A na zdjęciach-wspaniałe królestwo pokazujesz. Azaliowe. Oj jak ja lubię te krzewy. Szczególnie te intensywnie pachnące. Coś wspaniałego. No i łubiny. Te to dopiero wyglądają majestatycznie
Ogród Marty cz. VI
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VI
Martuś mam nadzieję, że będą dobrze rosły
Chciałam podzielić wszystkie jakie miałam, ale się nie dało bo niektóre dalie pomimo dużych karp i wielu bulwek miały tylko jeden pęd. Nie umiałam ich podzielić. Odrywały mi się tylko pojedyncze 'korzonki' bez oczek.
Może jeszcze się rozrosną i wtedy podzielę
A na zdjęciach-wspaniałe królestwo pokazujesz. Azaliowe. Oj jak ja lubię te krzewy. Szczególnie te intensywnie pachnące. Coś wspaniałego. No i łubiny. Te to dopiero wyglądają majestatycznie
Szkoda, że moje pomimo swojego wspaniałego rozwoju i wyglądu łapią latem koszmarnego mączniaka. Nie mogę tego dziadostwa nijak wyplenić.
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś aż mi się cieplej zrobiło jak pooglądałam taki cudny ogród w wiosenno-letniej szacie
ale wróćmy do realiów zimowych, dzisiaj pada lekki śnieżek i zaczyna się robić prawdziwa zima
WESOŁYCH ŚWIAT
ale wróćmy do realiów zimowych, dzisiaj pada lekki śnieżek i zaczyna się robić prawdziwa zima
WESOŁYCH ŚWIAT
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
U mnie dzisiaj spadło troszeczkę śniegu
Od razu zrobiła się świąteczna atmosfera
Ale Twoje zdjecia bardzo ją ociepliły
Od razu zrobiła się świąteczna atmosfera
Ale Twoje zdjecia bardzo ją ociepliły
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich w spokojny,ośnieżony świąteczny wieczór,ponieważ jutro sobota a potem niedziela ,to święta się przedłużają, życzę więc dużo świątecznego ciepła ,miłości,radości i spokoju,jutro u mnie kolęda z obiadem ,to znowu dużo nas zasiądzie do stołu i tak ciągle coś się w moim domu dzieje,ale to miłe ,a to nasz świąteczny nastrój

- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto ślicznie 
Życzę ci mile spędzonych dni weekendu przedłużonych świąt,wszystkiego dobrego:)
Życzę ci mile spędzonych dni weekendu przedłużonych świąt,wszystkiego dobrego:)
-
koziorozec

Stasiu,dziękuję,myślę ,że jeżeli zdrowie pozwoli znowu w Nowym Roku będziemy zbierać plony z naszych ogrodów,dużo zdrowia życzę
Iwonko,u nas też padało cały czas i bardzo wiało,ale dzisiaj sie odmieniło i spadł upragniony śnieżek,i nawet światełka przed domem piękniej wyglądają,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i spokoju
Marysiu,dziękuję i dla Ciebie i Twojej rodzinki też życzę wszelkiej pomyślności ,a za chwilę znowu będzie słoneczny ogród,dużo buziaków dla Ciebie i rodzinki
Krysiu,witaj u mnie w ogrodzie tak się cieszę ,że do mnie trafiłaś,serduszka rośnie trochę w cieniu,chociaż wydaje mi się ,że biała rośnie słabiej jak różowa,może więcej wymagająca,dziękuję za życzenia i też życzę dużo zdrowia i spokoju, w tym i w Nowym Roku
Andziu,dziękuję za to co mam na pewno będą rosły ,bo to kwiaty od serca ,ja też lubię azalie i rhododendrony ,bez nich nie byłoby prawdziwej wiosny w ogrodzie ,a do tego długo kwitną ,łubin u mnie jeszcze nigdy nie miał mączniaka,pozdrawiam ,spokojnych ,pięknych dni życzę i szczęśliwego Nowego Roku
Marysiu,u mnie też dzisiaj napadał wyczekiwany śnieg ,już inna atmosfera,a święta mamy dalej ,więc będziemy się cieszyć z pięknych widoków ogrodu,a wieczorem z magii kolorowych światełek wydobywających się z pod białego puchu pozdrawiam ,dużo zdrowia i spokoju,życzę i szczęśliwego Nowego Roku
