Rośliny na działkę leśną
Rośliny na działkę leśną
Chciałam zasadzić na działce wzdłuz chodnika jakies rośliny żeby były cały rok zielone ale niebyły to iglaki maksymalna wysokość to 20 centymetrów. Mam z tym kłopot poniewaz ziemia jat piaszczysta i kwaśna ale miejsce jest słonecze
. Czy ktos wie jakie to moge byc roslinki

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Anno na naszym forum!
Wpisz proszę w swoim profilu miejsce zamieszkania, albo region. To znacznie ułatwia udzielanie porad, bo przeciez inny jest klimat nad morzem, inny w poznańskiem a jeszcze inny na Podbeskidziu. No i taki mamy obyczaj ;)
Jak chodzi o Twoje pytanie, to obawiam się, ze nie ma takich roslin
Macierzanka piaskowa osiąga ok. 15 cm w czasie kwitnienia. Wszystkie inne znane mi rosliny zimozielone osiagaja większą wysokość...
Chyba, że ktos z forumowiczów zna takowe...
Wpisz proszę w swoim profilu miejsce zamieszkania, albo region. To znacznie ułatwia udzielanie porad, bo przeciez inny jest klimat nad morzem, inny w poznańskiem a jeszcze inny na Podbeskidziu. No i taki mamy obyczaj ;)
Jak chodzi o Twoje pytanie, to obawiam się, ze nie ma takich roslin
Macierzanka piaskowa osiąga ok. 15 cm w czasie kwitnienia. Wszystkie inne znane mi rosliny zimozielone osiagaja większą wysokość...
Chyba, że ktos z forumowiczów zna takowe...
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Jałowce płożące w wielu odmianach. Niskie, zimozielone, gleby piaszczyste i słoneczne miejsca. A gratisowo kolory: mogą byc zlote, zielone, niebieskie...
Kłujące lub niekłujące... Może się przekonasz
Tylko jeden warunek odpada: są niestety iglakami
Kłujące lub niekłujące... Może się przekonasz
Tylko jeden warunek odpada: są niestety iglakami
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- aniawoj
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Trzmielina Forutne'a - jeśli chce Ci się przycinać. Może utworzyć ciekawy mini- żywopłocik.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;