Witam kochani w mojej II części Tu można wrócić do cz.I
A wiec za mną część pierwsza tak jak i sezon ogrodowy 2014r wiec zimową porą będę planować jak każdy z Was, co nowego do ogrodu .
,,,Kocham wysiewać i na pewno zdam relacje z moich wschodów. a zaczynam je dość wcześnie.
Witajcie.
Zimowa sceneria też potrafi być śliczna ale czy będzie śnieg?
Jak u mnie pogoda, zimno zaledwie 2 w dzień w nocy ma spadać do -8.
Więc zimno. ale to już prawie grudzień.
Witam serdecznie,,,,, iwona0042 dziękuje bardzo tade k to pojedynczy kwiat hibiskusa, jeszcze nierozwinięty. slanka-flora Witam bardzo serdecznie. semper ja również nie mogę się doczekać a jakie masz kłopoty z wysiewem bylin,One muszą być przechowywane w chłodnym przewiewnym miejscu, lub siane od razu do gruntu.Do wysiewu kupuje specjalną przeznaczoną ziemie do wysiewów nasion, niema żadnych składowników i nie pali nasion..
Na dzień dobry słoneczny nachyłek.
Witaj Kasiu,melduję się i ja obowiązkowo w tym pięknym ogrodzie,uwielbiam podpatrywać Twoje poczynania i oglądać dojrzały już ogród,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Folia nie jest zbyt dobra , ale ma też plusy. Nie przepuszcza wody , i jeżeli liście były suche , lepiej odizolują gunerę od mrozu i nie spowodują gnicia . Widziałem jako osłonę ''domek'' ze styropianu wypełniony suchymi liśćmi , też nie przepuszcza powietrza.