Taki - sobie ogród cz.4
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Pokazuj zdjęcia ptaków, pokazuj, może wreszcie nauczę się je odróżniać
. Mam karmnik od kuchennego okna i często je podglądam; czasem przylatują jakieś inaczej upierzone, a ja, ani 'w ząb' . Wstyd normalnie
. Sikorki, wróble i rudziki, to cały mój zasób wiedzy, no, czasem pojawiał się dzięcioł, ale tego nie można nie poznać. Nie lubię sójek, bo wybierają moim synogarlicom jajka z gniazda
, ale jeść im nie zabraniam
.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu! Z ptakami czekam na pogodę. Nijak nie szło nic zrobić w ten weekend. Było tak ciemno, że ja ledwie widziałam ptaki, a co dopiero obiektyw. Do Twojego "repertuaru tylko dodać dzwońce i mazurki no i ew 3-4 gatunki. Po inne ptaki trzeba wyjść z ogrodu. Ale masz rację - trzeba się uczyć, ja też muszę nadrobić, ale w temacie kaczkowym i siewkowym.
Krysiu! Moje drzewa maja ponad 40 lat. Uwielbiam je za ich kształt. Nie rodzą, jak bym chciała, ale jabłoń i grusza są ok. Śliwy chorują, ale jak wyglądają!
Mati! Nie korzystam już z fotosika, bo zdjęcia z niego wypadały nieciekawie. Nie mam tez smartfona więc ogólnie temat mnie nie dotyczy.
Ja też zawsze mieszałam kompost z mielonymi gałęziami, albo robiłam kopczyki z samych mielonych gałęzi. Ale ja zawsze robię z tego, co mam pod ręką.
No to podam jeszcze z zeszłego tygodnia, coby ptasio się zrobiło:

Krysiu! Moje drzewa maja ponad 40 lat. Uwielbiam je za ich kształt. Nie rodzą, jak bym chciała, ale jabłoń i grusza są ok. Śliwy chorują, ale jak wyglądają!
Mati! Nie korzystam już z fotosika, bo zdjęcia z niego wypadały nieciekawie. Nie mam tez smartfona więc ogólnie temat mnie nie dotyczy.
Ja też zawsze mieszałam kompost z mielonymi gałęziami, albo robiłam kopczyki z samych mielonych gałęzi. Ale ja zawsze robię z tego, co mam pod ręką.
No to podam jeszcze z zeszłego tygodnia, coby ptasio się zrobiło:

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czyżbyś już teaz, jesienią, przycinała hortensje? Bo tak mi się wydaje z Twojej fotki 
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj MIŁKO
Jakos ostatnio nie zagladalem a tu takie foty ptaszkowe
Portret dzwońca piekny
U mnie oprócz drobiazgu ptasiego,pokazały się jeszcze kowaliki /2szt./,rudzik i grubodziób
Pozdrawiam,
Slawek
Jakos ostatnio nie zagladalem a tu takie foty ptaszkowe
Portret dzwońca piekny
U mnie oprócz drobiazgu ptasiego,pokazały się jeszcze kowaliki /2szt./,rudzik i grubodziób
Pozdrawiam,
Slawek
- takasobie

Wandziu! Ja je wsadziłam, tak jak kupiłam. Nie przycinałam nic! One na końcówkach wyglądają jak nie przycięte. To po prostu jeszcze skromne krzaki. To mój debiut w temacie hortensji bukietowych, ale czytałam, ze tnie się wiosną. A do wiosny jeszcze się wszystkiego dowiem 
Sławku! Dziękuję!
Foty to dopiero będą, jak pogoda dopisze. U mnie też kręci się grubodziób, ale kowalików jeszcze nie widziałam.
Sławku! Dziękuję!
Miłka
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Miłka ,a ja gapa jeszcze kopczyków różom nie zdążyłam zrobić ,ciągle męczę się wyjazdami i to takimi ,które niezbyt lubię ,ale zdrowie jest ważniejsze jakoś muszę to wytrzymać ,fotki ptaków niesamowite ,niezłą stołówkę im przygotowałaś 
- takasobie