Gosiu,u mnie też od dzisiaj prawdziwa świąteczna atmosfera,ale święta przedłużone ,więc nacieszymy się nimi troszkę dłużej,a zdjęcia z ogrodu zaraz będą ,żeby i słoneczko chociaż na laptopie zaświeciło,pozdrawiam i życzę zdrowia
Beatko,dziękuję i dla Ciebie cieplutkie życzenia długich Świąt i szczęśliwego Nowego Roku
Iwonko,u nas też padało cały czas i bardzo wiało,ale dzisiaj sie odmieniło i spadł upragniony śnieżek,i nawet światełka przed domem piękniej wyglądają,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i spokoju
Marysiu,dziękuję i dla Ciebie i Twojej rodzinki też życzę wszelkiej pomyślności ,a za chwilę znowu będzie słoneczny ogród,dużo buziaków dla Ciebie i rodzinki
Krysiu,witaj u mnie w ogrodzie tak się cieszę ,że do mnie trafiłaś,serduszka rośnie trochę w cieniu,chociaż wydaje mi się ,że biała rośnie słabiej jak różowa,może więcej wymagająca,dziękuję za życzenia i też życzę dużo zdrowia i spokoju, w tym i w Nowym Roku
Andziu,dziękuję za to co mam na pewno będą rosły ,bo to kwiaty od serca ,ja też lubię azalie i rhododendrony ,bez nich nie byłoby prawdziwej wiosny w ogrodzie ,a do tego długo kwitną ,łubin u mnie jeszcze nigdy nie miał mączniaka,pozdrawiam ,spokojnych ,pięknych dni życzę i szczęśliwego Nowego Roku
Marysiu,u mnie też dzisiaj napadał wyczekiwany śnieg ,już inna atmosfera,a święta mamy dalej ,więc będziemy się cieszyć z pięknych widoków ogrodu,a wieczorem z magii kolorowych światełek wydobywających się z pod białego puchu pozdrawiam ,dużo zdrowia i spokoju,życzę i szczęśliwego Nowego Roku
Gosiu,u mnie też od dzisiaj prawdziwa świąteczna atmosfera,ale święta przedłużone ,więc nacieszymy się nimi troszkę dłużej,a zdjęcia z ogrodu zaraz będą ,żeby i słoneczko chociaż na laptopie zaświeciło,pozdrawiam i życzę zdrowia
Beatko,dziękuję i dla Ciebie cieplutkie życzenia długich Świąt i szczęśliwego Nowego Roku
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękna choineczka, własnie takie kolorowe mi się podobają
a prezentów pod nią co nie miara
bombka też śliczna, czy to jakaś pamiątka szczególna z jakiejś wyprawy? Zdrówka Martusiu i pięknych świątecznych jeszcze chwil 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Pozdrawiam świątecznie
wybacz że z takim dużym poślizgiem zapisuję się w nowym wątku...
Ależ bogaty był u ciebie Mikołaj
Ależ bogaty był u ciebie Mikołaj
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martuś czy mnie się wydaje czy rok temu była taka sama choinka? to chyba sztuczna?
Za oknem mróz i śnieg skrzypi po raz pierwszy w tym roku pod butami a tu wiosenny ogród ! i to jest magia FO
Śliczne irysy czuję jak niektóre pachną. Szkoda tylko, że urok kwiatu jest tak krótki. Pozdrawiam i całuję poświątecznie, ale jeszcze wypoczynkowo, a jak śnieg za oknem to szczególnie dobrze się wypoczywa w ciepłym domku, a Ty przy swoim cudownym piecu
Za oknem mróz i śnieg skrzypi po raz pierwszy w tym roku pod butami a tu wiosenny ogród ! i to jest magia FO
Śliczne irysy czuję jak niektóre pachną. Szkoda tylko, że urok kwiatu jest tak krótki. Pozdrawiam i całuję poświątecznie, ale jeszcze wypoczynkowo, a jak śnieg za oknem to szczególnie dobrze się wypoczywa w ciepłym domku, a Ty przy swoim cudownym piecu
- beacia0088

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto jak się nazywa ta hosta na pierwszym zdjęciu,ja szukam cesarzową vu(chyba tak się nazywa) jest to ta duża hosta ?
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witam Martuś
u mnie na ogrodzie zima a u Ciebie takie cudne ciepłe widoczki.
Jak tam odpoczęta?
Jak tam odpoczęta?
