Tak, sprawdziłem, to Atena Polkaostatnia szansa pisze:Astra Polka jest w zasadzie zielona, Atena Polka jest żółta. Sprawdź torebkę po nasionach.
 Dziękuję za zwrócenie uwagi
 Dziękuję za zwrócenie uwagi 
Renny74
 Bardzo dziękuję za miłe słowa Widać syn nie za bardzo interesuje się ogrodnictwiem
 Bardzo dziękuję za miłe słowa Widać syn nie za bardzo interesuje się ogrodnictwiem  Ja po prostu robię to, co lubię robić najbardziej. Ogrodnictwo to moja największa pasja.
 Ja po prostu robię to, co lubię robić najbardziej. Ogrodnictwo to moja największa pasja. Chciałbym spytać o to, czym ogradzacie swoje grządki od trawnika
 Ja stosuję drewniane płotki.  I jeszcze jak u Was wygla sprawa bruzd? W tym roku chcę je już koniecznie wyłożyć deskami.
 Ja stosuję drewniane płotki.  I jeszcze jak u Was wygla sprawa bruzd? W tym roku chcę je już koniecznie wyłożyć deskami.Glinka U mnie sprawa z marchewkami wyglądała podobnie. Pojawiły się podejrzenia, że to wina nawet nicienia guzaka północnego. Na szczęście ćwiek tkwił w nawożeniu. W tym roku marchewki rosły sobie na nowej grządce, gdzie nie spałem żadnych nawóz. Była ok

...chociaż teraz się martwię, że mi przy tej pogodzie amsterdamka wykiełkuje (siałam na początku grudnia). Ja spróbuję ze skoszoną trawą jako przerwy między grządkami, a do tej pory nie mieliśmy barierek między trawą i rabatką (ale widziałam, że kupili na jesieni plastikowe paski w rolkach... więc chyba będę się bawić w "krawężniki"
 ...chociaż teraz się martwię, że mi przy tej pogodzie amsterdamka wykiełkuje (siałam na początku grudnia). Ja spróbuję ze skoszoną trawą jako przerwy między grządkami, a do tej pory nie mieliśmy barierek między trawą i rabatką (ale widziałam, że kupili na jesieni plastikowe paski w rolkach... więc chyba będę się bawić w "krawężniki"  , nie zapominając o wytruwaniu chwastów wszelakich z trawników).
 , nie zapominając o wytruwaniu chwastów wszelakich z trawników).

, marzy mi się duże pole na którym mogłabym sadzić co mi się zamarzy
, marzy mi się duże pole na którym mogłabym sadzić co mi się zamarzy  (a tak to trzeba się upchać na ogródeczku z czterema grządkami po 1,5 m x 4 m
  (a tak to trzeba się upchać na ogródeczku z czterema grządkami po 1,5 m x 4 m  .
 . Powiedz proszę, jakie będziesz uprawiać zioła? U mnie takowe będą rosnąć wzdłuż grządek. Ale warzywniak będziesz miała ogromny
 Powiedz proszę, jakie będziesz uprawiać zioła? U mnie takowe będą rosnąć wzdłuż grządek. Ale warzywniak będziesz miała ogromny   Ja osobiście też będę się starać, żeby w każdym miejscu, o każdej porze coś rosło. Ja mam tylko 28,3 m2. Jakoś to pomieszczę wszystko
 Ja osobiście też będę się starać, żeby w każdym miejscu, o każdej porze coś rosło. Ja mam tylko 28,3 m2. Jakoś to pomieszczę wszystko  (szczególnie że drugi wujek, górnik emeryt-rolnik po ojcu ma kilka sporych pól i jedną łąkę obok naszego domu...nie wspominając już o trzodzie). Można i nie można (lub bardziej szkoda miejsca na zawalanie uporządkowanej przestrzeni rzeczami które dodadzą cienia np. świeżo zasadzonym chryzantemom, bo zrobiłam porządek pod płotkiem
  (szczególnie że drugi wujek, górnik emeryt-rolnik po ojcu ma kilka sporych pól i jedną łąkę obok naszego domu...nie wspominając już o trzodzie). Można i nie można (lub bardziej szkoda miejsca na zawalanie uporządkowanej przestrzeni rzeczami które dodadzą cienia np. świeżo zasadzonym chryzantemom, bo zrobiłam porządek pod płotkiem  ), a i trawnika całkowicie nie mogę usunąć...bo lubię troszkę soczystej zieleni naokoło. Ewentualnie ostatecznie mogłabym jeszcze przyciąć co nieco... i przedłużyć grządki o 0,5m ale resztę będę mogła robić po wycięciu starej czereśni
 ), a i trawnika całkowicie nie mogę usunąć...bo lubię troszkę soczystej zieleni naokoło. Ewentualnie ostatecznie mogłabym jeszcze przyciąć co nieco... i przedłużyć grządki o 0,5m ale resztę będę mogła robić po wycięciu starej czereśni