Mati - wzruszyłeś mnie  

Co do doniczek przy fikusie, to na parapecie miejsca brak !!
A czemu niby miałaby się marnować taka przestrzeń przy oknie balkonowym, nie ma mowy  
 Beaby

Beaby - zgadza się, wiedzy nigdy dość  

Tyle, że teoria teorią, a życie wszystko i tak weryfikuje, czytaj --> komplikuje  
 Ewuś

Ewuś - przede wszystkim to strasznie dziękuję za identyfikację mojego 'trawniczka'  

A i za cała miłą resztę również bardzo  

A czy w ramach takiej miłej 'podróży sentymentalnej' nie marzy Ci się czasem reo   
 Kasiulka

Kasiulka - ciachnięty  

Jak mu się teraz nie będzie chciało ukorzeniać, to jeszcze raz go przystrzygę na wiosnę  

Ten tydzień to jeden wielki sajgon jak dla mnie !! Ciągle jakieś listy, zakupy, listy, zakupy ...
Ale na szczęście już wkrótce święta, odpoczniemy ...
No i właśnie dzisiaj, z kolejnymi zakupami przywędrował ze mną do domu ... kolejny krotonik  

Nawet nie wiem jak to się stało, że wylądował w koszyku obok buraczków czerwonych  

Może ze względu na kolor  

Ale jednak głównym powodem była jego cena - 0,99 zł !!
Wzięłam więc dwa, żeby się nie zmarnowały w sklepie, i jednym obdarowałam mamę.
A te krotony były w takiej, jakby tu powiedzieć delikatnie - marnej kompozycji roślinnej ...

Chociaż zasuszone na wiór, to wyglądają i trzymają się całkiem, całkiem !!

Ten został u mnie  

a ten już u mamy

No to mam szóstego krotona   

A tu całe parapetowe krotonowe królestwo, chociaż jeszcze bez dzisiejszego nabyteczku  

I wspólna focia  

Życzę wszystkim duuużo spokoju, cierpliwości i mnóstwa energii na nadchodzące dni
Życzę wszystkim duuużo spokoju, cierpliwości i mnóstwa energii na nadchodzące dni