Kwitnące cudo! Cz.1
Kwitnące cudo
Krzysiu;Masz niedaleko Beskid Śląski,też piękne tereny,póki śniegi nie zasypały.Aniu podobają mi się cerkiewki,jest to coś innego,niż widzę na co dzień w Toruniu.
Krzysiu;czy to jest żaba szponiasta, inaczej zwana Platana-odmiana biała, pochodzi z Afryki b.żarłoczna. Serdecznie pozdrawiam Ryszard.Coś jeszcze znajdę.

To już ostatnie zdjęcia z Beskidu Niskiego
Co to za owoc,pochodzi z Rumunii.Ostatnia fotka.

Krzysiu;czy to jest żaba szponiasta, inaczej zwana Platana-odmiana biała, pochodzi z Afryki b.żarłoczna. Serdecznie pozdrawiam Ryszard.Coś jeszcze znajdę.

To już ostatnie zdjęcia z Beskidu Niskiego
Co to za owoc,pochodzi z Rumunii.Ostatnia fotka.

- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Krzysiu te żabcie są piękniutkie
Rysiu z tym owocem spotkałam się na Węgrzech ,a teraz na Krymie .Kiedy zapytałam panią która je sprzedawała na targu co to jest powiedziała nazwę ale nie pamiętam
Ale pani jeszcze powiedziała ,że ten owoc działa na choroby reumatyczne ,należy go pokroić i zalać pół litrem wódki ,i odstawić na 2 tygodnie w ciemne miejsce .
Ja wczoraj właśnie swojego pokroiłam i zalałam
zobaczymy czy to pomaga bo mnie ciągle boli ręka .
Pozdrawiam i życzę miłego dnia później wkleję motylki z ogrodu botanicznego

Rysiu z tym owocem spotkałam się na Węgrzech ,a teraz na Krymie .Kiedy zapytałam panią która je sprzedawała na targu co to jest powiedziała nazwę ale nie pamiętam

Ja wczoraj właśnie swojego pokroiłam i zalałam

Pozdrawiam i życzę miłego dnia później wkleję motylki z ogrodu botanicznego

- krzysiek86
- Kontakt:
Krzysiu te motylki niestety nie latają na zewnątrz ale popatrz jakie maja warunki w pomieszczeniu ,tam też się rozmnażają

W ogrodzie botanicznym są budynki w których znajdują się właśnie między innymi motylki ,kaktusy oraz
storczyki ale do tego dojdziemy

Tak się rozmnażają

A na koniec złota jesień u mnie

W ogrodzie botanicznym są budynki w których znajdują się właśnie między innymi motylki ,kaktusy oraz
storczyki ale do tego dojdziemy

Tak się rozmnażają

A na koniec złota jesień u mnie

Kwitnące cudo
1.15.w nocy,ale szybciej nie mogłem,ważne,że się zamelduję.Krzysiu,czy Ty hodujesz te żaby?.Muszę zrobić zdjęcie akwarium mego syna ,kiedyś było moje.Jadziu dobrze, że coś Wiesz na temat tego owocu,przywiozła go moja szwagierka będąc wycieczką w Rumunii.Przekażę jej co się z tym robi.Czy te jakby kokony z wacikiem na górze,porozwieszane,to gniazda motyli?.Piękną Masz jesień na działce.

Jadziu;to świat mojej synowej,wszędzie jest trawą obłożona ziemia,tak jak Wspominałaś.Ostatnie zdjęcie, to pies stróżujący,śmiejemy się .Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard.

Jadziu;to świat mojej synowej,wszędzie jest trawą obłożona ziemia,tak jak Wspominałaś.Ostatnie zdjęcie, to pies stróżujący,śmiejemy się .Serdecznie Pozdrawiam.Ryszard.
Motylki rewelacyjne
A piesek chyba się trochę zmęczył - w końcu ile można pilnować....tylko praca i praca, a gdzie zabawa

A piesek chyba się trochę zmęczył - w końcu ile można pilnować....tylko praca i praca, a gdzie zabawa

Amatorka....z sercem do roślin
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- krzysiek86
- Kontakt:
Witajcie zdjęcia super. Tyle kokonów motyli jeszcze w jednym miejscu nie widziałem. Pięknie to wygląda - co natura potrafi stworzyć.
Piesio faktycznie wygląda na zmęczonego
Akwarium to ja bardzo chętne Rysiu zobaczę a co do żabek to się zgadza to są moje pupilki
A teraz pokaże efekty mojego foto grzybobrania na które wybrałem się do leśnej części parku. Muchomory prześliczne. Brakło mi słów jak je zobaczyłem. A o to grzybki. Nie wiem jakie ale pokazuję. Oczywiście żadnego nie zerwałem i nawet nie dotykałem bo byłoby to nie rozważne skoro nie znam się na grzybach.

Piesio faktycznie wygląda na zmęczonego

A teraz pokaże efekty mojego foto grzybobrania na które wybrałem się do leśnej części parku. Muchomory prześliczne. Brakło mi słów jak je zobaczyłem. A o to grzybki. Nie wiem jakie ale pokazuję. Oczywiście żadnego nie zerwałem i nawet nie dotykałem bo byłoby to nie rozważne skoro nie znam się na grzybach.

Kwitnące cudo
Krzysiu;grzybosesja Ci się udala,szczególnie muchomorki,rozweselają las.
Aniu;coś chyba nie lubisz jesieni.Moniko ten pies,a właściwie suka, bardo lubi się bawić i wnuczki ją rozpieszczają.
Dzisiaj jestem szybciej,będę miał okazję jeszcze tu zajrzeć.Pozdrawiam.Ryszard
Aniu;coś chyba nie lubisz jesieni.Moniko ten pies,a właściwie suka, bardo lubi się bawić i wnuczki ją rozpieszczają.
Dzisiaj jestem szybciej,będę miał okazję jeszcze tu zajrzeć.Pozdrawiam.Ryszard
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
uwielbiam grzybki ,dobrze że te są niejadalne bo by ich tam dawno nie było a tak bynajmniej fajne fotki oglądnełam ,motylki super i reszte fotek też
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- ZosiaM
dodam nowe fotki nie są super no ale trudno
to jeziorko jest na górze olimp
morze egejskie
te fotki zrobione były na Halkidiki

- ZosiaM
krzysiu czy ja dawałam fotki z wyprawy na wyspe-góre atos pogubiłam się , miałam zrobionych około tysiąca zdjęć a nie mam czsu teraz przeglądać od nowa wątku zwawszy na to że jest bardzo wielki
Całkiem inny świat...zwłaszcza roślinny
Bugenwille sobie rosną....i cały ogródek ołownika, jeziorko na Olimpie piękne 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku