Mój ogród wśród łąk część 3
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk część 3
Śliczny b cyklamen udało Ci się kupić,niczym śnieżek za oknem 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pogoda nie nastraja do prac w ogrodzie. Powinnam pobielić pnie drzew owocowych, ale mi się okropnie nie chce wychodzić na zewnątrz. Kocyk mam i plany też.
Na potem.
Beti -
Mati - Ponieważ kiepska jestem w wymyślaniu , podałam imię mojego psa jako mój nick. Pepsi ma na imię mój pies, a nazwał ją ( bo to suczka jest) mój dowcipny syn.
Madzia - Ja też rozdaję doniczkowe, najczęściej wiosną, żeby zwolnić miejsce na wysiewy
Tulapku - Śnieg leżał do południa, potem zniknął.
Karola - Już kilka razy u nas pobieliło, tylko szkoda, że na chwilkę. Lubię śnieg zimą.
Monia - Ja coraz częściej zamiast bibelotów ( które zresztą też znoszę
) wybieram kwiaty. Dodają mi tego uroku, którego brakuje zimą. Po prostu przenoszę ogródek do domu. Śniegu nie mam już, tylko jest mokro i ślisko.
Marysiu - Ja też lubię to, co Ty.
Dorotko - Te latarnie przed domem ułatwiają nam życie. U nas wśród tych łąk robi się ciemno już o 16 - tej i wtedy zapalają się latarnie. Ja też lubię sobie zerkać na ogród przez okna. Mam go na oku.
Violka - Bo ja taka gadżeciara jestem.
Grażynko - Lubię cyklameny, bo kwitną wtedy, kiedy inne kwiatki śpią.
Rano podglądałam ptasią stołówkę. Zdjęcia robione przez szybę, więc kiepskiej jakości, ale bliżej do obiektów podejść nie mogę.Jeszcze się tak mocno nie poznaliśmy.

a to Pepsi , czyli sprawczyni mojego nicku

ze swoją ulubioną maskotką

Beti -

Mati - Ponieważ kiepska jestem w wymyślaniu , podałam imię mojego psa jako mój nick. Pepsi ma na imię mój pies, a nazwał ją ( bo to suczka jest) mój dowcipny syn.

Madzia - Ja też rozdaję doniczkowe, najczęściej wiosną, żeby zwolnić miejsce na wysiewy

Tulapku - Śnieg leżał do południa, potem zniknął.

Karola - Już kilka razy u nas pobieliło, tylko szkoda, że na chwilkę. Lubię śnieg zimą.
Monia - Ja coraz częściej zamiast bibelotów ( które zresztą też znoszę

Marysiu - Ja też lubię to, co Ty.

Dorotko - Te latarnie przed domem ułatwiają nam życie. U nas wśród tych łąk robi się ciemno już o 16 - tej i wtedy zapalają się latarnie. Ja też lubię sobie zerkać na ogród przez okna. Mam go na oku.

Violka - Bo ja taka gadżeciara jestem.

Grażynko - Lubię cyklameny, bo kwitną wtedy, kiedy inne kwiatki śpią.
Rano podglądałam ptasią stołówkę. Zdjęcia robione przez szybę, więc kiepskiej jakości, ale bliżej do obiektów podejść nie mogę.Jeszcze się tak mocno nie poznaliśmy.

a to Pepsi , czyli sprawczyni mojego nicku

ze swoją ulubioną maskotką

Ptaki z niebieskim 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Cudnie to wygląda
Pepsiurek kochany
a nick mógł być Małgoś tuli 

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Małgosiu
Piękna stołówkę urządziłaś ptakom, więc i piękne ptaki Cię odwiedzają.
Takie niebieskie piórka na skrzydłach mają sójki.
A już zdjęcie Pepsi z ulubioną Maskotką - fantastyczne i rozbrajające
.
Jagi

Piękna stołówkę urządziłaś ptakom, więc i piękne ptaki Cię odwiedzają.
Takie niebieskie piórka na skrzydłach mają sójki.
A już zdjęcie Pepsi z ulubioną Maskotką - fantastyczne i rozbrajające

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Małgosiu stołówka świetnie zaopatrzona to i klientów mrowie! Sójki u mnie też się pokazują i coraz bliżej domu podchodzą.
A ostatnie zdjęcie rozbrajające
Pepsi świetnie już wygląda, a ciachnęłaś ją?
A ostatnie zdjęcie rozbrajające

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Kochani, weekend pod znakiem Mikołaja dobiega końca, jeszcze dwa tygodnie i będziemy świętować. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam magię świąt Bożego Narodzenia. I jak co roku nie mogę się ich doczekać.
Tulapku - Te ptaszki z niebieskim skrzydełkiem to sójki, też mi się podobają.
Mati - Zostawmy już ten nick taki jak jest. Mi się podoba
Jagoda - Dziękuję. Zamknęłaś wątek na zimowy czas, czy tylko na złapanie oddechu? Ciekawa jestem, jak Wicek poradził sobie z draństwem?
Marysiu - Pepsi dostaje antykoncepcję w tabletkach. Jest już taka gruba, że moja mama myślała, że znowu ciąża
I mój Mikołaj kochany. Obudził mnie wczoraj rano piszcząc z zachwytu nad swoimi prezentami.
Mam nadzieję, że Moderatorzy wybaczą ten ciut prywaty, ale w ten czas wszystko się wybacza.

