Ognik wygląda zjawiskowo.

Ja swoje trzy kolory wykopałam, gdyż co roku do granicy śniegu marzły.

Cudną fotkę z ptakiem zrobiłaś, czy to jest zięba?

I ja zawitałam do Twojego bajecznego ogrodu. Pospaceruję we wszystkich Twoich ogrodowych częściach, ale teraz bedąc pod wrażeniem Rasputina i Ognika, zacznę od 3 wątku ....
  I ja zawitałam do Twojego bajecznego ogrodu. Pospaceruję we wszystkich Twoich ogrodowych częściach, ale teraz bedąc pod wrażeniem Rasputina i Ognika, zacznę od 3 wątku .... jeszcze jeden rodek posadziłam w tamtym roku...tylko nazwy nie znam, też ma ciekawy kolor. Siedziałam już w autku...,,myślę sobie jak nie kupię to pożałuję jeszcze tego samego dnia''wróciłam się i kupiłam
 jeszcze jeden rodek posadziłam w tamtym roku...tylko nazwy nie znam, też ma ciekawy kolor. Siedziałam już w autku...,,myślę sobie jak nie kupię to pożałuję jeszcze tego samego dnia''wróciłam się i kupiłam  

witaj w Nowym Roku
 witaj w Nowym Roku  nie mam pojęcia czy to zięba, odróżniam tylko wrony, dzięcioły, bociany, jaskółki i sroki
 nie mam pojęcia czy to zięba, odróżniam tylko wrony, dzięcioły, bociany, jaskółki i sroki  pozostała drobnica jest do siebie bardzo podobna
 pozostała drobnica jest do siebie bardzo podobna  
  witam
 witam  nie wiem czy starczy Ci cierpliwości w przejrzeniu wszystkich części
 nie wiem czy starczy Ci cierpliwości w przejrzeniu wszystkich części   Ostatnie fotografie są w miarę aktualne.  Ciągle coś jest zmieniane i przekopywane...dobrze że drzewa mają porządne korzenie, też zmieniły by lokalizację
 Ostatnie fotografie są w miarę aktualne.  Ciągle coś jest zmieniane i przekopywane...dobrze że drzewa mają porządne korzenie, też zmieniły by lokalizację  Ogólny zarys jest już skończony, teraz niech wszystko sobie spokojne rośnie.
 Ogólny zarys jest już skończony, teraz niech wszystko sobie spokojne rośnie. 

Ja na razie jeszcze nic nie wybrałam,ale pewnie w najbliższym czasie coś wymyślę
 Ja na razie jeszcze nic nie wybrałam,ale pewnie w najbliższym czasie coś wymyślę  

jeśli paki są grube to na sto procent kwiaty,  zgrubienia z listkami są znacznie cieńsze. Magnolie Susan znam, mama na wypasiony okaz...kwitnie co roku obłędnie...jak nie zapomnę to zrobię fotkę w tym roku.
 jeśli paki są grube to na sto procent kwiaty,  zgrubienia z listkami są znacznie cieńsze. Magnolie Susan znam, mama na wypasiony okaz...kwitnie co roku obłędnie...jak nie zapomnę to zrobię fotkę w tym roku.
 co do rodka to Ci nie odpowiem...podpisany był tylko ogólnie...pąki były lekko rozwinięte, widać było kawałek z kolorem...dlatego go wybrałam. Róże przyprawiają mnie o zawrót głowy, czym więcej oglądam nie wiem które odmiany wybrać.
 co do rodka to Ci nie odpowiem...podpisany był tylko ogólnie...pąki były lekko rozwinięte, widać było kawałek z kolorem...dlatego go wybrałam. Róże przyprawiają mnie o zawrót głowy, czym więcej oglądam nie wiem które odmiany wybrać. 
 ostatnio myślałam o szałwiach, nie wiem w tym roku gdzie je posadzić...zajmują sporo miejsca.
 ostatnio myślałam o szałwiach, nie wiem w tym roku gdzie je posadzić...zajmują sporo miejsca.