-
koziorozec

Iwonko,choinka u mnie zawsze kolorowa,a bombki zbieram,co roku kupuję jedną dużą,i to jedna z moich bombek ,już starsza,ale zawsze wisi na czołowym miejscu,bo bardzo mi się podoba,te bombki to z wyprawy do Krakowa,nawet w lipcu czasem jakąś przywiozę,prezentów zawsze u nas dużo,jakoś tak się w domu utarło,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie
Jolu to nic , że późno,ważne ,że dotarłaś,najbardziej z tego Mikołaja cieszą się dzieci,ale ja po cichu powiem,że też się cieszę ,jak napiszę list i dostaję o czy marzyłam,w końcu to raz w roku tak jest
,pozdrawiam
Marysiu,rok temu była taka sama choinka ,bo ja mam sztuczne choinki ,ponieważ w salonie jest wykładzina , tylko raz miałam prawdziwą i pół roku wyciągałam z wykładziny igły powiedziałam sobie ,że nigdy więcej,mam dużo gałązek świeżej jodły i to musi wystarczyć,masz rację to jest magia forum,ja też uwielbiam oglądać Wasze ogrody w długie zimowe wieczory,można w tym czasie dużo przeanalizować i nacieszyć się widokami pięknie kwitnących roślin,w domku cudne ciepełko,a mrozik chyba spory,nawet nie patrzyłam,ale w domu można chodzić z krótkim rękawkiem ,ja już mam po kolędzie ,było bardzo sympatycznie ,bo zawsze więcej czasu do pogadania ,pozdrawiam i spokojnej niedzieli i całuski posyłam;:196
Beatko,nie znam nazwy tej funkii,bo już jest u mnie trochę ,a przedtem to etykiety wyrzucałam,nie bardzo wiem ,czy ta funkia jest największa jaką mam,mam jedną taką odmianę bardzo wysoką na łodyżkach i o bardzo dużych liściach,ale chyba to nie ta ze zdjęcia,chociaż ona też mała nie jest,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Kasiu,u mnie w ogrodzie też zima ,tylko w laptopie wiosna a zaraz będzie lato,staram się odpocząć jak najwięcej i nabrać sił na wiosnę ,bo ta jesień to mnie trochę pogoniła z pracą i ten ciągły brak czasu był nie do zniesienia ,ale dzielnie przetrwałam i teraz wykorzystuję każdą wolną chwilę do odpoczynku,pozdrawiam
Jolu to nic , że późno,ważne ,że dotarłaś,najbardziej z tego Mikołaja cieszą się dzieci,ale ja po cichu powiem,że też się cieszę ,jak napiszę list i dostaję o czy marzyłam,w końcu to raz w roku tak jest
Marysiu,rok temu była taka sama choinka ,bo ja mam sztuczne choinki ,ponieważ w salonie jest wykładzina , tylko raz miałam prawdziwą i pół roku wyciągałam z wykładziny igły powiedziałam sobie ,że nigdy więcej,mam dużo gałązek świeżej jodły i to musi wystarczyć,masz rację to jest magia forum,ja też uwielbiam oglądać Wasze ogrody w długie zimowe wieczory,można w tym czasie dużo przeanalizować i nacieszyć się widokami pięknie kwitnących roślin,w domku cudne ciepełko,a mrozik chyba spory,nawet nie patrzyłam,ale w domu można chodzić z krótkim rękawkiem ,ja już mam po kolędzie ,było bardzo sympatycznie ,bo zawsze więcej czasu do pogadania ,pozdrawiam i spokojnej niedzieli i całuski posyłam;:196
Beatko,nie znam nazwy tej funkii,bo już jest u mnie trochę ,a przedtem to etykiety wyrzucałam,nie bardzo wiem ,czy ta funkia jest największa jaką mam,mam jedną taką odmianę bardzo wysoką na łodyżkach i o bardzo dużych liściach,ale chyba to nie ta ze zdjęcia,chociaż ona też mała nie jest,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Kasiu,u mnie w ogrodzie też zima ,tylko w laptopie wiosna a zaraz będzie lato,staram się odpocząć jak najwięcej i nabrać sił na wiosnę ,bo ta jesień to mnie trochę pogoniła z pracą i ten ciągły brak czasu był nie do zniesienia ,ale dzielnie przetrwałam i teraz wykorzystuję każdą wolną chwilę do odpoczynku,pozdrawiam
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Witam Marto , bardzo miło było mi zajrzeć do Twojego skąpanego w słońcu ogrodu...cieplutko , kolorowo , bajecznie, ...tego mi było trzeba w ten zimowy dzień.
Wypatrzyłam u Ciebie akację , czy to zwykła pospolita odmiana czy bardziej niezwykła , bo wydaje mi się ,że ma pełne kwiaty?
Wypatrzyłam u Ciebie akację , czy to zwykła pospolita odmiana czy bardziej niezwykła , bo wydaje mi się ,że ma pełne kwiaty?
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Martuniu ty ciągle zaganiana
dobrze, że o nas pamiętasz i pokazujesz takie śliczne obrazki, dziękuję