Mój ogród na górce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród na górce

Post »

Renatka
Dziękuję za miłe słowa, bałam się jak to wyjdzie ale strach ma wielkie oczy :D

Madziu

Dziękuję i zapraszam częściej :wit

-- 23 gru 2014, o 09:01 --

A dla wszystkich

Zdrowych, pogodnych, radosnych Świąt

http://www.kartki.pl/showEcard/qxIGOFt9 ... 23nv_hH198
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Michasiu, jak minęły święta? Czy tęsknisz już za przyszłym sezonem i grzebaniem w ziemi? Bo ja bardzo, ale gdy minie Sylwester, to już psychicznie możemy nastawić się na wiosnę. Ja już nawet teraz poczyniłam pewne zakupy i nadal buszuję w necie po szkółkach w poszukiwaniu ciekawostek. Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

No to z Wandzią mogę sobie rękę podać,zaczynam zagladać do szkółek :heja
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Taaaaak... ja też już zaglądam do szkółek.. wiosno, wiosno..przyjdź :)
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie

Święta,święta i po Świętach :D

Wyjechali ostatni goście i jest chwila aby spokojnie pomyśleć :D
Wandziu, Dorciu i Madziu
Bardzo dziękuję za odwiedziny :wit
Ja podobnie jak Wy już planuje coby tu zmienić w przyszłym roku. Już zamówiłam kolejne dalie u Pana Stanisława. Teraz nie mogę się doczekać kiedy przyjdą. No i gdzie je posadzić...To jest odwieczny problem..a niech tam skopię dalej trawnik, może mąż nie zauważy :D W końcu będzie miał mniej do koszenie, powinien być zadowolony :D
Już przeglądałam nowe oferty u solidnych sprzedawców. Wybrałam kilka ciemierników, funkie i inne takie drobiazgi. A dzisiaj przyszedł katalog z nasionami drzew..
A tak na niego czekałam, mam w planach wysiać kilka sosen, jodeł . Może jeszcze coś wybiorę :tan Oj, bedzie się działo na wiosnę, już nie mogę się doczekać. Na razie wyglądam śniegu bo na dworze minus 10 a śnieżku na lekarstwo, przydało by się więcej. Roślinki co prawda przykryte ale byłoby im cieplej.

Do następnego razu i dla wszystkich

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU W PIĘKNIE KWITNĄCYCH OGRODACH, DESZCZU W SUSZY I SŁOŃCA W SŁOCIE ;:3
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Michasiu szczęśliwego Nowego Roku samych sukcesów ogrodniczych , zdrowia , siły i wytrwałości . ;:215
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie :wit

Marysiu

Bardzo dziękuję za życzenia i również Wspaniałych kwiatów , słonecznych dni i uśmiechów Ci życzę ;:3

Wyjechałam ze swojej dziczy i Sywestra spedziłam w wielkim mieście. Zabawa była udana, towarzystwo super.
Ale rozejrzałam się w koło i zrozumiałam dlaczego nie lubicie zimy ;:222
Rozumiem teraz te wpisy - nie chcę... nie lubię...kiedy będzie wiosna
W mieście jest szaro , buro i ponuro, wszędzie straszą obwiązane workami drzewka. Jedynymi barwnymi akcentami są przebijające się poprzez kurz barwy lakierów samochodowych.
Latem musi być w mieście ładnie. Jednak każdy dba o swoje otoczenie. W koło bloków zauważyłam piękne przyblokowe ogródki. Wszędzie tworzymy swoje ukochane światy. Podziwiam ludzi którzy w tak nie sprzyjających warunkach potrafią ożywić blokowiska. dzięki ich pracy i wytrwałości osiedla stają się ogrodami. Nam jest łatwiej, ogrodzony teren , nikt nie niszczy naszych kwiatów, zdarzy się niesforny pies, wiecznie ryjący kret. Ale tam nie ma ogrodzeń, jest wielu wandali, psy wałęsające się. A i tak po mimo przeciwności te ogródki są zadbane :)
Po powrocie do domu po raz kolejny doceniłam otoczenie w którym mieszkam. Może i u mnie jest ponuro jednak spoglądając przez okno widzę przytłumioną zieleń trawy na ogrodzie. Szpilki sosen i igiełki świerków koją oczy ,gdzieniegdzie czerwienią się owoce dzikiej róży i głogów.
Na bukach i dębach pozostały zbrązowiały liście. Pomimo kiepskiej pogody ciągle otaczają mnie barwy.
Aby otrząsnąc się po tych miastowych szarościach kilka wspomnień lata ;:3

