Coś wspaniałego
Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
- agusiak888
- 20p - Rozkręcam się...

- Od: 7 paź 2014, o 10:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
Hibiskusik cudny! Aż się cieplej robi od samego patrzenia, a wszystkie roślinki szczególnie te na tarasie mistrzostwo świata!
Coś wspaniałego
Coś wspaniałego
-
Marysiaaa
- 500p

- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, piękny ten Twój hibiskus!
Super kolor.
Fiołki urocze, takie zdrowe piękne liście mają, fiu, fiu...
Moje roślinki mają się coraz lepiej, choć fiołki jakoś lepiej się trzymają niż skrętniki. Ale zobaczymy jak to będzie dalej. Może się wezmą w garść.
Storczyki też masz przepiękne, no i bugenwille ślicznie kwitną.
Fiołki urocze, takie zdrowe piękne liście mają, fiu, fiu...
Moje roślinki mają się coraz lepiej, choć fiołki jakoś lepiej się trzymają niż skrętniki. Ale zobaczymy jak to będzie dalej. Może się wezmą w garść.
Storczyki też masz przepiękne, no i bugenwille ślicznie kwitną.
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- Ania76
- 200p

- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Rośliny tarasowe powaliły mnie na kolana
Gratuluję pięknych okazów.
- crazydaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Skretnik sliczny... Ale ja tam sie skupie na multiflorze oczywiscie i podziwiac sobie będę. Piekna.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Margita
- 500p

- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Aniu, wspaniałą masz kolekcję kwiatów.
Mnie szczególnie zaciekawiła Bugenwilla, śliczna jest.
Czy jest trudna w uprawie? Zimuje w naszym klimacie, czy trzeba ją zabierać do domu?
Mnie szczególnie zaciekawiła Bugenwilla, śliczna jest.
Czy jest trudna w uprawie? Zimuje w naszym klimacie, czy trzeba ją zabierać do domu?
-
guru302
- 500p

- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Nie mogę nacieszyć oczów widokiem tylu pięknie kwitnących kwiatów .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
-
Anka159

- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Margita - Bugenwilla nie jest trudna w uprawie, ale trzeba zimować ją w domu, bo inaczej to przemarznie. Do tej pory miałam tylko różową, ale ostatniego lata ukorzeniłam kilka innych, nawet taką o listeczkach variegata.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Anka159

Mamy już Drugi Dzień Świąt, dziś dopiero mam chwilkę wolnego, więc życzę Wszystkim Wesołych świąt i Szczęśliwego Nowego roku.
Wigilijny dzień był bardzo piękny i słoneczny, aż hibiskusy pokazały swoje buźki.

Dziś już nie jest tak pięknie. Jeszcze gdy robiłam poniższe zdjęcie, było w miarę spokojnie, teraz cztery godziny później jest już biało i zawieja śnieżna.

Fiołeczki marnie kwitną o tej porze roku, jedynie Czarowne Sny cieszą moje oczy.

Pozdrawiam Wszystkich i byle do wiosny.
Wigilijny dzień był bardzo piękny i słoneczny, aż hibiskusy pokazały swoje buźki.
Dziś już nie jest tak pięknie. Jeszcze gdy robiłam poniższe zdjęcie, było w miarę spokojnie, teraz cztery godziny później jest już biało i zawieja śnieżna.
Fiołeczki marnie kwitną o tej porze roku, jedynie Czarowne Sny cieszą moje oczy.
Pozdrawiam Wszystkich i byle do wiosny.
Aniu, piękna świąteczna sesja
Fiołki oczywiście jak zwykle cudowne i fantastyczny jest ten nakrapiany Hibiskus
Fiołki oczywiście jak zwykle cudowne i fantastyczny jest ten nakrapiany Hibiskus
Kwitnienia Twoich fiołków są naprawdę typowo książkowe, takie czapy kwiatów,piękne.
- Ania76
- 200p

- Od: 6 sty 2006, o 18:46
Fiołki i Hibiskusy przepiękne
Chyba bierze mnie na całego na Hibiskusy jak obejrzałam Twoje
Chyba bierze mnie na całego na Hibiskusy jak obejrzałam Twoje
-
guru302
- 500p

- Od: 14 lip 2012, o 23:09
Kwiaty masz piękne a hibiskusy przeurocze mają kolorki .
pozdrawiam serdecznie Gabrysia
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Kwiaty hibiskusów zawsze wzbudzają u mnie zachwyt, zwłaszcza tak piękne jak Twoje 
-
Marysiaaa
- 500p

- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
Aniu, masz prześliczne hibiskusy!
Jak pięknie są wybarwione!
Fiołeczki też fajnie kwitną, kolorowo u Ciebie.
Mi zakwitł ostatnio skrętnik Midnight Flame, którego wyhodowałam z listka od Ciebie.
Jestem bardzo szczęśliwa, że tak ładnie rośnie.
Fiołeczki też ładnie wyrosły z listków i już część rozdałam w Święta, bo z jednego listka wyrosło mi 4 rośliny.
Bardzo jestem Ci wdzięczna za roślinki i liście do rozmnażania.
Fiołeczki też fajnie kwitną, kolorowo u Ciebie.
Mi zakwitł ostatnio skrętnik Midnight Flame, którego wyhodowałam z listka od Ciebie.
Fiołeczki też ładnie wyrosły z listków i już część rozdałam w Święta, bo z jednego listka wyrosło mi 4 rośliny.
Bardzo jestem Ci wdzięczna za roślinki i liście do rozmnażania.
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
-
Anka159

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa. Hibiskusom nie straszna zima, kwitną jeden po drugim, a najobficiej ten najstarszy najzwyklejszy.

Bardzo cieszą mnie jego kwiaty, ale to co odkryłam, gdy zbierałam zaschłe kwiatostany wprawiło mnie w osłupienie, nie mogłam w to uwierzyć. Zauważyłam jakieś dziwne pączki, nie wiedziałam na jakiej to roślince, bo wszystko mam poupychane jedno na drugim i pod drugim. Gdy się dogrzebałam, okazało się, ze to jedna z thunbergi, tylko ze nie wiem na stówę która, ale chyba Coccinea, a może Mysoprensis. Obie mam od Izy, mają około roku, wyhodowane z maleńkich sadzoneczek. Ta która zakwitła ma jakieś 80 cm. Jeszcze 4 dni temu przechodziłam koło nich i pomyślałam " po co ja to trzymam i tak w naszych warunkach klimatycznych nie zakwitnie", ja tak myślałam, a ona już dawno miała pączki.

Największy paczek ma około 2,5 cm. Grono jest krótkie ma z trzy wężły, nie takie jak widziałam w gogle, gdzie dochodzą nawet do 90 cm., ale wszystko przed nią. Ważne, ze w ogóle pokazały się pączki. Teraz tylko czekam, aby się rozwinęły.

Myślę, ze Iza będzie wiedziała która to odmiana, będzie łatwiej jak kwiatuszek się rozwinie. Mam nadzieję, ze nie opadną bo przeniosłam je z tego cienia w jaśniejsze miejsce.
I jeszcze kwiatuszek skrętnika Kobieca Logika

Miłego popołudnia. U mnie w tej chwili rozpętała się zamieć śnieżna.
Bardzo cieszą mnie jego kwiaty, ale to co odkryłam, gdy zbierałam zaschłe kwiatostany wprawiło mnie w osłupienie, nie mogłam w to uwierzyć. Zauważyłam jakieś dziwne pączki, nie wiedziałam na jakiej to roślince, bo wszystko mam poupychane jedno na drugim i pod drugim. Gdy się dogrzebałam, okazało się, ze to jedna z thunbergi, tylko ze nie wiem na stówę która, ale chyba Coccinea, a może Mysoprensis. Obie mam od Izy, mają około roku, wyhodowane z maleńkich sadzoneczek. Ta która zakwitła ma jakieś 80 cm. Jeszcze 4 dni temu przechodziłam koło nich i pomyślałam " po co ja to trzymam i tak w naszych warunkach klimatycznych nie zakwitnie", ja tak myślałam, a ona już dawno miała pączki.
Największy paczek ma około 2,5 cm. Grono jest krótkie ma z trzy wężły, nie takie jak widziałam w gogle, gdzie dochodzą nawet do 90 cm., ale wszystko przed nią. Ważne, ze w ogóle pokazały się pączki. Teraz tylko czekam, aby się rozwinęły.
Myślę, ze Iza będzie wiedziała która to odmiana, będzie łatwiej jak kwiatuszek się rozwinie. Mam nadzieję, ze nie opadną bo przeniosłam je z tego cienia w jaśniejsze miejsce.
I jeszcze kwiatuszek skrętnika Kobieca Logika
Miłego popołudnia. U mnie w tej chwili rozpętała się zamieć śnieżna.