to coś" :wink:
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”