osobiście ze względu na brak miejsca wsadziłbym je osobno do małych doniczek, a następnie wszystkie 3 razem do jednej większej doniczki, na wiosnę przesadzanie z rozdzieleniem
 osobiście ze względu na brak miejsca wsadziłbym je osobno do małych doniczek, a następnie wszystkie 3 razem do jednej większej doniczki, na wiosnę przesadzanie z rozdzieleniem  

a 2 sprawa, chodzi o zaoszczędzenie miejsca
 a 2 sprawa, chodzi o zaoszczędzenie miejsca

slotys pisze:..., ja osobiście młodziutkie sadzonki przetrzymywałam przez zimę na parapecie w temperaturze pokojowej. Nie zauważyłam żeby im to jakoś specjalnie przeszkadzało a wręcz miały czas na odpowiednie rozwinięcie systemu korzeniowego. Trzeba jedynie zwracać baczną uwagę czy nie rozwijają się na nich pasożyty np. mszyce
zjawka pisze:Trzeba wnieść do jasnego zimnego pomieszczenia przed pierwszymi przymrozkami.
Im cieplej w zimie tym więcej światła.