Florą malowane 2
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Florą malowane 2
Masz rację tych kolorów nie można nie lubić, a u Ciebie jest ich szczególnie bogata gama. Miałam pochwalić zdjęcie mgliste z karmnikiem, ale większość mi się podoba, więc chwalę wszystkie
H.dębolistną miałam parę lat, wyhodowaną z nasionka i któregoś upalnego lata najpierw uschła połowa potem druga i już jej nie mam. Jakoś nie mam odwagi posadzić drugiej 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, Alicjo!
Marysia poprzednio napisała, że tylko przyroda potrafi tworzyć harmonijne zestawienia jesiennych barw. I że człowiek tylko nieudolnie próbuje naturę naśladować.
Chyba Ciebie Marysia nie doceniła, choć generalnie oczywiście ma rację.
Twój ogród jesienią powala pięknem!
Kontrast zielonego aksamitu trawnika z tymi fajerwerkami kolorów jest wspaniały.
dla Ciebie i Mistrzyni Eli - Jagi
PS. Coś rzadko bywasz we własnym wątku
.
Marysia poprzednio napisała, że tylko przyroda potrafi tworzyć harmonijne zestawienia jesiennych barw. I że człowiek tylko nieudolnie próbuje naturę naśladować.
Chyba Ciebie Marysia nie doceniła, choć generalnie oczywiście ma rację.
Twój ogród jesienią powala pięknem!
Kontrast zielonego aksamitu trawnika z tymi fajerwerkami kolorów jest wspaniały.
PS. Coś rzadko bywasz we własnym wątku
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu
Twój ogród teraz cudownie mieni się kolorami jesieni.
Mgły dodają mu jeszcze aury romantyzmu, tajemniczości.
Czy już sypiecie karmę dla ptaków ?
Czy może jeszcze poczekać, by ptaszki pojadły trochę szkodliwych robaczków ?
Fakt , że już niektóre podlatują i dziobią parapety, jakby chciały się przypomnieć.
Pięknie prezentuje się ten rudy miskant.
Pozdrowienia dla Ciebie i Eli

Mgły dodają mu jeszcze aury romantyzmu, tajemniczości.
Czy już sypiecie karmę dla ptaków ?
Czy może jeszcze poczekać, by ptaszki pojadły trochę szkodliwych robaczków ?
Fakt , że już niektóre podlatują i dziobią parapety, jakby chciały się przypomnieć.
Pięknie prezentuje się ten rudy miskant.
Pozdrowienia dla Ciebie i Eli
- asma

- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu
Pięknie jesień maluje w Twoim ogrodzie
Krzewuszka tak pięknie by się nie prezentowała gdyby nie ogniste sąsiadki
Przymrozków już długo u nas nie było widać więc o zimie przestałam myśleć
Krzewuszka tak pięknie by się nie prezentowała gdyby nie ogniste sąsiadki
Przymrozków już długo u nas nie było widać więc o zimie przestałam myśleć
- Lisica

- Od: 19 lut 2013, o 19:27
Alicjo,
Zastanawiałam się, co jest takiego w późnojesiennych ogrodach, że podobają mi się najbardziej.
Ty znalazłaś odpowiedź, mówiąc o swoim ogrodzie:
Stają się krajobrazowe - czyli... najpiękniejsze.
Wiem, to bardzo subiektywne zdanie, ale patrząc na Twój jesienny ogród nie sposób się nie zachwycić!
Pozdrawiam jesiennie

Zastanawiałam się, co jest takiego w późnojesiennych ogrodach, że podobają mi się najbardziej.
Ty znalazłaś odpowiedź, mówiąc o swoim ogrodzie:
No właśnie. Ogrody późną jesienią są WOLNE. Od nadmiaru kolorów, kwiatów, naszych pomysłów...a_nie pisze: Jest teraz zupełnie naturalny, wolny, piękny[/b]
Stają się krajobrazowe - czyli... najpiękniejsze.
Wiem, to bardzo subiektywne zdanie, ale patrząc na Twój jesienny ogród nie sposób się nie zachwycić!
Pozdrawiam jesiennie
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
"Tylko błękit wciąga nas..."
-
Marzena77
- 500p

- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Pięknie się wszystko przebarwiło i ta mgła jak w magicznej krainie 
- fiskomp

- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Alu super fotki, cudnie u Ciebie w ogrodzie. Ta trawa powyżej to miskant? Gigantycznya_nie pisze:
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj moja imienniczko.
Przepiękny ogród o każdej porze roku. Jesienne fotki robią wrażenie.
Wrócę tu jeszcze nie raz.
Przepiękny ogród o każdej porze roku. Jesienne fotki robią wrażenie.
Wrócę tu jeszcze nie raz.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Alu, uwielbiam ten Twój cudny ogród. Zatapiam się w nim i odpoczywam. Te szerokie ogólne ujęcia... wspaniałe 
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Przed chwilą byłam u Klaryski i czytałam
Ale najpierw muszę nadrobić zaległości i przede wszystkim pokazać Izie mamy zimujące chryzantemy, na które miała sobie popatrzeć bez żadnych podtekstów
Za oknem zimno, szaro to chociaż ich żywe kolory wniosą tu trochę radości.
A więc mama zgodnie z obietnicą zdjęcia zrobiła i ja zgodnie z moją obietnicą je tu zamieszam.

Wszystkich zaglądających gości (Wandzię, Ewunię, Marysię, Krysię, Jagodę,Marzenę, Basię, imienniczkę Alę, Asię i pracującą w przepięknym miejscu Lisicę) mocno ściskam. Marzence odpowiem, że ta trawka to rzeczywiście Miskant niestety nie wiem jaki. Na pewno nie ten największy i ekspansywny. A do Jagody i Krysi, właścicielek przepięknych ogrodów, których piękno ujrzałam na żywo, więc nie jest ono sprawą tendencyjnych zdjęć, ślę szczególne buziaki
za Wasze pochwały. 
Ja też to mam. Teraz wolny czas spędzam mniej ogrodowo (nie lubię marznąć). Rozwiązuję ulubione logiczne obrazki. No i pojawiła się nowa książka M. Musierowicz, z serii Jeżycjady, która towarzyszy mi od wczesnej młodości. Ona zawsze podnosi mnie na duchu. Dziś zaświeciło słońce i choć mróz tęgi, a moje roślinki nie za bardzo okryte, jakoś radośniej na duszy. Czuć już zbliżające się święta. W piwnicy zagniecione ciasto na pierniki leżakuję już 2 tydzień.klarysa pisze:Drodzy moi Goście, przepraszam.
Długo mnie nie było, a raczej milczałam.
Przyczyna bardzo prozaiczna-praca i szara rzeczywistość.
Dosłownie. rano szaro, gdy wracam ciemno.
Listopad niestety w tej postaci, której najbardziej nie lubię.
Ale najpierw muszę nadrobić zaległości i przede wszystkim pokazać Izie mamy zimujące chryzantemy, na które miała sobie popatrzeć bez żadnych podtekstów
A więc mama zgodnie z obietnicą zdjęcia zrobiła i ja zgodnie z moją obietnicą je tu zamieszam.
elam pisze:Iza spróbuję zrobić zdjęcia moich chryzantem i poproszę Alę, to je pokaże na swojej stronie.. Okryję je na zimę, podpiszę kolory i wiosną będzie można bez większego problemu pobrać sadzonki ( chyba że zmarzną - wtedy kupię nowe i też się mogę z Tobą podzielić) Z wysokich mam różową, białą, brązową, żółtą, ecri, ich kwiaty są średniej wielkości o kształcie pomponika lub gwiazdek, pełne. Z niższych mam żółtą i pomarańczowo - beżowo -żółtą (trudno określić jej kolor), pełne o drobniejszych kwiatach. Różową pojedynczą ( ładną) obiecała mi Jagoda.

Wszystkich zaglądających gości (Wandzię, Ewunię, Marysię, Krysię, Jagodę,Marzenę, Basię, imienniczkę Alę, Asię i pracującą w przepięknym miejscu Lisicę) mocno ściskam. Marzence odpowiem, że ta trawka to rzeczywiście Miskant niestety nie wiem jaki. Na pewno nie ten największy i ekspansywny. A do Jagody i Krysi, właścicielek przepięknych ogrodów, których piękno ujrzałam na żywo, więc nie jest ono sprawą tendencyjnych zdjęć, ślę szczególne buziaki
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ja mam tak samo jak Justynka .Zastanawiam się nad zawieszeniem wątku, bo i co mam pokazywać wspominki?
Mamcia ma ładna kolekcję
Mamcia ma ładna kolekcję
- a_nie

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Ewuniu, po co zawieszać, możemy przecież tu bywać, ale rzadziej. Nikt przecież nie sprawdza codziennie obecności. Spadnie śnieżek i będzie co pokazywać. A Twojej przymrożone roślinki też piękne.
Alu
dziękuję za umieszczenie zdjęć moich chryzantem.
Ewa nie zamykaj wątku, lubię do Ciebie zaglądać.
dziękuję za umieszczenie zdjęć moich chryzantem.
Ewa nie zamykaj wątku, lubię do Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam Ela
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu
to buziaki za szczególne buziaki .
Nie wiem, jak to się stało, że nie zauważyłam
, że Ela ma taką kolekcję prześlicznych chryzantem.
Chyba ustawię się w kolejce po sadzonki.
Ciekawe, co dalej z pogodą będzie. Mróz nas wszystkich chyba zaskoczył ale już idzie ocieplenie.
Swoim różom zrobiłam kopczyki, kilka większych położyłam już tradycyjnie i okryłam te leżące igliwiem.
Na razie powinno wystarczyć.
Bywaj z Elą od czasu do czasu na forum, ja też się postaram.
Dla Was serdeczne

Nie wiem, jak to się stało, że nie zauważyłam
Chyba ustawię się w kolejce po sadzonki.
Ciekawe, co dalej z pogodą będzie. Mróz nas wszystkich chyba zaskoczył ale już idzie ocieplenie.
Swoim różom zrobiłam kopczyki, kilka większych położyłam już tradycyjnie i okryłam te leżące igliwiem.
Na razie powinno wystarczyć.
Bywaj z Elą od czasu do czasu na forum, ja też się postaram.
Dla Was serdeczne
Alu pozwól, że odpiszę Krysi
Krysiu chryzantemy u mnie kwitną dość późną jesienią, a wtedy nie odwiedzałaś mojego ogrodu. Oczywiście porobię sadzonki wiosną i się z Wami podzielę. Teraz je okryłam, a jak ziemia odmarznie wetknę etykietki z podpisanymi kolorami, bo boję się, że zapomnę, gdzie która rosła. Zauważyłam, że chryzantemy dają lepszy koloryt jesiennym rabatom niż marcinki, dlatego je posadziłam.
Krysiu chryzantemy u mnie kwitną dość późną jesienią, a wtedy nie odwiedzałaś mojego ogrodu. Oczywiście porobię sadzonki wiosną i się z Wami podzielę. Teraz je okryłam, a jak ziemia odmarznie wetknę etykietki z podpisanymi kolorami, bo boję się, że zapomnę, gdzie która rosła. Zauważyłam, że chryzantemy dają lepszy koloryt jesiennym rabatom niż marcinki, dlatego je posadziłam.
Pozdrawiam Ela