Tulapku - Te ptaszki z niebieskim skrzydełkiem to sójki, też mi się podobają.

Mati - Zostawmy już ten nick taki jak jest. Mi się podoba

Jagoda - Dziękuję. Zamknęłaś wątek na zimowy czas, czy tylko na złapanie oddechu? Ciekawa jestem, jak Wicek poradził sobie z draństwem?
Marysiu - Pepsi dostaje antykoncepcję w tabletkach. Jest już taka gruba, że moja mama myślała, że znowu ciąża

I mój Mikołaj kochany. Obudził mnie wczoraj rano piszcząc z zachwytu nad swoimi prezentami.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Nie tylko ślepka już ostatnio miałam napisać, że Zuzia to cała matula
Być może, że przez tą terapię Pepsi tyje? trzeba będzie ją wziąć na dietę. Moja koleżanka miała suczkę na podobnej terapii i bardzo tyła co skończyło się dla niej źle
ale państwo tak kochali pieska, że nie potrafili mu odmówić ciasteczek i innych smakołyków 

Być może, że przez tą terapię Pepsi tyje? trzeba będzie ją wziąć na dietę. Moja koleżanka miała suczkę na podobnej terapii i bardzo tyła co skończyło się dla niej źle

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale ruch przy orzeszkach! To co że przez szybę! Fajnie, że złapałaś tą czeredę! U mnie też taki ruch, ale takich pięknych orzeszków nie dostają. Zamówiłam łój wołowy, będę samodzielnie robiła kulki i takie tam. Ponoć lepszy jest od smalcu, bo twardszy.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Konsumentów masz sporo ,do nas przylatują zazwyczaj sikorki ,wróbelki ,dzięcioł,i sroki ,te ostatnie podniosły rwetes ,bo mąż dobił deseczki do karmnika żeby nie mogły wchodzić,inaczej cały karmnik był ich,a małe ptaszki musiały obyć sięokruchami,są bardzo nie zadowolone,wczoraj przyleciało ich chyba z dziesięć,ale była wrzawa
Zuzia i ciepłe futerko wyglądają bosko

Zuzia i ciepłe futerko wyglądają bosko

Nasz ptasi bar też otwarty...
- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Małgosiu, sunia piękna...
Aż serce się raduje, jak widać takie przywiązanie i taką miłość do piesa, jak u Was... Córeczkę pochwal koniecznie, że taki wspaniały z niej Człowiek...
Będę czerpać tej energii świątecznej od Ciebie, bo dla mnie to święta już sporo czasu nie są przyjemne... Ale może kiedyś...
Serdeczności zostawiam...
P.S. Ptaków jeszcze nie dokarmiam... Za ciepło jest, a one mają cały kompostownik do dyspozycji, jedna komora zawsze dla nich otwarta...

Aż serce się raduje, jak widać takie przywiązanie i taką miłość do piesa, jak u Was... Córeczkę pochwal koniecznie, że taki wspaniały z niej Człowiek...

Będę czerpać tej energii świątecznej od Ciebie, bo dla mnie to święta już sporo czasu nie są przyjemne... Ale może kiedyś...
Serdeczności zostawiam...

P.S. Ptaków jeszcze nie dokarmiam... Za ciepło jest, a one mają cały kompostownik do dyspozycji, jedna komora zawsze dla nich otwarta...

- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Lubię obserwować ptaki, dlatego latem stawiam dużo poidełek, zawieszam budki i zimą w miarę możliwości dokarmiam, ale takich tłumów jak u Ciebie nie obserwuję
Ale nic dziwnego, skoro takie smakołyki im serwujesz.

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu piękne widoki
Kocham podglądać moje ptaszki , wróble , wrony i sikorki.
Dziękuję za piękne fotki

Kocham podglądać moje ptaszki , wróble , wrony i sikorki.
Dziękuję za piękne fotki

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Małgosiu, ptasia stołówka
. Tyle tam smakołyków, że niezła ciasnota panuje.
Piękna sunia i mordeczka taka poczciwa. Ile ma lat?
A zdjęcie córci z Pepsi

Piękna sunia i mordeczka taka poczciwa. Ile ma lat?
A zdjęcie córci z Pepsi