Bo raz kwitł, a na drugi rok nie, bo nie znałam się i nie zerwałam mu przekwitniętych kwiatów. Mam plan na powiększenie ilości rodków w moim ogrodzie. Nawet zimą zdobią ogród. Ja ich nie okrywam.
 Bo raz kwitł, a na drugi rok nie, bo nie znałam się i nie zerwałam mu przekwitniętych kwiatów. Mam plan na powiększenie ilości rodków w moim ogrodzie. Nawet zimą zdobią ogród. Ja ich nie okrywam. każda roślina posadzona w ogrodzie jest cenna...rodki są zimozielone wprowadzają troszkę  koloru w zimowe miesiące...no i zdobią pąkami kwiatowymi
 każda roślina posadzona w ogrodzie jest cenna...rodki są zimozielone wprowadzają troszkę  koloru w zimowe miesiące...no i zdobią pąkami kwiatowymi  
  Rasputin to bardzo popularna odmiana, nieraz w czasie gdy rodki kwitną widać kwitnące krzaczki w ogrodach. Bardzo możliwe że Masz tą odmianę, jak zakwitnie będzie można zidentyfikować. Pieski rzeczywiście pasowały by do siebie
 Rasputin to bardzo popularna odmiana, nieraz w czasie gdy rodki kwitną widać kwitnące krzaczki w ogrodach. Bardzo możliwe że Masz tą odmianę, jak zakwitnie będzie można zidentyfikować. Pieski rzeczywiście pasowały by do siebie  
  Śnieg stopniał odkrył pięć ogromnych kopców wyrytych przez kreta, znowu zaczyna się walka z gryzoniami
 Śnieg stopniał odkrył pięć ogromnych kopców wyrytych przez kreta, znowu zaczyna się walka z gryzoniami  

po widokach, można się oszukać że to już wiosna. Tylko strach o te noski wystające. W zeszłym roku wylazły u mnie hiacynty. I żadnego nie zobaczyłam, bo któregoś dnia tak przymroziło. O te kopce aż drżę... na jesieni też u mnie buszował kret.
 po widokach, można się oszukać że to już wiosna. Tylko strach o te noski wystające. W zeszłym roku wylazły u mnie hiacynty. I żadnego nie zobaczyłam, bo któregoś dnia tak przymroziło. O te kopce aż drżę... na jesieni też u mnie buszował kret.
 , skalniak z szałwiami śliczny, faktycznie ma angielskie klimaty
 , skalniak z szałwiami śliczny, faktycznie ma angielskie klimaty   

w nocy troszkę poprószyło, delikatna ochrona powinna być od mrozu. Kreta trudno się pozbyć, jak nie ten to inny będzie wracał...pędraki są w ziemi, kret szuka żywności. Najgorzej wygląda to na skalniaku, w innych miejscach kopce są przy obrzeżach z kamieni. Najdziwniejsze jest to że już w tych miejscach kiedyś były kopce. Jeśli miałaś taką sytuację z hiacyntami na przyszłość sadź je w ażurowe koszyczki...bezpieczniejszy sposób jak posadzić bezpośrednio do gruntu. Na rabatach z różnymi cebulkami sadzę czosnki ozdobne i zwykłe...gryzonie nie lubią tego zapachu, cebulki mają minimalną ochronę. Pozostałe posadzone są w osłonkach.
 w nocy troszkę poprószyło, delikatna ochrona powinna być od mrozu. Kreta trudno się pozbyć, jak nie ten to inny będzie wracał...pędraki są w ziemi, kret szuka żywności. Najgorzej wygląda to na skalniaku, w innych miejscach kopce są przy obrzeżach z kamieni. Najdziwniejsze jest to że już w tych miejscach kiedyś były kopce. Jeśli miałaś taką sytuację z hiacyntami na przyszłość sadź je w ażurowe koszyczki...bezpieczniejszy sposób jak posadzić bezpośrednio do gruntu. Na rabatach z różnymi cebulkami sadzę czosnki ozdobne i zwykłe...gryzonie nie lubią tego zapachu, cebulki mają minimalną ochronę. Pozostałe posadzone są w osłonkach.  dziękuję za podpowiedź, do tej pory rozkładane były profesjonalne środki usypiające gryzonie...w dziury wkładałam też pocięte kłącza aksamitek...wypychane były kilka razy do góry, ale później kret zmienił kierunek rył poza ogrodem. O kulkach antymolowych nigdy nie słyszałam, muszę pamiętać żeby je kupić...wypróbować nie zaszkodzi
 dziękuję za podpowiedź, do tej pory rozkładane były profesjonalne środki usypiające gryzonie...w dziury wkładałam też pocięte kłącza aksamitek...wypychane były kilka razy do góry, ale później kret zmienił kierunek rył poza ogrodem. O kulkach antymolowych nigdy nie słyszałam, muszę pamiętać żeby je kupić...wypróbować nie zaszkodzi