Moje ukochane dzikuski różyczki - tylko one chcą u mnie rosnąć :D Ich szlachetne kuzynki gardzą moją ziemią :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Witam Żanko
Ja mam to szczęście-nieszczęście ,że mieszkam w mieście i to tym największym , zawsze jednak marzyłam o domu z ogrodem , któremu mogłabym codziennie poświęcić swój czas i przede wszystkim codziennie cieszyć się jego urokiem. Muszę zadowolić się działką za miastem na której tylko bywam. Zadbany ogródek może być ozdobą przez całą zimę i to nie tylko gdy spadnie śnieg, często podziwiam ładne ogródki o tej porze roku, ale niektóre niezadbane zimą po prostu straszą rupieciarnią :(
U Ciebie jesień jest po prostu przepiękna, patrząc na te bajkowe kolory czuć ciepełko jesiennego słoneczka ;:3 Myślę ,że wszyscy czekamy na wiosnę właśnie z tęsknoty za słoneczkiem , ciepełkiem , widokiem soczystej zieleni i obserwowaniem budzącego się życia. Kwiaty są chyba częścią raju i dlatego tak pragniemy mieć jego namiastkę wokół nas.
Pozdrawiam cieplutko ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dzikuski to one nie są! ;:173 To królewny :wink: Znasz ich odmiany? Bardzo ładnie się prezentują, warto je mieć!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Żanko, wszystkiego Naj w Nowym Roku :)
Nie bądź taka skromna. Przy Twoich "dzikuskach" to niejedna szlachcianka może się schować :roll: Przepięknie się prezentują :)
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ja też nie uważam, że są to dzikuski. Widać to po wielkości kwiatów. Gdybyś chciała poznać ich nazwę, to można pytać w wątku identyfikacyjnym. Dziewczyny pomogą rozpoznać. Warto znać odmianę, bo łatwiej dzielić się wtedy swoimi spostrzeżeniami, a w razie kolejnych zakupów nie zamówi się tego samego.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No i piękne te dzikuski ;:138 U mnie te szlachetne damy też nie specjalnie rosną , bo u mnie z kolei dużo cienia . Kupowałam nawet po 100 zł, a potem b. marnie rośnie :? więc lepiej postawić na wypróbowane ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Michasiu taką dzikuskę w tamtym roku posadziłam i jestem ciekawa co z niej wyrośnie. ;:131
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Jeżeli Twoje róże to dzikuski, to co w takim razie u mnie rośnie? :shock:
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p

Post »

Witajcie, po dłuższej przerwie. U mnie kiepska pogoda- wieje i pada. Kilka razy dziennie mamy przerwy w dostawie prądu już od dw óch dni. Wieczory romantyczne przy świeczce :)

Beatka

Masz rację - kwiaty to cząstka raju i chcemy mieć je wokól siebie. Ja lubię na ogrodzie iglaki , gdyż one cały rok stroją, nawet wtedy gdy już kwiatów nie ma :D

Miłka

Te rózyczki to bardzo stare odmiany, zbierane po starych ogródkach, które już nie istnieją. Czasami jeżdżąc rowerem widziałam niszczejące ogrody , nie zamieszkanie i róze , które rosły przy drodze , to czasami taką sobie przywiozłam z wycieczki . Niektóre się przyjmowały :tan inne nie :cry:

Mirka

Też bardza je lubię i cieszę się gdy tak pięknie zakwitną. Szkoda,że nie powtarzają kwitnienia :cry:

Wandziu

Dziękuję za podpowiedź, muszę tak zrobić aby jeszcze lepiej je pielęgnować :D Nie wiem kiedy i jak je przycinać

Karolinko

Masz rację, piękne są szlachetne róze ale mają duże wymagania. Przy słabszych warunkach bytowych odmawiają wspólpracy :D . A co wypróbowane to już pewniak i tak się odwdzięczają ;:138

Marysiu

Te dzikuski pięknie potrafią zakwitnąć i obsypać się kwieciem, szkoda,że moje nie powtarzają kwitnienia

Lidka

U Ciebie rosną pięknotki :D

Pozdrawiam cieplutko w te wietrzne dni
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”