Marzenko! Róże dadzą jeszcze radę. Zaszkodzi im dopiero długotrwały i tęgi mróz. A zdrowie najważniejsze! Dasz radę!
Cały czas poszerzam menu dla ptaków. Wczoraj robiłam mieszanki tłuszczowe w doniczkach. Zdjęcia w wątku karmnikowym! A jak zrobię już zdjęcie, jak ptaki z nich skorzystają - na pewno pokażę!
I jeszcze kilka zdjęć weekendowych:
Młodziutkie rodki i kiścień "Curly Red"

Takie różane reszteczki:

Cały czas poszerzam menu dla ptaków. Wczoraj robiłam mieszanki tłuszczowe w doniczkach. Zdjęcia w wątku karmnikowym! A jak zrobię już zdjęcie, jak ptaki z nich skorzystają - na pewno pokażę!
I jeszcze kilka zdjęć weekendowych:
Młodziutkie rodki i kiścień "Curly Red"

Takie różane reszteczki:

Miłka
Miłka
RóżycZki , to cieplutko u Ciebie mają zimą
Piękne sikorki. Miłośniczko ptaszków proszę o więcej zdjęć
Piękne ujęcia. Różyczki u Ciebie jeszcze w pąkach, ąż żal ,że mróz je zetnie
Pozdrawiam
RóżycZki , to cieplutko u Ciebie mają zimą
Pozdrawiam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też zawsze żałuję tych nierozwiniętych pączków i ich pięknego niezrealizowanego potencjału. 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Miłeczko gdy przychodzi późna jesień , to wiem, że za chwilę zacznie się u Ciebie ptasia prezentacja
Jak zawsze z przyjemnością oglądam Twoich skrzydlatych gości. Cudnie utrwalasz ich na zdjęciach i takie przeróżne gatunki ptaków Ciebie odwiedzają 
- takasobie

Agness! Na razie karmnik okupują sikory i mazurki. Reszta pojawia się, jak jest tęgi mróz i śnieg. Nie zaglądają do mnie drapieżniki, ale siostra u siebie dziś widziała w ogrodzie krogulca. Jego polowanie jest okrutne, ale to część ptasiej natury. Chyba dobrze, że do mnie nie przylatuje, nie wiem, czy bym mogła na to patrzeć
Wandziu! Ja zawsze mam mieszane uczucia, jak to widzę
Niby żal, że się nie rozwiną, ale chociaż coś
Michasiu! Wygrzebałam jeszcze kilka zdjęć ptasich. Trochę z daleka, bo z okna dachowego, ale też miło się patrzy.
sikora modra

dzwoniec

sikora modra

mazurek

Wandziu! Ja zawsze mam mieszane uczucia, jak to widzę
Michasiu! Wygrzebałam jeszcze kilka zdjęć ptasich. Trochę z daleka, bo z okna dachowego, ale też miło się patrzy.
sikora modra

dzwoniec

sikora modra

mazurek

Miłka
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Miłko podpisuj nazwy ptaków ,ja je widzę ale niestety nie znam ,no chyba że wróble ,jaskółki sroki ,sikorki 
- takasobie

Marzenko! Podpisałam! Dziękuję za zwrócenie uwagi. Dla chętnych polecam stronę o ptakach w ogrodzie. http://ptasieogrody.pl/
Przyznam, że pomimo iż od wielu lat fotografuję i dokarmiam ptaki, znalazłam tam wiele przydatnych nowych informacji.
Przyznam, że pomimo iż od wielu lat fotografuję i dokarmiam ptaki, znalazłam tam wiele przydatnych nowych informacji.
Miłka
- grazka24

- Od: 19 maja 2010, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Miłka
dzięki za ten link do ptaków. Pomału zaczynam poznawać te mniej spotykane w mieście. U nas to tylko cukrówki , sroczki i wróble.Ale zdarza się zobaczyć barwny okaz sikorki czy szczygła. kiedyś usiadł na ogrodzeniu taki barwny śliczny ptaszek.Nie znałam go , ale teraz gdyby mu się tak przyjrzeć a najlepiej zrobić fotkę to można by go rozszyfrować.nie wiem czy to nie była modraszka.
- Pulpa222

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Mazurek jest śliczny
. Nie widziałam go u siebie
. Może trzeba 'lepiej' patrzeć?.
Pozdrawiam Ania